Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Microsoftovi hardverski proizvodi

 

Microsoft je najpoznatiji kao uspešna softverska kompanija, ali oni već godinama vredno rade na tome da postanu poznati i kao hardverska kompanija. Microsoftova Hardware grupa je osnovana 1982. godine, što znači da ove godine slave 25 godina postojanja.

Zbog toga smo smatrali da bi bilo interesantno da se upoznamo sa hardverskom opremom koju Microsoft trenutno nudi u obliku miševa, tastatura, komunikacijskih uređaja i tako dalje.

Internet komunikacija

VX-7000

U okviru kategorije Internet komunikacija Microsoft ima u ponudi web kamere i headset-ove optimizovane za Windows Live Messenger. Najnoviji LifeCam (web kamera) je VX-7000. Njene karakteristike su sledeće:

  • Senzor od 2 megapiksela
  • Univerzalna baza za kačenje
  • Ugrađeni mikrofon
  • Kristalno čist zvuk
  • Glass Element objektiv

Cena: 99.95

LifeChat

Pored web kamera, Microsoft takođe nudi sopstvenu liniju LifeChat headset-ova. Iako dva uređaja koje imaju u ponudi nisu vrh klase, LifeChat ZX-6000 je savršen za pozive koji se obavljaju preko Windows Live Messenger-a. Njegova najbolja funkcija je to što je bežičan. Njegove karakteristike su sledeće:

  • Digitalni zvučnik
  • Kvalitetni mikrofon
  • Podesivi kaiš za kačenje na uvo
  • Optimizovan za Windows Live Messenger
  • Bežični headset

Cena: 69.95 dolara

Miš i tastatura

Većina vas već sigurno zna da Microsoft nudi širok raspon miševa i tastatura. Oni imaju sve, počev od punjivih miševa kao što je Wireless Laser Mouse 8000 pa do Bluetooth osposobljenih tastatura kao što je Wireless Entertainment Desktop 8000 koja je nova u Microsoftovoj ponudi. Ona uključuje tastaturu i punjivi miš. Njene karakteristike su sledeće:

  • 2.4 GHz Bluetooth Tehnologija
  • Navigacioni pad
  • 4 USB porta
  • Ultra-tanki, zaobljeni i komforni dizajn

Cena: 299.95 dolara

Igre

Svi znaju da je Microsoftov najcenjeniji uređaj u oblasti igara Xbox 360. Pored navedene konzole i kontrolera, Microsoft proizvodi i druge uređaje namenjene igračima. Tu spadaju igračke tastature i igrački miševi. Ove tastature se razlikuju od običnih po tome što imaju šest programibilnih tastera, Razer Hyperesponse Gaming Key Action, dva mala džojstika za upravljanje i još neke cake.

Cena: 69.95. dolara

Proizvodi za prezentacije

Pošto je PowerPoint značajan deo Microsoft Office-a ima smisla razvijati alate koji olakšavaju prezentovanje.  Microsoft ima u ponudi miš po imenu Wireless Notebook Presenter Mouse 8000 koji ima integrisanu komandu za pokretanje slajdšoua, laserski pokazivač, i daljinski upravljač za kontrolisanje medija.

Cena: 79.95 dolara

Takođe u ponudi imaju Presenter 3000. To je uređaj koji se drži u  ruci i koji vam omogućuje da se šetate po sobi i upravljate prezentacijom sa udaljenosti od čak 500 feet-a! Ovaj uređaj poseduje još jednu izvanrednu funkciju: počeće da vibrira ako kasnite u izvođenju prezentacije.

Cena: 59.95 dolara

Proizvodi za medijske centre

Pošto je Microsoft zaronio duboko u tržište zabave sa medijskim centrom ugrađenim u home-premium i Ultimate verzije Viste, sasvim je normalno da nudi i hardversku opremu kako bi iskustvo u korišćenju Media Center-a bilo maksimalno kvalitetno. U svojoj ponudi Microsoft ima Wireless Entertainment Desktop seriju, Remote Keyboard (zamenjuje daljinski upravljač), i naravno standardni daljinski upravljač.

Remote Keyboard radi i kao tastatura i kao daljinski upravljač, i omogućuje vam da kontrolišete muziku, filmove i fotografije. Tu je takođe i integrisani miš, mada njegova upotreba više frustrira nego što olakšava rad. Sa cenom od oko 90 dolara, ovo je uređaj koji savršeno ide uz Media Center PC.

Čitač otisaka prstiju

Dosadilo vam je da unosite lozinke za sve vaše web sajtove zaštićene lozinkom? Microsoft ima rešenje u obliku Fingerprint Reader-a. Ne samo da možete da se ulogujete na PC pomoću otiska prsta, već možete da upotrebite ovaj uređaj za logovanje na sve web sajtove koji zahtevaju lozinku. Super, zar ne?

Cena: 49.95 dolara

Toliko za sada o Microsoftovoj hardverskoj ponudi. U narednim mesecima donosićemo vam vesti o zanimljivim Microsoftovim proizvodima čim se pojave na tržištu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272