Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 2100 rsd

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 2200 rsd

Microsoft je izdao dve sigurnosne zakrpe za Windows

Microsoft svaki mesec izdaje kolektivno sigurnosne zakrpe za Windows operativne sisteme. Nisam veliki pristalica ovakvog pristupa jer bih se osećao sigurnije i bezbednije ako bi izdavali zakrpe čim su spremne za izdavanje, što bi zaštitilo računare i skratilo vreme u kojem zlonamerni korisnici mogu da iskoriste ove ranjivosti.

Dve sigurnosne zakrpe su izdate ovaj mesec. To su  kritični Microsoft Security Bulletin MS08-001 i ne manje važni Microsoft Security Bulletin MS08-002. Prva zakrpa ispravlja ranjivost u Windows TCP/IP-ju koja omogućuje izvršavanje koda na daljinu dok druga zakrpa rešava ranjivost u LSASS-u koja može da omogući napadaču promenu privilegija.

Obe zakrpe su dostupne kroz Windows Updates ali i kao posebni daunlodi. Nekoliko operativnih sistema treba da se zakrpi uključujući Windows Vista (samo kritični), Windows 2000 i Windows XP. Daunlodi su dostupni ako kliknete na donje linkove.

Adresa za kritičnu zakrpu: kritična zakrpa
Adresa za važnu zakrpu: važna zakrpa

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• petar cvetanovic
Kada bih ja ovako stalno na poslu krpario,dopravljao i popravljao,a pri tome zgrtati milijarde dolara,zavukao bih se u misiju rupu od sramote,i vratio pare ljudima koji su legalno kupili softvere,a non stop imaju probleme pri radu sa kompjuterima,a nisu kao ja usko specijalizovani za kompjutere(konkretno ja sam dosta dugo radio sa procesnom analitickom opremom u Petrohemiji-Pancevo).I dobro je sto postoje sjtovi kao Vas,pa se tu nekako lakse snalazimo i resavamo probleme.Peca,pozdrav!

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272