Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

MySQL v. 5

MySQL AB očekuje da se u novembru pojavi nova vezija 5.0 njihove baze podataka sa otvorenim kodom, najavljujući velike izmene za koje se ova kompanija nada da će pomoći da nova baza podataka postane realistična alternativa za korporativne korisnike.

MySQL 5.0 će sadržati skup enterprise orijentisanih osobina – kako što su pokretači (triggers), prikazi i uskladištene procedure – koje već dugo pružaju vodeće korporacije na ovom tržištu: Oracle, IBM i Microsoft. 

Ipak, analitičari ne veruju da će nova verzija biti toliko poboljšana da zainteresuje velike korporacije. Gary Barnett, analitičar iz londonske istraživačke kompanije Ovum, kaže da dok MySQL dodaje osnovne enterprise osobine, Oracle, IBM i Microsoft nastavljaju da nude mogućnosti koje njihove proizvode dovode daleko ispred baza podataka sa otvorenim kodom. Ipak, MySQL 5 podiže softver sa otvorenim kodom u klasu “prave baze podataka”, kaže Barnett.

Zbog toga će veliki broj nezavisnih proizvođača softvera prihvatiti ovu bazu podataka.

Nova verzija MySQL takođe menja način na koji baza podataka izvršava uobičajene zadatke, čineći da se ponaša mnogo sličnije drugima bazama podataka. Cilj je da se administratorima baze podataka olakša prelazak sa drugih sistema.

Sve u svemu, MySQL baza podataka je komplementarna, ali ne i konkurentna enterprise bazama podataka kakve nude kompanije IBM i Oracle. Sa verzijom 5.0, MySQL neće moći da napadne lidere na ovom polju, ali ima na hiljade drugih platformi kojima je enterprise baza podataka ipak prevelika i nepotrebna.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272