Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Na Google Maps objavljena mapa Australije

Tokom poslednjeg meseca prošle godine, Google Maps je bila jedna od najpopularnijih aplikacija i periodično je analizirana od strane ove kompanije i drugih stručnjaka. Kao što vam je verovatno poznato, ovaj sajt vam omogućava direktan pregled mapa preko zvaničnog web sajta, uz dodatne mogućnosti izračunavanja rastojanja između pojedinih tačaka, detaljnog planiranja putovanja, pa čak i pronalaženja mesta na osnovu zadatih koordinata. Google Maps je nastao kao online alternativa za Google Earth, softversku aplikaciju koja se može preuzeti sa Interneta i koja prikazuje mape skinute direktno sa satelita.

Servis Google Maps je, takođe, bio predmet udarnih sveskih novinskih naslova, u kojima se pisalo o tome kako ga teroristi koriste radi organizovanja napada na jedinice britanske armije. Procedura je bila krajnje jednostavna: teroristi su najpre identifikovali lokacije na kojima su britanski vojnici bili razmešteni, da bi zatim, koristeći rešenja koja nudi ovaj pretraživački gigant, osmislili i organizovali oružane napade na njih. Nakon jednog sastanka između predstavnika Google-a i vojske Velike Britanije, u ovoj kompaniji su odlučili da neke slike terena zamene sa onim starijeg datuma, što je modifikacija koja bi trebalo da teroristte onemogući u pokušaju analize razmeštaja britanskih trupa.

Pre neki dan je iz Google-a stigla vest o otvaranju novog domena za Google Maps servis, koji sada posetiocima nudi i uvid u geografske mape Australije. Mada je pomenuti servis i do sada nudio detaljne mape australijskih gradova, novina se sastoji u otvaranju zasebnog domena, što znači da će posetioci moći da svim mapama Australije pristupaju preko jednog jedinog web sajta.

“Konačno je i Australija dobila svoj sopstveni domen na Google Maps. Servis Google Maps, koji u online režimu prikazuje nazive ulica, puteva i gradova, otpočeo je sa radom 18. maja 2006. godine. Chris Clarke, jedan od redovnih posetilaca web sajta Google Maps Mania, u e-mail poruci koju nam je poslao, opisao nam je svoja dosadašnja iskustva u korišćenju ovog servisa i prvi ukazao na otvaranje novog domena: ‘Mada za Australiju već neko vreme postoji katalog ulica i naseljenih mesta, bilo je neophodno da svaki put u pretraživačko polje otkucate Australia, što sada više nije slučaj’,” piše na sajtu Google Maps Mania.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272