Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Moćne alternative za Yahoo Messenger

Mnogi korisnici ne znaju da je Yahoo Messenger više od jednostavnog klijenta za slanje poruka i da poseduje puno moćnih funkcija koje omogućavaju korisnicima da sa lakoćom komuniciraju. Od kada je izdata verzija 6, Yahoo Messenger je stalno promovisan i bacan u prvi plan kako bi postao najpopularniji besplatan program na Internetu. Kao što znate, ovaj klijent za trenutno slanje poruka je besplatno dostupan ako otvorite jednostavan Yahoo nalog koji je takođe kompatibilan sa drugim proizvodima koje je kompanija razvila, kao što su mail i bookmark-ovi. Međutim, većina Yahoo klijenata kreira svoje naloge zato što žele samo da komuniciraju na Internetu pomoću Yahoo Messengera.

Poslednja verzija programa omogućava klijentima da četuju i istovremneo koriste web kameru, da šalju emotikone i zvuk, da šalju fajlove ili kreiraju konferencijske razgovore i tako komuniciraju sa više klijenata u isto vreme. Međutim, neki od korisnika nalaze da su neke od ovih funkcija dosadne i nepotrebne i zato prestaju da koriste Yahoo Messenger. Sada postoji samo nekoliko klijenata za trenutno slanje poruka koji omogućavaju korisnicima da komuniciraju koristeći različite mreže kao što su Google Talk ili Windows Live Messenger.

U nastavku članka predstaviću vam najmoćnije alternative za Yahoo Messenger koje vam omogućavaju da komunicirate sa svojim prijateljima iz drugih programa koji imaju  podršku za Yahoo Messenger. U stvari, pomoću jednog od sledećih programa bićete u mogućnosti da komunicirate sa svakim vašim kontaktom iz Yahoo liste, ali ćete za to koristiti malo drugačije funkcije i drugačiji interfejs.

Trillian

Trillian je verovatno jedna od najboljih Yahoo zamena koje pomažu korisnicima da se povežu na više mreža uključujući portal Yahoo giganta. Program vam omogućava da šaljete fajlove Yahoo kontaktima ali obezbeđuje drugačiji set emotikona i zvukova. Interfejs je 100 procentno promenjen zato što vam Trillian omogućava da podesite izgled tako što ćete upotrebiti drugačije stilove ili teme. Sada programeri rade na novoj verziji programa koji će uključivati podršku za mnoge Yahoo Messenger edicije i učiniće ih potpuno kompatibilnim sa vašim klijentom.

Gaim

Gaim je još jedna moćna Yahoo Messenger alternativa, koja je nedavno preimenovana u Pidgin posle nekih problema sa poznatim kompanijama. Međutim, Gaim je i dalje dostupan za preuzimanje u verziji 2.0 beta 6 ali moraćete da instalirate GTK+ za Windows kao dodatak za samostalni program. Gaim nudi podršku za većinu Yahoo Messenger funkcija uključujući prenos fajlova i emotikone ali takođe uključuje neke nove alatke koje mogu da budu veoma korisne za četovanje. Na primer, Psychic plugin pomaže korisnicima da otkriju kada drugi korisnik Yahoo Messengera počne da kuca poruku čak i pre nego što pritisne dugme Enter.

Mislim da su ova dva programa najmoćnija u ovoj kategoriji. Zato ako želite da upotrebite klijenta za trenutno slanje poruka koji nije Yahoo Messenger možete da ga preuzmete sa Softpedia web sajta. Međutim, ako i dalje želite da četujete sa lakoćom bez instaliranja bilo kog programa, možete da upotrebite jedan od web zasnovanih klijenata koji će vam pomoći da komunicirate na Internetu iz onlajn interfejsa. Iako se Yahoo-ov Web Messenger smatra dobrim rešenjem, takođe možete da upotrebite Meebo, rešenje koje podržava puno protokola za slanje poruka.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272