Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mozilla isključuje Thunderbird nakon Google-ovog zahteva

Pre nekoliko nedelja, kreator Thunderbirda, Mozilla, je objavila da će prekinuti proces razvoja poznatog email klijenta ali da će program biti i dalje razvijan od strane nekoliko inženjera i impresivne zajednice korisnika. Međutim, brojni komentari koji su postavljeni na Mozilla web sajtu optužuju roditeljsku kompaniju što je dopustila da gigant pretrage, Google, njome manipuliše, pošto je i Google bio umešan u zatvaranje Thunderbirda.

Po sadržaju nekih poruka, Mozilla je ukinula email klijent zato što je Google jedan od glavnih partnera koji donosi novac kompaniji i koji želi da poveća uspeh Gmaila. Ako niste znali, Google je sve više i više fokusiran na Gmail, web zasnovani email servis koji će izgleda prerasti u pravi onlajn email klijent pošto je kompanija predstavila Mail Fetcher funkciju.

"Pošto je Google glavni finansijer Mozilla Foundation-a, i pošto Google aktivno razvija i nudi sopstveni email ekosistem velikih kvaliteta putem Gmaila i Googla Apps-a, možda oni žele da spreče razvoj Thunderbirda da bi "ohrabrili" one koji žele da napuste Outlook/Exchange da se prebace na Google", komentarisao je korisnik Vaughn Reid zatvaranje Thunderbirda.

Zvanični odgovor je bio prilično jasan kada je reč o ugovoru između Google i Mozilla kompanija: "Želim da budem što je moguće jasniji o potpunom neučestvovanju Google-a u ovoj odluci. Google i Google proizvodi nemaju nikakve veze sa ovom odlukom. Mi nismo pitali Google o planovima vezanim za Thunderbird proizvod, o prihodima od Thunderbirda, prihodima od planiranja Gmail proizvoda ili Gmaila, i nismo tražili od Google-a nikakvo mišljenje", rekao je Mitchell Baker, CEO Mozilla-e, kako navode neki izvori.

Kao što sigurno znate, sada možete da daunlodujete najnoviju verziju Mozilla Thunderbirda direktno sa ovog linka.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272