Moje putovanje

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 7 / 1989

Gde sam putovao, a gde su neki drugi bili

U „Gloriji“:

Jokohama

Glumac i esperantista Saša Pilipović, član kragujevačkog Teatra Joakim Vujić, prilikom nedavne posete Japanu uzalud je tražio hleb u radnjama i vino po iole pristupačnoj ceni, uverio se koliko se u toj zemlji ceni svaki sekund i da su kašnjenja vozova nepoznat pojam, a malo je nedostajalo da se podmladi od crnih jaja skuvanih u gejziru na planini Fudži

gloriamagazin.com

Na Blogu:

Putovanje u jednom smeru

Neću da odrastem
Često provodimo vreme pitajući se kad je pravo vreme za nešto. Da li to vreme postoji? Dešava se da nam ono proleti upravo dok ga čekamo. Posle toga je za sve kasno. Ja sam se dugo pitao kada da počnem da pišem blog. Volim da pišem, i mislim da mi ne ide loše, ali sam se jednostavno bojao da iznesem detalje iz svog života u javnost. Danas se nešto u meni prelomilo i rešio sam da svoj život podelim sa svima. Nekome će možda biti zanimljivo, nekome ne, ali «svetu se ne može ugoditi»

izgubljen.mojblog

U „Blicu“:

Avioni gube bitku sa vozovima

Avio-kompanije su dobile neočekivanog takmaca u brzini, ali i ceni. To su vozovi. Kompanija „Evrostar“, koja upravlja saobraćajem ispod tunela Lamanš, organizovala je juče promotivnu vožnju na relaciji od Pariza do Londona, na novoj rekonstruisanoj liniji dužine 490 kilometara gde vozovi dostižu brzinu od 300 kilometara na sat.

blic.co.yu/

Na „Diskusijama“:

James Kook

Britanski istraživač i pomorac, čuven po svojim trogodišnjim putovanjima u istraživanju južnog Pacifika i priobalnih voda Sjeverne Amerike. Cook, popularno zvan, Kapetan Cook rođen je u selu Marton, grofovija Yorkshire, 27. listopada 1728. godine kao jedno od sedmero djece u obitelji farmera. Osnovnu školu je pohađao u rodnom selu, a potom je radio kod Williama Sandersa u obližnjem ribarskom selu Staithes. Tu je Cook zavolio more i u potpunosti se fascinirao njime. No, s ribarskim poslom nije bio baš previše zadovoljan.

diskusije.net

Na „VoA“:

Voz «Eurostar» postavio novi rekord na relaciji London-Pariz
Voz «Eurostar» je postavio novi rekord, prešavši razdaljinu od Pariza do Londona za 2 sata, 3 minuta i 39 sekundi.

U novinskim izveštajima se navodi da je kompozicija dostizala brzinu od preko 300 kilometara na sat, skrativši putovanje za 32 minuta, zahvaljujući završteku nove britanske visokobrzinske deonice u dužni od 109 kilometara.

Putovanje se završilo na obnovljenoj londonskoj stanici Sent Pankras, koja će u novembru postati terminal za sve brze vozove koji dolaze u London iz Evrope.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar