Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Digitalna fotografija - KOLORNA KNJIGA - Priručnik koji nedostaje - II IZDANJE

Digitalna fotografija - KOLORNA KNJIGA - Priručnik koji nedostaje - II IZDANJE

Popust cena: 2200 rsd

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Popust cena: 1200 rsd

Najtanji fotoaparat sa 7X optičkim zumom

Umesto da prati trend ostalih proizvođača kompaktnih digitalnih fotoaparata koji tokom ili pre važnih događaja objavljuju desetine novih modela, Casio je sve svoje adute stavio u jedan model koji je predstavljen na CES 2007.

Nemojte se nadati revolucionarnimn dostignućima, ipak se tu radi o kompaktnom džepnom fotoaparatu, ali je on barem prepun funkcija i mogućnosti i predstavlja jedan od najmanjih fotoaparata na tržištu. U stvari Casio tvrdi da je Exilim EX-V7 najtanji digitalni fotoaparat sa 7x optičkim zum objektivom.

Uprkos tome što se radi o ekstremno kompaktnom uređaju, the EX-V7 ima objektiv sa varijabilnom fokalnom dužinom koja pokriva 38-266mm, što u 35mm terminima znači 7x optički zum, što je veoma impresivno za ovakav fotoaparat, a poseduje i CCD od 7.2 MP, veličine 1/2.5 inča.

Još je impresivniji podatak da novi Exilim ima pravi režim za stabilizaciju slike koji je zasnovan na mehanizmu za pomeranje CCD-a, koji kompenzuje pomeranje fotoaparata u uslovima slabog osvetljenja. Casio takođe pominje visoku ISO osetljivost, koja se zove Anti Shake DSP, ali to je samo marketinški trik; pravi biser je hardverski mehanizam za pomeranje CCD-a.

Casio je takođe poboljšao svoj procesor za obradu slike, koji se sada zove Exilim Engine 2.0. Ova nova komponenta omogućuje, pored drugih stvari, Auto Tracking AF koji neprekidno prati subjekat sve dok se ne napravi fotografija (ovo nije ništa posebno za DSLR fotoaparat ali za fotoaparat u ovoj klasi predstavlja veliku stvar).

Casio je veoma obratio pažnju i na mogućnost snimanja filmova. Ovaj kompaktni fotoaparat koristi H.264 video metod za kodiranje videa koji mu omogućuje da snimi oko 1.5 puta duže klipove, sa istim kapacitetom i kvalitetom slike kao konvencionalni MPEG-4.

Casio Exilim EX-V7 ima jednu funkciju koja je ekskluzivna za Casio Exilim liniju digitalnih fotoaparata u Americi, I koja je vrlo interesantna. Ona se zove eBay this Best Shot i omogućuje korisnicima da snime fotografije u veličini koja je optimizovana za prikazivanje na eBay-u, omogućujući tako da se brže kreiraju slike za prikazivanje i prodaju na eBay-u.

EXILIM Hi-ZOOM EX-V7 će se prodavati po ceni od 399.99 dolara i biće dostupan u prodaji u martu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272