Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Nova knjiga Stefani Majer, Najbolji romani Isidore Bjelice

Isprva me nije toliko fascinirala sama Bri – nego novorođeni uopšteno posmatrani. Dok sam pisala Pomračenje, veliki deo radnje se odvijao iza kulisa, naravno, a da Bela za to nije znala. Pošto sam se koncentrisala na Belu, nisam se mogla previše udubljivati u priču o novorođenima; međutim, uvek sam imala na umu uopštenu predstavu o tome šta oni rade. Morala sam sve vreme da vodim računa o tome dok sam razrađivala zaplet: Bela se nalazi u takvoj i takvoj situaciji, a novorođeni za to vreme rade to i to. Kako bi sve bilo usklađeno, na kraju sam napravila kalendar za maj i jun – u to vreme se odvija radnja Pomračenja – i zapisala u svaki odeljak šta tog dana radi Bela, a šta se dešava u Sijetlu. Tako da je priča o novorđenima oduvek bila veliki deo radnje Pomračenja. I bila sam pomalo tužna što ne mogu da prikažem nijedan deo svega toga u knjizi.


Poručite novi roman Stefani Majer


Bri je jedina novorođena koja se pominje imenom u Pomračenju, jedina od novorođenih koja dođe u kontakt sa Kalenovima (to jest, jedina koju nisu samo ubili), i jedina od njih koja se susreće sa Volturijevima na čistini. Ona najduže preživi, tako da je ona pripovedač koji može da nam ispriča celu priču. Ona je logičan izbor za hroničara priče o novorođenima. Kada sam otpočela da pišem sa njene tačke gledišta, postala je stvarno živa. Štaviše, toliko živa da, što sam se više bližila neizbežnom kraju, to mi je teže padalo da nastavim... IZVOR

Najbolji romani Isidore Bjelice

Poslednja ljubav
Poslednja ljubav velikog engleskog pesnika bila je prelepa Srpkinja koja ga je pazila, negovala, ljubila i naučila da voli. Bez nje, njegove poslednje ljubavi, opus lorda Bajrona ostao bi zauvek prikraćen za ovaj neobični rukopis. Ali, onog trenutka kad ovaj tajni rukopis dotakne vaše misli, misterija se vraća, a ljubav ima šansu...

Moj život, moj skandal
"Moj život, moj skandal" je dopunjena autobiografija Isidore Bjelice. Poznata po otkrivanju tuđih biografija, ovde jednako otvoreno i iskreno piše o svojim ljubavima, hapšenjima, naci-žuru, izdajama, uspesima i padovima... Porodici, prijateljima, neprijateljima, sreći i nesreći... Sve tajne Isidore Bjelice iz njenog pera, bez cenzure i zadrške.

Sarajka u Beogradu
Pored najvećeg pozorišnog hita Isidore Bjelice, omiljene Stane Popićke, knjiga sadrži i njen nastavak, satiru Sarajka u Parlamentu, koja je za vreme "Sablje" skinuta sa repertoara i zabranjena, i Dorćol-Menhetn, komad po kojem je snimljen prvi srpski nezavisni film koji se sada objavljuje u izvornoj, necenzurisanoj verziji!

Novac, strasti i laži
Mit o srpskoj ženi kao vantelesnom biću lišenom strasti i želje, ispunjenom dužnošću i odanošću jednom muškarcu, Isidora Bjelica razobličava nežno, pripovedajući priču o četiri generacije koje odlučuju da život uzmu u svoje ruke. Priča o lutanju kroz lavirinte strasti, na trenutke groteskna i ironična, postaje i priča o novcu - poslednjoj magiji na koju niko nije imun. Spisateljica ne osuđuje snobizam i lažni moral junakinja samo podseća da je jedino što može da se prenese u drugu dimenziju-ljubav.

Mali vodič za ljubavnu sreću
Kolaž odgovora na pitanja čitalaca jednog časopisa o ljubavnom životu savremene žene. Ušuškana u romanesknu formu knjiga posebno pleni činjenicom što se ti odgovori daju kroz prizmu životnog iskustva same autorke.

Verenica ratnog zločinca
Verenica ratnog zločinca je prvi ljubavni špijunski roman koji govori o velikoj strasti u pozadini građanskog rata i raspada Jugoslavije. Prvobitno bunkerisan zbog svoje antihaške poruke, danas je jedan od najvećih bestselera od Haga do Beograda i NJujorka... Paravojne jedinice, strane službe, heroji, izdajnici i jedna zaljubljena mlada žena u ratnom vrtlogu!

Najveće misterije srpske istorije
Ova knjiga je vodič kroz najtajnovitije i najzanimljivije topose naše istorije, koja daje odgovore na brojna pitanja: šta je bila tajna misija svetog Save? Ko je zaista bio vera a ko nevera na Kosovu polju 1389. i zašto je Vuk Branković oklevetan? Zašto je čedna, smerna i prelepa Jerina nazvana prokletom? Kako su ćerke kralja Nikole zavladale ruskim dvorom? Ko se zaista i kako borio protiv Nemaca ? Tito ili Draža?...

Nepristojna pisma muškarcima
Nepristojna pisma muškarcima su dnevnički izvod iz pisama koje je Isidora pisala muškarcima, ljubavnicima, prijateljima, mužu od 1984. do 2001. godine.

Virtuelna kurva
Sve je počelo naivno, skoro potpuno nevino, kada sam, povedena trendom da svaka dama koja drži do sebe mora da ima jednog ili dva internet-ljubavnika, zaplovila po sajber spejsu bluda i strasti.

101 muškarac u četiri godišnja doba
Vreme neumitno tece i svaki minut je poslednja sansa da oceve nase dece zavolimo kao decu. Sve ostalo su jagode, blagi pejzazi, mirisljavi flertovi, meki jastuci, tihe plaze, promenjene uspomene i telesna lepota. Stvari nepreseljive na drugi svet. Bar ne do konacnog suda dok nasi pejzazi ne postanu vecni, dok telo ne postane besmrtno, dok pogledi ne budu govor precizan kao reci, dok lepota ne postane ogranicena, dok ljubav ne bude savrsena... Kao ona prema Sinu.

Srbija bez orgazma
Srbija bez orgazma je velika studija o seksu i orgazmu. Orgazam kao sećanje na raj. Metafizika seksa i ovladavanje sopstvenim orgazmom.

Apostoli urbanog Beograda
Kroz biografije ličnosti koje su stvorile urbanu ezoteriju otkrićete tajnu vezu koja spaja duh Vorhol-Morisijeve umetničke radionice (art-fektori) i subkulturu Beograda.

Srpkinja
Isidora Bjelica daruje srpskim čitaocima, a pogotovo čitateljkama, svoj novi roman – Srpkinja – alegoriju života Milice Stojadinović Srpkinje, naše izuzetno darovite i zaboravljene pesnikinje.

Zabranjena pisma
Koje su vaše prve asocijacije na Beograd i život u Srbiji pre deset godina? Šta je bilo IN a šta OUT? Gde je bio svet, a gde mi? A danas?

Tajna knjiga
Tajna knjiga otkriva sve ono čemu su se glavni likovi ove knjige nadali da nikada neće biti pred očima javnosti – njihove identitete, tajne živote, policijska dosijea, niske strasti naših intelektualnih velikana od 1945. godine do danas...

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272