Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Najveći Internet skandali

Zašto je Internet kao divlja vatra? Zato što se vesti brzo šire kao plamenovi u šumi. Dan Tynan, novinar sa smislom za humor nedavno mi je vratio uspomene svojim člankom 10 of his favorite web-based scandals napisanim za PC World.

Saznajte koliko ovih skandala se sećate i utvrdite da li možda znate neke koje je izostavio.

Sećate li se mornaričkog oficira koji je izlistao svoj status kao homoseksualac na svom AOL profilu? On nije postavio svoje prezime na svoj profil, ali je ono bilo otkriveno kada je radnih AOL-a objavio njegov identitet zvaničnicima u mornarici.

Pameli Anderson i Tommy Lee-ju Tynan je ponudio sledeći savet: “Kada vidite nekoga da usmerava fotoaparat prema vama – a niste na snimanju filma – obucite se”.

RIAA i MPAA su pokušali da demaskiraju peer-to-peer web sajtove kako bi uhvatili one koji kradu licenciranu muziku. U toku svog krstaškog pohoda, oni su pokrenuli parnice protiv “12 godišnjeg primernog učenika, mrtvih baka, familija bez računara i hiljade John Doe-a”.

Na listi se takođe nalazi i geg Paris Hilton na T-Mobile-u – onaj koji sadrži privatne fotografije i sve njene adrese. Takođe je postojao momak koji je planirao da odseče svoje noge uživo na webu i da naplati gledaocima. Meni lično omiljeni? Mark Foley-evi presrenuti emailovi; uništena još jedna politička karijera.

Kada se prvi put pojavila pre nekoliko meseci, Tynan-ova lista je kružila webom kao pravi mini skandal. Tynan je hodajuće skladište skandala. Takođe je spomenuo John Zaccarini-ja, notornog kupca pogrešno ispisanih imena domena. Zaccarini je kupio hiljade domena sa imenom kompanija poznatih brendova koji sadrže male greške u kucanju i koji se često traže. Većina njegovih sajtova je bila pornografska. DVD Jon, momak koji je obrnutim inženjeringom razbio DVD šifriranje a zatim je postavio svoj rad na web, je visoko na listi naj-skandala.

Ipak većini korisnika je omiljeni je onaj vezan za gole fotografije Dr. Laure koje kruže Internetom , koja hostuje talk šou orijentisan ka porodičnim vrednostima. Naravno, tu je i Essjay, jedan od onih koji je najviše doprineo Wikipediji, koji je imao malu fantaziju vezanu za svoje akademsko obrazovanje. A tu je i skandal vezan za par koji je želeo da izgubi nevinost na webu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272