Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Microsoft Search-a nema nigde

Približava se kraj  2007. godine, kao i pokušaj Microsofta da povrati tlo pod nogama u žestokoj borbi u areni tržišta pretraživanja.

Prema najnovijim podacima, Microsoft ima dva velika problema: da privuče ljude da koriste Live Search, i da konvertuje ljude u korisnike kojima će Live Search biti glavni portal za pretraživanje. U prevodu: ne ide im baš dobro.

Najnoviji statistički podaci koje je publikovao Nielsen Online pokazuju da Live Search i MSN mogu da se pohvale samo sa 12.0% svih pretraživanja u SAD-u u novembru, u poređenju sa 13.8% u oktobru. Ovi brojevi blede kada se uporede sa Google-ovim rezultatima, koji su bili manji u novembru ali su ipak povećali svoj udeo na tržištu pretraživanja na 57.7%.

Pa u čemu je problem? Jednostavno: u imenu. Vi lako možete da kažete nekome u neobaveznom razgovori da "Google-uje" nešto, ali ako kažete nekome da "Live Search-uje" nešto, najverovatnije ćete dobiti samo podsmešljivi pogled.

Šalimo se, naravno da nije u pitanju ime, ali smo to rekli samo zato da ne bismo ulazili u analiziranje velikog broja faktora koji stoje iza filozofije i prakse web pretraživanja. Ko zna, možda se jednom i upustimo u ovu veoma opširnu i složenu temu. Ali svakako to nećemo da uradimo par sati pred Novu Godinu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272