Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Nokia “Gospodari mobilnog sveta!" nagrade

Nokia je lansirala drugu ediciju «Mobile Rules!» takmičenja za programere i radnike koji rade u oblastima vezanim za mobilnu telefoniju. Takmičenje ima za cilj da promoviše odlične rezultate u servisima i programima koji su kreirani za telefone.

Takmičenje je održano i prošle godine pod imenom «Web2Mobile». Promena naslova označava napredak u konceptu takmičenja pošto je proširena područja kako nagrada tako i dostignuća.

Kao vodeći svetski proizvođač mobilnih telefona, Nokia mirne duše može da ostane u pozadini i da iz analitičke perspektive prati šta rade druge kompanije u svetu telekomunikacija. Takmičenje je podeljeno na dva područja. Prvo je dizajnirano za programere koji rade na mobilnim aplikacijama za Nokia platforme. Ovo podučje je podeljeno u četiri kategorije: "multiplayer and connected games", "multimedia", "enterprise" i "infotainment". Sa druge strane, drugo područje je usmereno ka preduzetnicima, malim firmama i akademskim institucijama.

““Mobile Rules!” je za nas način da ohrabrimo i promovišemo inovacije u mobilnim servisima, i istovremeno reflektuje Nokia-in otvoren stav ka saradnji sa drugim organizacijama” rekao je Vesa Luiro, direkor Communication Solutions-a pri Nokia-i. To je veoma lepo sa njihove strane što imaju takav “otvoren” stav, mada ne vidimo nijednog direktnog konkurenta Finske kompanije da se lakta kako bi učestvovao na takmičenju. Ruku na srce, ovo takmičenje je dizajnirano prevashodno radi pronalaženja talentovanih programera u industriji telekomunikacija.

“Sa jedne strane, zahtevi za inovacijama i njihova širina su odlični. Sa druge strane, pretrpano tržište znači da je veoma teško malim kompanijama, preduzetnicima i programerima da se čuje njihov glas. “Mobile Rules!” omogućava Nokia-i da promoviše veštinu u mobilnom svetu – kao i da obezbedi priznanja i vredne nagrade – i otvori vrata našim pobednicima u predstojećim godinama” rekao je Vesa Luiro, direktor Communication Solutions-a pri Nokia-i.

Mobilna rešenja i programiranje su među najizazovnijim područjima u industriji telekomunikacije. Pet pobednika na ovom takmičenju će imati priliku da sklopi ugovor sa jednim od sponzora takmičenja ili da dobiju novčanu nagradu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272