Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Najveća baza podataka sa patentima sada i na Internetu

Najveća baza podataka sa patentima je objavljena na Internetu od strane FIZ Karlsruhe, nemačke organizacije koja je specijalizovana u obezbeđivanju informacija o nauci i tehnologiji.

Više od 63 miliona patenata koji su dokumentovani u 80 organizacija za patente širom sveta mogu da se pretražuju putem International Patent Documentation Data Base, (INPADOCDB). Ona je kreirana spajanjem i pregledom dve postojeće baze podataka European Pattent office (EPO).

Baza podataka uključuje dokumentacije patenata i upotrebne modele iz najvažnijih industrijskih zemalja, koje datiraju iz davnog 19 veka u slučajevima Francuske, Nemačke, Velike Britanije, i Sjedinjenih Država i iz 1944. godine u slučaju Japana.

Posetioci baze podataka mogu da upotrebe puno informacija o bilo kom patentu, uključujući bibliografske informacije, informacije o kategoriji patenta, klasifikaciju patenta i podatke o legalnom statusu. Većina dokumenata sadrži izvod na engleskom jeziku, obezbeđujući koncizne informacije o opisanom izumu za koji je patent arhiviran.

“Za nove kompanije koje kontrolišu tehnološke trendove, internacionalna tržišta i konkurente, pristup obimnim i pouzdanim informacijama o patentima je veoma važan.” Rekao je Dr Rainter Stuike-Prill, predsednik marketinga i prodaje pri FIZ Karlsruhe-u. “Sada nijedan provajder baza podataka ne nudi informacije o patentima ovako visokog kvaliteta. INPADOCDB značajno poboljšava našu ponudu informacija o patentima”.

Za više informacija posetite:
http://www.stn-international.de/

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272