Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

My Yahoo Beta verzija – sviđa mi se!

Yahoo je objavio potpuno novu verziju My Yahoo-a, proizvoda koji je dizajnirao gigantski portal radi dodavanja nekih konfiguracijskih opcija korisnicima Yahoo-a. Objasnimo malo bolje koncept My Yahoo-a. Kao što sigurno znate, Yahoo je najposećeniji portal na Internetu zato što obezbeđuje trenutni pristup novostima, fotografijama, tehnologijama za pretraživanje ili email servisima. Pošto ga svakodnevno posećuju milioni korisnika neki od njih će možda biti razočarani određenim elementima Yahoo portala i možda će odlučiti da potraže alternativu.

Kompanija je odlučila da kreira My Yahoo, prilagodljivu verziju Yahoo portala koja omogućava korisnicima da izaberu sopstvene servise, dizajn i funkcije web sajta.

Nova My Yahoo Beta je inovativno izdanje proizvoda koji nudi brojne interesantne elemente za sve Yahoo obožavaoce. Moram da kažem da sam ja stvarno bio razočaran kada sam želeo da isprobam servis a Yahoo je izbacio poruku da moj pretraživač nije podržan. Iako trenutno koristim Firefox 2 sa Kubuntu distribucijom Yahoo je rekao da su jedini podržani pretraživači Internet Explorer i Firefox za Windows ili Mac.

Kao prvo, bio sam oduševljen interfejsom nove beta verzije. Možete da upotrebite “Personalize this page” opciju da biste konfigurisali izgled stranice, i servis vam omogućava da izaberete jednu od 9 kolornih tema koje su dostupne. Takođe ste u mogućnosti da modifikujete razmeštaj stranice, tako što ćete izabrati prikaz u 2, 3 ili 4 kolone sa malim ili velikim poljem za pretragu.

Zatim, treba da podesite sadržaj stranice i lokaciju na My Yahoo portalu. Možete da birate između velikog broja servisa, uključujući sve proizvode koje je razvio Yahoo omogućavajući vam da lako proverite email, prikažete prognozu ili da čitate poslednje vesti. Jedan interesantan element je predstavljen sa YouTube feed-om koji vam omogućava da gledate najgledanije klipove dana direktno sa stranice. Takođe možete da prikažete i bookmarkove, horoskop ili oglase za posao kao i brojne detalje o različitim domenima.

Kako ja vidim, proizvod je veoma sličan NetVibesu, proizvodu koji vam omogućava da podesite stranicu sa sopstvenom stranicom, omogućujući vam da dodate feedove, mašine za pretragu i druge vrste sadržaja pomoću jednostavnog web interfejsa. Iako je vreme učitavanja My Yahoo-a prilično sporo, stvarno mislim da je proizvod moćna alternativa za klasičnu home stranicu svih korisnika Interneta. Vreme je da i vi krenete da ga isprobate.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272