Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kali Linux: Napredno penetraciono testiranje pomoću alata Nmap, Metasploit, Aircrack-ng i Empire

Kali Linux: Napredno penetraciono testiranje pomoću alata Nmap, Metasploit, Aircrack-ng i Empire

Popust cena: 2260 rsd

Naučite Linux Shell skriptovanje, drugo izdanje

Naučite Linux Shell skriptovanje, drugo izdanje

Popust cena: 1230 rsd

Novell najavio SuSE Linux 10

Novell je objavio da æe SuSE Linux bitu dostupan u oktobru 2005. i da će obuhvatati više od 1500 aplikacija i paketa sa otvorenim kodom koji se mogu instalirati za napredan Web hosting, razvoj aplikacija i kuæno umrežavanje.

Verzija koja će se distribuirati sadrži instaliranu podršku i priručnike za korisnike. Radna površina u SuSE Linux 10.0 obuhvata najnoviju verziju Firefox Web pretraživača, paket za kancelarijsko poslovanje OpenOffice.org i aplikacije za razmenu poruka i grafičko uređivanje. Takođe, sadržaće bezbednosne alate kao što su programi za blokiranje neželjene pošte i integrisani zaštitni zid.

SuSE Linux 10.0 takože uvodi dve unaprežene tehnologije – Xen, aplikaciju za virtualizaciju i iFolder, aplikaciju za pristup fajlovima.

Jedna od primetnih razlika u novoj verziji SuSE Linux je što Novell, za razliku od konkurencije, ne odustaje od retail verzija jer to, kako Novell naglašava, daje njihovim korisnicima mnogo širi izbor.

Novell je u avgustu pokrenu projekat OpenSuSE.org gde se istraživala zainteresovanost korisnika za instaliranje SuSE Linux programa. Prema podacima Novella, na svakih 18 sekundi je preuzimana po jedna kopija. Kroz ovaj projekat, programeri i dizajneri mogu da koriste postojeću SuSE Linux distribuciju i da učestvuju u kreiranju budućih verzija softvera.

 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272