Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Na današnji dan, 28. aprila 1853, umro je nemački književnik Ludvig Tik

Pohađao je različite univerzitete, putovao iz mesta u mesto i iz zemlje u zemlju, okušao se u gotovo svim književnim delatnostima i rodovima, došao u dodir i sarađivao s mnogim istaknutim osobama svoga doba.

Iako važno mesto u istoriji nemačke književnosti zauzimaju njegove drame, kritike, naučni spisi, izdavački i prevoditeljski poduhvati (srednjovekovna nemačka poezija, englesko pozorište, Servantesov Don Kihot, a učestvovao je i u dovršavanju Šlegelovih prevoda Šekspirovih dela), njegov najveći doprinos su dopadljive, duhovite i realistične novele.
 
LINK.
 

Novalisov prijatelj Ludvig Tik

Najprisniji Novalisov prijatel, Ludvig Tik je rekao:''Vec u dečijim likovima se ponekad ocrtava jedan izraz, toliko umilan i duhovno ljubak da ga moramo nazvati nadzemaljskim i nebeskim. Obično nas pri pogledu na ta preobrazena i gotovo providna lica obuzima bojazan da su ona odveć ne zna i odveć tanano istkana za ovaj život,da to što nas tako značajno gleda kroz blistave oči nije ništa drugo do smrt, ili besmrtnost.''.. LINK.

Deca u carstvu čula

Ukoliko neko poseduje knjigu "Deca u carstvu čula" koju su 2006. godine izdali Ošišani Jež i Fenix Libris, neka nam se javi.

LINK.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272