Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

Nokijina muzička prodavnica je ugledala svetlo dana

Ljubitelji muzike, okupite se. Pojavila se još jedna onlajn prodavnica muzike. Sada će se u onlajn prodaji muzike okušati i Nokia, kralj mobilnih telefona. Postoji nekoliko razlika između Nokijine prodavnice i iTunes-a - ali u ovako ranoj fazi razvoja, Nokijina muzička prodavnica ne nudi ništa što iTunes već nema... Pa, osim Microsoft DRM-a. Da, pesme daunlodovane sa Nokijine muzičke prodavnice su Microsoft-DRM i u Windows Media formatu.

Nakon što smo utvrdili navedene činjenice, krenuli smo da haramo po Nokijinoj muzičkoj prodavnici i...odmah smo naleteli na par prepreka. Prvo, saznali smo da osim ako živite u Velikoj Britaniji, nećete kupovati muziku od Nokije, barem za sada. Nokijin servis tek treba da proradi u drugim zemljama. Drugo, nemojte ni da pokušavate da otvorite sajt na Mac-u, Linux-u, ili da upotrebite Firefox, pošto sajt podržava samo Internet Explorer.

Takođe smo komično odbijeni kada smo pokušali da se popnemo na sajt pomoću N-Series Nokia telefona, N95. N-Series je centralni uređaj u Nokijinoj čitavoj proizvodnoj liniji za rad sa medijima, tako da kada smo dobili poruku "unsupported platform" na Symbian pretraživaču nismo mogli da se ne nasmejemo. I to uprkos činjenici da se N95 nalazi na listi kompatibilnosti prodavnice muzike.

Dakle, ako imate Windows PC sa Internet Explorer-om i živite u Velikoj Britaniji i možete da pokrećete Windows Media format i ne smeta vam DRM i posedujete Nokia N-Series telefon, ovo je pravo mesto za vas.

BRAVO, Nokia! Čista jedinica za optimizaciju.

Adresa: http://musicstore.nokia.com/

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272