Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mobilni telefon: SkyFire - pun web pristup preko mobilnog web pretraživača

Pretraživači mobilnih telefona su mnogo napredovali u zadnjih nekoliko godina, ali je napredovao i web. Današnji pretraživači mobilnih telefona kao što su Opera Mini i Safari za iPhone vam omogućuju da zumirate u i iz web stranica i omogućuju vam da skalirate tekst i slike kako bi stali na male ekrane. Vi čak možete da gledate i neke video filmove. Ali mobilni pretraživači i dalje teško izlaze na kraj sa stranicama koje koriste Ajax, Flash 9, JavaScript, i druge moderne tehnologije.

Skyfire je novi pretraživač za Windows Mobile smartphone-ove koji se trenutno nalazi u privatnoj beti i prikazan je na DEMO 2008 konferenciji. Skyfire tim tvrdi da je ovo prvi pretraživač koji podržava Flash 9, a na osnovu svedočenja ljudi koji su posetili konferenciju ovaj web pretraživač može da prikazuje YouTube i druge multimedijalne sadržaje, baš kao i desktop web pretraživači. Vi ne treba da daunlodujete i konvertujete video fajlove da biste mogli da ih pregledate, ili da ih otvarate u posebnom video plejeru.

Prema Webware-u, Skyfire to postiže tako što se ponaša kao proksi pretraživač. Drugim rečima, ova Windows Mobile aplikacija nije čistokrvni web pretraživač. Umesto toga, Skyfire hostuje aplikaciju na svojim serverima koja obavlja celokupan posao oko renderovanja web sadržaja a onda ga isporučuje klijentskom softveru na vašem mobilnom telefonu.

Sa jedne strane, ovo omogućuje lako isporučivanje web sadržaja na minijaturne uređaje kao što su mobilni telefoni. Sa druge strane, malo nas brine šta će se desiti ako Skyfire postane popularan i kompanijski serveri počnu da trpe udarce sa svih strana od korisnika koji šalju web zahteve sa svojih mobilnih telefona.

Skyfire trenutno podržava Windows Mobile 5.0/6 telefone sa kompletnom QWERTY tastaturom. Klijent za Symbian stiže uskoro.

Adresa: Skyfire

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272