Novi iPod-ovi za pokretanje OS X-a?

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 7 / 915

Verovatno da u Cupertinu postoji veliki problem sa curenjem informacija, pošto govorkanja o iPod nano-u nadiru kao poplava i sa svakim novom pričom detalji o novim modelima postaju sve jasniji i jasniji. Izgleda da je redizajnirano kućište, veći ekran i video reprodukovanje samo vrh ledenog brega kada je reč o novim iPod-ovima.

Objavljeno je da je medijski događaj koji će se održati sledećeg meseca vreme kada će Apple otkriti sledeću generaciju digitalnih muzičkih plejera. Novi iPod-ovi će, kako je rečeno, biti drastično redizajnirani ali će najveće promene biti unutar njega: OS X. Izgleda da je Apple-ov višegodišnji napor za prelazak na OS X za post PC uređaje konačno došao do kraja. Kompanija je već prebacila legendarni operativni sistem na Apple TV i iPhone, a iPod je finalna karika koja je nedostajala. Nakon što budu izdati iPod-ovi, Apple će imati efikasno skaliran Mac OS X preko njegove čitave linije proizvoda i možemo da očekujemo da će ga koristiti svi novi Apple proizvodi u budućnosti.

Iako će novi iPod-ovi zadržati svoje točkiće za kliktanje, novi uređaji će napraviti veliki korak napred. AppleInsider izvori koji su upoznati sa ovogodišnjim planovima izveštavaju da “Apple-ov plan iPod-a za jesen sada sadrži četiri nova modela - većina, ako ne i svi će imati NAND fleš - koji predstavlja veliki napredak i perjanicu video iPod i iPod nano linije”.

Bez obzira što se točkić za kliktanje i dalje koristi, novi iPod će imati radikalno drugačiji interfejs, što prikazuju video snimci koji su procurili a zatim su uklonjeni, ali i dalje mogu da se pronađu negde na Internetu. Iako je jezgro interfejsa ostalo nepromenjeno, povećanje ekrana i dodavanje moćnog OS X-a daju im potpuno novu dimenziju. Zahvaljujući ovoj promeni, Apple će proširiti svoju bazu upotrebe OS X-a na mnogo miliona novih korisnika, što bi mnogo teže postigao sa računarima, a znajući Apple ovo je verovatno samo prvi korak.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar