Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Microsoft planira da deo bogatstva, stečenog neobaveznim igricama, podeli sa njihovim kreatorima

Kompanija Microsoft je kreirala strategiju kojom planira da nezavisne programere stimuliše za kreiranje takozvanih neobaveznih (casual) kompjuterskih igrica. U tom smislu, poslovna jedinica Microsoft Casual Games je nedavno objavila da će početi sa pravednijom raspodelom prihoda ostvarenih reklamiranjem u igricama koje se nude preko web sajta MSN Games. Prema izjavama nekih zvaničnika kompanije iz Redmonda, kreatori ovih igrica će ubuduće dobijati procenat od prihoda ostvarenih na MSN Games.

“Kreatori neobaveznih igara su do sada isplaćivani po ustaljenom modelu, koji se tipično sastojao od fiksne novčane naknade za igre koje se mogu preuzimati sa web sajta, odnosno zanemarljivo malog honorara po svakom pretplatniku, za igrice koje se igraju u online režimu,” objašnjava Chris Early, jedan od menadžera u Microsoft-ovom Casual Games odeljenju. “Odlučivši se za pravedniju raspodelu prihoda od reklama koje se prikazuju u toku igranja ovih igrica, mi smo sada osmislili jedan mnogo privlačniji poslovni model, koji će našim poslovnim partnerima obezbediti bogatije resurse za kreiranje novih, još maštovitijih igara, u kojima će uživati oko 13 miliona ljudi koji svakog meseca posećuju web sajt MSN Games.”

Microsoft je objavio da će, od danas, svi autori web igrica koje su našle svoje mesto na MSN Games, moći da dele dobit sa Microsoft-om, preko novog Ad-Share programa. Procenjuje se da će, na ovaj način, kreatori igrica koje uspeju da se probiju na top-listu pet najpopularnijih MSN Games igara, ostvariti ukupan godišnji prihod od oko 250.000 dolara. To se, priznaćete, ne bi baš moglo nazvati džeparcem!

Pored toga, iz Microsoft-a obećavaju da će programerima ponuditi dva nivoa novčanih naknada. Prvi nivo se sastoji u dobijanju 10% od prihoda ostvarenih reklamiranjem, s tim da se od programera koji je kreirao datu igricu ne zahteva nikakvo dodatno angažovanje. Drugi nivo obezbeđuje 20% od ostvarenog prihoda, ali uz obavezu programera da na kreiranim igricama izvrši dodatna podešavanja i lokalizaciju, te da neprekidno radi na unapređenju njihovog kvaliteta.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272