Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Node.js veb razvoj - prevod petog izdanja

Node.js veb razvoj - prevod petog izdanja

Popust cena: 2460 rsd

Naučite Angular 2

Naučite Angular 2

Popust cena: 1000 rsd

Microsoft je pokrenuo Popfly kreator web sajtova i mashup-ova

Microsoft je lansirao javnu betu alata za kreiranje web stranica namenjenog apsolutnim početnicima. Oni ga ne zovu kreatorom web stranica za apsolutne početnike, ali ovaj sajt jeste upravo to.

Novi serbis, koji se zove Popfly, omogućava vam da kreirate web sajt od nule bez ikakvog poznavanja HTML-a, CSS-a, ili bilo čega drugog što ima skraćenicu. Samo izaberite stil koji želite, aploudujte neke slike i ukucajte željeni tekst. Ono po čemu se Popfly izdvaja od sličnog servisa Google Page Creator je da Popfly uključuje ugrađeni mashup alat.

Kakve veze ima mashup alat sa kreiranjem web stranica? Pa, on vam omogućava da kreirate interesantne sadržaje za vaš web sajt tako što ćete uzimati deliće drugih web zasnovanih objekata. Na primer, možete da krierate slajdšou od Flickr fotografija koje odgovaraju određenom opisu, ili čak možete da kreirate interaktivnu slagalicu od tih fotografija i postavite je na vaš web sajt.

Mashup alat je izgrađen na Microsoft-ovoj Silverlight platformi, koja predstavlja odgovor kompanije na Adobe Flash. Vi možete da prevlačite i puštate razne objekte u vaš editor, što celokupan proces čini veoma lakim, ako ne baš intuitivnim. Toplo vam preporučujemo da pre nego što počnete da se bakćete sa ovim alatom pažljivo pročitate instrukcije. Ili jednostavno pratite instrukcije u panelu sajta koje će vas za tili čas uvesti u celokupan proces kreiranja web sajtova.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• sINISA mIROVIC
KAKO GA NABAVITI

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272