Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Najboljih 8 novih spravica za 2007. godinu

S-XGen ultra-mobilni prenosivi računar

Skupi mini-PC računari će, kako izgleda, biti sledeća velika novina u svetu računara, a za vodeću poziciju među njima već se kandidovao mini-PC računar kompanije Seamless Internet, namenjen “ozbiljnim poslovnim korisnicima”. Ovaj uređaj, sa masom jedva nešto većom od 400 grama (14 unci), opremljen je baterijom koja bi, navodno, trebalo da mu omogući 8 sati autonomnog rada, kao i rasklopivom tastaturom koja ima za cilj da eliminiše dva najvažnija nedostatka ultra-sićušnih računara: veliku potrošnju energije i bolove u zglobovima palca, nastale isključivom upotrebom ovog prsta za tipkanje po tastaturi (verovali ili ne, za ovaj zdravstveni problem japiji su već smislili novu kovanicu “dumb thumb“). Od ostalih karakteristika, pomenućemo Wi-Fi Bluetooth, tropojasnu (tri-band) mobilnu tehnologiju, Intel-ov PXA 270 Xscale procesor na 520 MHz, 256MB RAM memorije, hard drajv kapaciteta 20GB, te operativni sistem Microsoft Windows CE 5.0.

HP TouchSmart IQ770 PC

Zaboravite na Post-It samolepive poruke koje ostavljate na frižideru. U kompaniji Hewlett-Packard, ovaj model TouchSmart-a od milošte nazivaju “savršenim kuhinjskim PC računarom.” Po prvi put predstavljen na CES-u, ovaj desktop računar koristi tehnologiju “ekrana osetljivog na dodir” (touch screen), kako bi korisnicima pomogao da ne zaborave na svoje svakodnevne obaveze, da upravljaju TV prijemnikom, puštaju muziku i filmove, pregledaju fotografije i obrađuju podatke. Isporučuje se u paketu sa novim Microsoft-ovim operativnim sistemom Vista, koji će, isto kao i TouchSmart, na tržište zvanično izaći 30. januara ove godine.

Taser C2

Želite da od sebe odbijete napadače i da, u isto vreme, izgledate otmeno? Proizvođač ovih kontroverznih elektro-šok pištolja najavio je da će na tržište izbaciti potpuno nov model, koji ne samo što će imati ergonomičan oblik, već će se prodavati u četiri različite boje, uključujući “metalik-ružičastu” i “električno-plavu.” U kompaniji kažu da je njihov Taser C2 model efikasan protiv napasnika na rastojanjima do 15 stopa (4.5 metara) i naglašavaju da se on, za razliku od klasičnih tipova oružja, “može primeniti na bilo koji deo napadačevog tela.” Ova spravica će se u slobodnoj prodaji pojaviti tokom aprila.

Nokia 6131 NFC

Zbogom kešovini, dobar dan plaćanju putem mobilnog telefona. Kada se ovaj mobilni telefon marke Nokia  bude pojavio na tržištu negde tokom ove godine, njegovi vlasnici će moći da ga koriste za plaćanje pića u kafićima, razmenu vizit-kartica i prikupljanje informacija jednim jedinim pritiskom na dugme. To će biti moguće zbog toga što se model 6131 NFC zasniva na dugo očekivanoj tehnologiji pod nazivom “blizinska komunikacija” (near field communication), koja omogućava transfer novca i razmenu informacija između dva uređaja na bliskom međusobnom rastojanju. Od ostalih standardnih karakteristika, Nokia 6131 NFC je opremljen MP3 plejerom i kamerom.

Sansa View

Shvativši da će mobilni video biti jedna od vrućih tema na CES-u, kompanija SanDisk se potrudila da na naslovne stranice IT magazina dođe preko svog prvog prenosivog video plejera. Pored displeja u boji, dijagonale 4 inča (10 cm), Sansa View poseduje 8GB memorije, što je dovoljno za čuvanje do 33 časova snimljenog video materijala, 2000 pesama, ili na hiljade fotografija. Ovaj uređaj, koji je u potpunosti kompatibilan sa novim Microsoft-ovim operativnim sistemom Vista, u prodaji će se pojaviti do 1. aprila.

Nokia N800 Internet Tablet

Nokia je svoj najnoviji Internet tablet računar obogatila jednom značajnom novinom. Naime, pored standardnih mogućnosti, kao što je slanje elektronske pošte, vlasnici modela Nokia N800 će moći da obavljaju telefonske pozive preko Interneta, korišćenjem popularnog VoIP programa Skype. Ovaj prenosivi računar je, osim toga, opremljen muzičkim servisom Rhapsody, kao i operativnim sistemom zasnovanim na Linux-u.

Samsung SCH-u620

U sklopu svoje najnovije kampanje u oblasti “žive televizije”, mobilni operater Verizon Wireless najavio je da će ovaj Samsung-ov model mobilnog telefona biti jedan od prvih uređaja koji nude mogućnost korišćenja servisa pod nazivom V CAST Mobile TV, koji bi uskoro trebalo da počne sa radom. Pored mogućnosti da u realnom vremenu gledaju popularne TV serije, poput "24" ili "The Daily Show," vlasnici ovog mobilnog telefona će pomoću njega moći da koriste i razne navigacione servise, kao što su mapiranje ili usmeravanje glasom (voice directions).

LG VX9400

S obzirom na njegov LCD displej dijagonale 2.2 inča (5.5 cm), ovaj telefon ne nudi mnogo toga više od većine savremenih mobilnih telefona koji su opremljeni displejem sličnih dimenzija. Međutim, zahvaljujući takozvanom “swing bar” dizajnu, korisnici imaju mogućnost da displej zaokrenu za 90 stepeni, čime se dobija optimalan ugao za gledanje TV programa. To je veoma dobra stvar, jer je ovo drugi od dva modela mobilnih telefona čiji će vlasnici moći da uživaju u korišćenju najnovijeg servisa mobilne televizije, koji bi kompanija Verizon uskoro trebalo da pusti u rad (zvanični naziv novog servisa je V CAST Mobile TV).

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272