Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PowerPoint 2007 na dlanu

PowerPoint 2007 na dlanu

Popust cena: 1230 rsd

Office 2003 – za 24 časa

Office 2003 – za 24 časa

Popust cena: 800 rsd

Ne baš obični tutorijali za Microsoft Office

Finansiran od strane američkog Ministarstva obrazovanja, In Pictures (http://inpics.net) je web sajt na kojem se besplatno nude slikovni tutorijali (uputstva) za neke od najčešće korišćenih kancelarijskih programskih paketa, kao što su Microsoft Office ili Open Office. Za razliku od uobičajenih “how-to” softverskih priručnika prepunih reči, od kojih većinu korisnika momentalno spopada glavobolja, na web sajtu In Pictures ćete, kao što mu samo ime kaže (u prevodu, njegovo ime znači “u slikama”), naći otprilike deseti deo od onog broja reči od kojih se sastoji jedna tipična knjiga iz oblasti računara.

Mada su ovi tutorijali prvenstveno namenjeni korisnicima koji imaju poteškoće u učenju, oni su tako|e veoma prikladni za sve početnike u upotrebi računara. Njihovo lako savladavanje potpomognuto je sledećim karakteristikama:

  • Veliki screenshot-ovi (slike ekrana): Ovi screenshot-ovi prikazuju, korak po korak, sve instrukcije neophodne za obavljanje uobičajenih poslova, kao što je formatiranje teksta ili sabiranje dve kolone sa brojevima.
  • Usmerenost ka realizaciji konkretnog projekta: Svaki tutorijal je usmeren ka konkretnom i praktičnom cilju. Stoga, imate mogućnost da svaki tutorijal proučite od početka do potpune relizacije projekta, ili pak da jednostavno preskočite uvodne lekcije i posvetite se samo onoj oblasti koja vam je najmanje poznata.

Kvalitet tutorijala je, zaista, veoma impresivan. Na sajtu trenutno možete pronaći uputstva za korišćenje programskih paketa Microsoft Office (Access, Excel, Word, PowerPoint i Publisher), Open Office (Writer, Impress, Calc i Base), kao i programskih jezika i aplikacija za web dizajniranje (HTML, CSS i Dreamweaver).

Interesantno je to da vlasnici ovog sajta planiraju da troškove njegovog održavanja finansiraju isključivo putem reklamiranja pomoću banera, čime će se, ujedno, praktično pokazati da li je i koliko Google-ov Adsense mehanizam sposoban da pruži podršku svim vrstama na webu zasnovanih poslovnih poduhvata. Očekuje se da, tokom ove godine, na sajtu budu objavljeni i tutorijali za Adobe Photoshop, Fireworks, MySQL, PHP i Perl.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272