Na današnji dan (24. jun 1947.) – došli su iz Svemira

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 8 / 1185

24. juna 1947. godine pilot Kenet Arnold primetio seriju neidentifikovanih letećih  objekata (NLO) blizu planine Rejner u državi Vašington. To je bio prvi prijavljen slučaj pojave NLO-a u Sjedinjenim Američkim Državama.

Arnold je bio iskusan pilot sa preko 9.000 časova leta. Po njegovom izveštaju popodne je bilo lepo a vidljivost kristalno jasna. Prvo što je primetio je jaka svetlost, a potom je video devet čudnih aviona koji su leteli u formaciji pored planine Rejner. Leteli su velikom brzinom. Arnold je kasnije je izračunao brzinu kojom su ovi čudni avioni leteli – oko 1.700 mph ili 759.96 m/s (metara u sekundi).

Devet objekata koje je Kenet Arnold video nisu bili striktno tanjirastog oblika. Arnold je prvo opisao, a potom i nacrtao sliku, osam objekata koji su bili tanki i ravni, okrugli napred i usečeni pozadi. Drugi crtež je predstavljao deveti, nešto veći, objekat oblika polumeseca ili bumeranga. Ipak, nekoliko godina kasnije, Arnold je rekao da je njihovo kretanje opisao kao neku vrstu poskakivanja, kao kada tanjir poskakuje po vodi.

Požalio se da ga je štampa pogrešno citirala, koristeći izraz leteći tanjir umesto kao tanjir.

Bez obzira da li je Arnold stvarno nešto video ili ne, istorija NLO-a je započela.

Ceo tekst

Pripremio: Milenko Kusurović

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar