Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Nintendo i dalje najbolji

Iako na početku niko nije davao previše šansi Nintendovoj konzoli nove generacije, a mnogi su se čak i rugali njenom imenu govoreći da joj od starta pripada isključivo treće mesto na tržištu na kojem će dominirati Sony i Microsoft, danas je situacija sasvim drugačija.

Kao što je već svima poznato, Wii je od početka postao najprodavanija konzola nove generacije potpuno zasenivši PlayStation 3 i Xbox 360, a jedino što je konkurencija uspela da napravi je da malo smanje cene. Ipak, izgleda da se razlika barem malo smanjuje, iako je Wii i dalje u velikoj prednosti. O smanjenju razlike najbolje govore podavci o prodaji u Japanu. Tako je u šestom mesecu ove godine prodato čak šest puta više Wii-ja nego novih konzola, dok se u sedmom mesecu ta brojka već smanjila pa je Nintendova konzola prodata četiri puta više od Sonyjeve.

Taj trend se nastavio i u avgustu pa je u tom mesecu prodato 245 hiljada Wiija i 81 hiljada PlayStationa 3, dakle razlika se smanjila na tri prema jedan u korist Nintenda, ali razlika od više od 160 hiljada prodatih primeraka je i dalje jako velika i trenutno nedostižna.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272