Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

Multiplejer igre dolaze na Microsoft Zune

Jedna od osobina Microsoft-ovog Zune-a koju su korisnici izuzetno hvalili je sposobnost da sinhronizuje fajlove i deli muziku. Sve do sada, ovo je bila i jedina namena za koju je bežična konekcija korišćena.

Međutim, sada se čuju glasine prema kojima će Microsoft da upotrebi ovaj servis za igre. Tako je, igre za Zune.  Izgleda da je Engadget prvi koji je objavio da će XNA Studio Developers biti prvi koji će moći da koriste Zune kao bežičnu multiplejer platformu za mobilne uređaje. Sama ideja da će Wi-Fi moći da se koristi i za još nešto pored  deljenja muzike i sinhronizaciju fajlova je veoma uzbudila korisnike Zune-a, uprkos nedostatku detaljnijih informacija.

Dok smo tražili više informacija o ovoj glasini, naleteli smo na članak na Windows Now koji nam daje više informacija. Robert McLaws kaže:

Na GDC ‘08 Keynote, Microsoft je prikazao Zauri, “pucačinu” izgrađenu od strane XNA Game Studio-a… koja radi na Zune 2. Microsoft-ov Chris Satchell je prikazao demo, i rekao je da će igre biti prenosive unutar Microsoftovog ekosistema za zabavu, “sa Windowsa na Xbox i na Zune.”

Evo nekoliko dodatnih informacija:

  • Lokalno ad-hoc bežično igranje sa maksimalno 8 Zune-ova
  • Korisnik može da prilagodi muziku u igri pomoću selekcije muzike na Zune-u
  • Međuplatformski multiplejer nije podržan (zar ne bi bilo super kada bi neko na svom Zune-u mogao da igra sa nekim ko koristi Xbox 360?)

Čim bude dostupno više informacija od Microsofta o ovim novim mogućnostim igranja mi ćemo vas obavesiti. Ali sve u svemu zvuči veoma interesantno, zar ne?

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272