Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Moxia predstavila USB baterije za mobilne telefone

Iako je tržište danas relativno dobro snabdeveno različitim tipovima punjača za mobilne telefone, neke kompanije počinju sve intenzivnije da se bave i samim baterijama za mobilne telefone.

Kompanija Moxia, koja se do sada uglavnom bavila proizvodnjom USBCELL baterija opšte namene, koje se mogu dopunjavati preko kompjuterskog USB porta, nedavno je počela sa proizvodnjom baterija za mobilne telefone, zasnovanim na istoj toj tehnologiji.

Ove baterije u svom telu sadrže USB priključak, tako da kao izvor napajanja za njihovo punjenje možete upotrebiti bilo koji uređaj koji na sebi ima USB port, uključujući PC računare, te Xbox ili PS3 igračke konzole.

S obzirom da je ovaj priključak smešten sa zadnje strane baterije, korisnik uopšte ne mora vaditi bateriju iz telefona da bi je napunio. Sve što treba da uradi jeste da skine poklopac telefona i na bateriju priključi specijalan, rastegljivi USB kabal.

Kupovinom jedne ovakve baterije marke Moxia, više nećete morati da brinete zbog toga što ste punjač za mobilni zaboravili kod kuće, ili što ste bateriju istrošili tokom radnog dana, jer ćete u svojoj blizini sigurno naći neki slobodan USB slot, ma gde da se nalazili. Doduše, tamo gde ima kompjutera verovatno postoji i neka slobodna električna utičnica na zidu, ali ovako barem nećete morati da sa sobom svuda teglite punjač za mobilni telefon.

Jedino što za sada ostaje nepoznato jeste u kojim će sve markama mobilnih telefona ove nove baterije moći da se upotrebe. Prema nekim nezvaničnim informacijama iz kompanije Moxia, nove baterije će moći da se koriste na jednom broju najpoznatijih marki mobilnih telefona, kao i na Blackberry i raznim prenosivim uređajima, mada i dalje ostaje nejasno šta se tačno podrazumeva pod terminom “najpoznatije marke”. Ipak, sasvim je logično pretpostaviti da će se na listi gotovo sigurno naći modeli marke Sony Ericsson i Motorola, s obzirom da su upravo ovi modeli prikazani na reklamnim materijalima za nove baterije.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Komentari

• Zlatko Cehic
Da li imate bateriju za Motorolu A835. Unapred zahvalan sa bilo kojim odgovorom.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272