Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Windows Server 2008 - umrežavanje - Mark Minasi

Windows Server 2008 - umrežavanje - Mark Minasi

Popust cena: 1500 rsd

Windows Vista – Kako radi - KOLORNA KNJIGA

Windows Vista – Kako radi - KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 530 rsd

Microsoft šacuje laptopove za siromašnu decu

BOSTON (Reuters) - Microsoft Corp. se nada da će razviti verziju Windows softverskog paketa koja će koštati samo 3 dolara i raditi na jeftinim laptopovima koje fondacija iz Massachusetts-a želi da pošalje najsiromašnijoj deci sveta..

Softver, dizajniran za mlade naraštaje u nacijama u razvoju je testiran na prototipovima malih zeleno-belih laptopova koje je razvio One Laptop Per Child Foundation, rekao je Will Poole, potpredsednik Microsoft korporacije.

Ovaj neprofitni projekat je planirano da počne sa masovnom proizvodnjom takozvanih "XO" mašina u septembru. One su specijalno dizajnirane od strane fondacije da rade na Linux operativnim sistemima i drugim programima otvorenog koda..

Linux je glavni rival Microsoft operativnog sistema. Ako bi mašine radile samo na Linuxu Microsoft bi izgubio šansu da izloži desetine miliona dece širom sveta svom Windows sistemu.

One Laptop Per Child, osnovan od strane naučnika Nicholas Negropontea sa Massachusetts Institute of Technology, ih prodaje vladama po ceni od 176 dolara po komadu, koji će ih potom distribuirati siromašnoj deci.

Neke vlade su tražile od Microsofta, najvećeg proizvođača softvera na svetu, da opremi te mašine sa Windows softverom umesto sa Linuxom i drugim programima koje je razvila fondacija, Poole je rekao Reuters-u.

"Oni dolaze kod nas i kažu, "Hej. Ako mi kupimo ove veoma lepe i jeftine laptopove, da li možete da nam date verziju Windowsa i Office-a ... Da li možete da nam to omogućite za ovaj lepi komad hardvera", Poole je rekao. "Naš odgovor je možda."

Glavni razlog interesovanja za Windows je činjenica da učitelji i školska administracija već koriste laptope sa Windowsom i žele i dalje da se drže softvera koji im je poznat, rekao je Poole. 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272