Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PowerShell, praktična automatizacija

PowerShell, praktična automatizacija

Popust cena: 2200 rsd

Windows Vista – Kako radi - KOLORNA KNJIGA

Windows Vista – Kako radi - KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 530 rsd

Microsoft počinje da proizvodi PC-je

Microsoft će dizajnirati, proizvoditi i isporučivati kompletne računarske sisteme prvo u SAD-u a zatim širom sveta. Prva varijanta je već testirana u Indiji, mada nije privukla previše pažnje tradicionalnih proizvođača računara. Tokom godina, nekoliko ljudi (u redu, puno ljudi) je optužilo Microsoft da kopira Apple-ov grafički korisnički interfejs i ideje. Ako je to tako, možemo uskoro da očekujemo da ćemo pronaći 100 procentni Microsoft brendirani računar na tržištu hardvera.

 

Osim Zune projekta gde Microsoft igra igru praćenja Apple-a, kao lidera, i njegovih iPod-ova, kompanija iz Redmonda je uvek bila prilično originalna kada je reč o njihovim hardverskim proizvodima, kao što je to slučaj sa Xbox-om i proizvodnjom nekih drugih perifernih uređaja. Zbog antimonoplskih sudskih sporova protiv Microsofta, kompanija iz Redmonda ne može više da prisiljava distributere računarskih sistema da isporučuju samo Windows zasnovane sisteme. Dell i neki drugi već isporučuju PC-je sa besplatnim Linux distribucijama otvorenog koda.

Glavni problem sa kojim se Microsoft susreće u njegovom projektu kreiranja i isporučivanja čitavih računarskih sistema je taj što se tradicionalni Microsoftovim uslužnim proizvođačima hardvera ne bi dopala ova promena. Microsoft već ima hardversku firmu i značajan udeo na tržištu hardvera računarskih miševa i tastatura, a kombinujući to sa Xbox projektom i testom Indijskog računara, uskoro će imati sve veštine i podatke koji su potrebni da bi napravili sledeći korak ka ozbiljnijem hardveru. Iako Microsoftovi hardverski proizvodi nikada nisu posedovali neki značajan deo tržišta, oni su bili i sada su odličnog kvaliteta i lepog izgleda pošto kompanija zna da samo dobri proizvodi lepog izgleda imaju šansu da se prodaju i da postanu popularniji od proizvoda koji su obični. U toku nekoliko tech konferencija i sajmova, Microsoft je prikazao nekoliko interesantnih PC-ja odličnog izgleda koji su dizajnirani i proizvedeni pod njihovim sopstvenim brendom.

Ako je «Microsoft proširuje svoje hardversko tržište» hipoteza istinita, onda bi ona mogla da objasni i nedavno odstupanje od Xbox projekta šefa Petera Moore-a. Vrlo lako može da se ispostavi da je Xbox bio samo deo strategije kompanije za proširenjem.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272