Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Windows Server 2008 - umrežavanje - Mark Minasi

Windows Server 2008 - umrežavanje - Mark Minasi

Popust cena: 1500 rsd

PowerShell, praktična automatizacija

PowerShell, praktična automatizacija

Popust cena: 2200 rsd

Microsoft-ov tajni projekat izlazi u javnost – površinsko računarstvo

Microsoft je uložio veliku nadu u magični kontakt svojih korisnika sa, kako to oni zovu, potpuno novom kategorijom proizvoda. Prethodno poznat pod kodnim imenom Milan, Microsoft je juče skinuo veo sa projekta površinskog računarstva nakon više od pet godina kuvanja u Redmond laboratorijama. Surface tabletop PC čini Microsoft prvom kompanijom koja je predstavila površinsko računarstvo, koje bukvalno preoblikuje interakciju sa korisnikom. Ljudski dodir, prirodni pokreti i fizički objekti će biti u srcu svake akcije i interakcije sa Microsoft Surface.

“Zamislite površinu koja može da prepozna fizičke objekte, od četkice pa sve do mobilnog telefona i praktično omogućava direktnu kontrolu sadržaja kao što su fotografije, muzika i mape. Surface je pretvorio običnu tablu u vibrirajući dinamičku površinu koja obezbeđuje laku interakciju sa svim formama digitalnog sadržaja kroz prirodne pokrete, dodir i fizičke objekte. Krajem ove godine, korisnici će biti u mogućnosti da isprobaju Surface u hotelima, maloprodajnim objektima, restoranima i javnim mestima za zabavu” okrio je Microsoft u štampi.

Microsoft Surface u stvari signalizira početak kraja miša i tastature. Sledeći nivo i generacija interakcijskog iskustva ne uključuje ništa više nego intuitivni korisnički interfejs i dodir. Budućnost je sinonim za interfejs koji reaguje na dodir, pokret i prepoznavanje objekata a Surface je samo početak.

“Pomoću Surface-a mi kreiramo intuitivniji način saradnje ljudi sa tehnologijom” rekao je Ballmer. “Mi ovo vidimo kao kategoriju vrednu više milijardi dolara i predviđamo da će doći vreme kada će tehnologija površinskog računarstva biti sveprisutna. Surface je prvi korak u realizovanju te vizije".

U suštini, Microsoft Surface isporučuje prikaz veličine od 30 inča sličan tabli. Proizvod koji je rezultat udruženog napora Microsoft Hardware i Microsoft Research timova, omogućava direktnu interakciju korisnika i dolaži sa multi-touch sposobnostima, podržava više korisnika i može čak da prepozna objekte, od telefona pa sve do čaše vina. Pogledajte na Microsoft Surface Computing Web sajtu video snimke da biste imali ideju o tome kako izgleda budućnost (Surface).

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272