Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Šta nas čeka - Predviđanja eksperata - II izdanje

Šta nas čeka - Predviđanja eksperata - II izdanje

Popust cena: 880 rsd

Operacioni i projektni menadžment

Operacioni i projektni menadžment

Popust cena: 1140 rsd

Microsoft se sprema da kupi Yahoo!

Microsoft je dao poslovnu ponudu Yahoo!-u. Evo isečka iz Microsoft-ove izjave za štampu:

"Microsoft Corp. (NASDAQ:MSFT) je danas objavio da je dao predlog Yahoo! Inc.-ovom (NASDAQ:YHOO) bordu direktora da kupi sve akcije Yahoo!-a po ceni od 31 dolar po akciji što ukupno iznosi 44.6 milijardi dolara. Microsoft-ov predlog će omogućiti Yahoo!-ovim akcionarima da prime keš za akcije ili da dobiju u zamenu fiksni broj Microsoft-ovih akcija.

Da li će Yahoo! prihvati ponudu, odbiti, ili ući u pregovore, ostaje da se vidi. Imate neke ideje ovde na sajtu Kompjuter biblioteke? Pod pretpostavkom da prihvate da budu kupljeni od strane Microsofta, šta to znači za korisnike Flickr-a?

Da li to znači da Microsoft želi da iskoristi popularnost poznatih servisa kompanije umesto da interno razvija svoje Windows Live (nee MSN) servise? Poslovna ponuda je primarno fokusirana na povezivanje Microsoftove i Yahoo-ove reklamne platforme, ali ostali servisi koji predstavljaju deo Yahoo!-a svakako daju drugu dimenziju čitavom dilu.

Više informacija ćemo imati u danima koji slede. U vreme pisanja ovogo članka Yahoo nije dao nikakvu zvaničnu izjavu o Microsoftovoj ponudi.

Ažuriranje: Microsoft će uskoro održati konferenciju za štampu na kojoj će diskutovati o ovom predlogu.

Ažuriranje: Yahoo! će "veoma pažljivo da evaluira ovaj predlog u kontekstu Yahoo!-ovih strateških planova i izabraće najbolji kurs akcije koji će maksimizirati šanse da se ostvari dugoročna vrednost za akcionare."

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272