Microsoft se sprema da kupi Yahoo!

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 2 / 927

Microsoft je dao poslovnu ponudu Yahoo!-u. Evo isečka iz Microsoft-ove izjave za štampu:

"Microsoft Corp. (NASDAQ:MSFT) je danas objavio da je dao predlog Yahoo! Inc.-ovom (NASDAQ:YHOO) bordu direktora da kupi sve akcije Yahoo!-a po ceni od 31 dolar po akciji što ukupno iznosi 44.6 milijardi dolara. Microsoft-ov predlog će omogućiti Yahoo!-ovim akcionarima da prime keš za akcije ili da dobiju u zamenu fiksni broj Microsoft-ovih akcija.

Da li će Yahoo! prihvati ponudu, odbiti, ili ući u pregovore, ostaje da se vidi. Imate neke ideje ovde na sajtu Kompjuter biblioteke? Pod pretpostavkom da prihvate da budu kupljeni od strane Microsofta, šta to znači za korisnike Flickr-a?

Da li to znači da Microsoft želi da iskoristi popularnost poznatih servisa kompanije umesto da interno razvija svoje Windows Live (nee MSN) servise? Poslovna ponuda je primarno fokusirana na povezivanje Microsoftove i Yahoo-ove reklamne platforme, ali ostali servisi koji predstavljaju deo Yahoo!-a svakako daju drugu dimenziju čitavom dilu.

Više informacija ćemo imati u danima koji slede. U vreme pisanja ovogo članka Yahoo nije dao nikakvu zvaničnu izjavu o Microsoftovoj ponudi.

Ažuriranje: Microsoft će uskoro održati konferenciju za štampu na kojoj će diskutovati o ovom predlogu.

Ažuriranje: Yahoo! će "veoma pažljivo da evaluira ovaj predlog u kontekstu Yahoo!-ovih strateških planova i izabraće najbolji kurs akcije koji će maksimizirati šanse da se ostvari dugoročna vrednost za akcionare."

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar