Najpoznatiji Apple-ovi proizvodi - 1. deo

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 8 / 1048

1. aprila je bio ne samo dan za prvoaprilske šale već i dan kada je nastao Apple.

1. aprila je bio ne samo dan za prvoaprilske šale već i dan kada je nastao Apple. U čast 32. rođendana Apple kompanije, mi vam donosimo listu 32 najpoznatija proizvoda u istoriji ove kompanije. Neki od proizvoda u ovoj listi se podrazumevaju, neki su manje poznati, a neki samo zauzimaju specijalno mesto u našim srcima. Hajde da krenemo.  

Apple I: Mašina koja je sve počela

Apple II: Računar koji je započeo PC revoluciju

Apple Lisa: Koštao je čitavih 10,000 dolara, ali ne možemo da nađemo nijedan koji nije bio nadgrađen na XL

Macintosh 128k: Bilo bi ružno da ne spomenemo prvog Macintosh-a

Macintosh 512k: Dok je 128k dobio svu slavu kao prvi Macintosh, 512k je imao ono što je prvi trebao da ima od samog početka: više memorije.

Apple IIgs: Iako je izdat mnogo kasnije nakon pojave Macintosh serije, trebalo je šest godina da se pojavi zadnji računar u II seriji.

Macintosh Color Classic: Color Classic je imao 68030 procesor, ali je on i dalje popularan model među kolekcionarima i moderima stare škole.

Macintosh II: Najverovatnije nijedan Mac do danas nije bio bolji stoper za vrata.

Macintosh Portable: On je bio ogroman i ružan ali je to bio početak ere prenosivih Apple uređaja.

PowerBook 100: Apple-u je trebalo dosta vremena da kreira dobar računar u PowerBook seriji, ali je ovo bio početak.

Centris 650: On je imao 68040 procesor u pradavna vremena kada je to nešto značilo i CD-ROM drajv u vreme kada je to bio luksuz.

Macintosh TV: Napravljeno je samo 10,000 jedinica i najverovatnije sa dobrim razlogom: vi ste trebali da se prebacujete između OS i TV režima rada da biste gledali televiziju.

Newton Message Pad 130: Naravno da je Newton Message Pad onaj koji su svi zapamtili, ali je 130 bio prvi koji je mogao da se koristi.

eWorld: U to vreme u SAD-u se vreme provedeno na Internetu plaćalo na sat.

PowerBook 1400: Počeo je sa ne baš moćnim 603e procesorom, ali je to bio prvi prenosivi Macintosh koji ste mogli da nadgradite na G3

eMate 300: eMate je bio ultra prenosivi uređaj u vreme kada je bilo moderno biti ultra prenosivi uređaj. On je bio providan u vreme kada je bilo moderno biti providan. Pravi diktator trendova od glave do pete. Još želim da imam jedan takav uređaj.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar