Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Netscape Navigator je otišao u istoriju

Ne mogu da kažem da sam iznenađen što je AOL odlučio da napusti razvoj Netscape Navigator-a. Tim Netscape-a će izbaciti bezbednosna ažuriranja za samo još mesec februar. 2008. godine i nakon toga Netscape Navigator odlazi u istoriju.

Evo šta smo pročitali na Netscape-ovom blogu:

Iako su grupe unutar AOL-a investirale puno vremena i energije na oživljavanje Netscape Navigator-a, ovi napori nisu bili uspešni u borbi sa Microsoft-ovim Internet Explorer-om. Nedavno je podrška za Netscape web pretraživač ograničena na šačicu inženjera koji su kreirali samo skin koji podseća na Firefox i nekoliko ekstenzija.

Veliko je pitanje gde bi danas bio Internet bez Netscape-a. Netscape je bio revolucionarni korak u upotrebi Interneta, i siguran sam da se mnogi od vas sećaju da su koristili starije verzije Netscape Navigator-a. Sada će od njega ostati samo priča koju ćemo pričati deci.

Netscape-ov zadnji pokušaj da obezbedi verziju Firefox-a sa prilagođenim temama nije prošla onako kako su se nadali. Mnoge od funkcija u Netscape-u 9 su takođe bile dostupne u Firefox-u u obliku ekstenzija, što je dalo veoma malo razloga postojećim korisnicima Firefox-a da se prebace na Netscape.

Pitam se na koju stranu će se okrenuti postojeći korisnici Netscape-a? Prelazak na Firefox ima najviše smisla, ali ne treba odbaciti ni mogućnost da većina korisnika pređe na Internet Explorer.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272