Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

NOVA KNJIGA - Learn to Program with Phrogram™!

(Digital Short Cut): Vodič za učenje programiranja igara pomoću najnovije verzije programerskog jezika za decu

ISBN-10: 0-321-49683-3; ISBN-13: 978-0-321-49683-6; Izdata: 16. februara 2007. godine; Copyright 2007; Dimenzije knjige: 10-1/2x7-3/4; Broj strana: 109; Izdanje: Prvo.

Opis knjige

"Ovaj vodič će brzo i lako prošetati kompletne početnike kroz kreiranje njihovih prvih jednostavnih igara pomoću Phrogram-a. Materijal je razumljiv i pristupačan kako za mlade, tako i za tehnološki plašljive."--Alfred Thompson, Menadžer za akademske odnose, Microsoft Corporation

Različiti jezici programiranja daju vam različite načine da kažete vašem računaru šta da radi. Ako tek počinjete da programirate, pa čak i ako ste iskusni programer kojem se sviđa ideja da programira lakše nego sada, Phrogram nudi nekoliko važnih prednosti:

Programiranje u Phrogram-u je lako i zabavno.
Phrogram je "prost jezik " - tojest on koristi opisna, intuitivna imena a specijalna formatiranja i strani jezički izrazi su svedeni na apsolutni minimum.
Za razliku od drugih programerskih jezika koji su laki za upotrebu, Phrogram je veoma sličana alatima koje danas koriste profesionalni programeri.

Phrogram nudi najlakši način za stvarni razvoj softvera - bez obzira da li ste ili niste programer početnik. To posebno važi ako želite da kreirate igre ili grafičke programe, mada vi možete pomoću Phrogram-a da dizajnirate bilo kakvu vrstu programa. I videćete da sve što radite u Phrogramu ide brže, efikasnije i lakše nego u bilo kom drugom jeziku, zato što je Phrogram specifično i pažljivo dizajniran baš za tu namenu.

Ako odlučite da pređete na profesionalno programiranje, Phrogram će vas dobro pripremiti za programerske jezike koji se nalaze u širokoj upotrebi, kao što su Java, C#, ili Visual Basic. Phrogram obezbeđuje kompletno programersko okruženje koje je slično kao u navedenim jezicima, ali je mnogo lakše za savladavanje, a mnogo zabavnije za korišćenje.

Sadržaj

Šta pokriva ova knjiga 3

Uvod 4

Sekcijan 1: Kucanje i pokretanje vašeg prvog programa u Phrogram-u 9

Sekcija 2: Kako vaš prvi program radi 19

Sekcija 3: Pomeranje vašeg UFO-a po ekranu 30

Sekcija 4: Skakanje vašeg UFO po ekranu 44

Sekcija 5: Kontrolisanje vašeg UFO-a preko tastature 60

Sekcija 6: Organizovanje vašeg prorama dok raste 67

Sekcija 7: UFO beži! Vaša prva kompletna igra! 73

Sekcija 8: Bonus igra: Pong! 95

Dodatak A: Primeri Phrogram jezika 99

Dodatak B: Rečnik programskih termina 105

O autoru 108

web adresa knjige: http://safari.oreilly.com/9780321496836/pre01

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272