Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Naučite Swift 3

Naučite Swift 3

Popust cena: 1100 rsd

Novi iPod-ovi za pokretanje OS X-a?

Verovatno da u Cupertinu postoji veliki problem sa curenjem informacija, pošto govorkanja o iPod nano-u nadiru kao poplava i sa svakim novom pričom detalji o novim modelima postaju sve jasniji i jasniji. Izgleda da je redizajnirano kućište, veći ekran i video reprodukovanje samo vrh ledenog brega kada je reč o novim iPod-ovima.

Objavljeno je da je medijski događaj koji će se održati sledećeg meseca vreme kada će Apple otkriti sledeću generaciju digitalnih muzičkih plejera. Novi iPod-ovi će, kako je rečeno, biti drastično redizajnirani ali će najveće promene biti unutar njega: OS X. Izgleda da je Apple-ov višegodišnji napor za prelazak na OS X za post PC uređaje konačno došao do kraja. Kompanija je već prebacila legendarni operativni sistem na Apple TV i iPhone, a iPod je finalna karika koja je nedostajala. Nakon što budu izdati iPod-ovi, Apple će imati efikasno skaliran Mac OS X preko njegove čitave linije proizvoda i možemo da očekujemo da će ga koristiti svi novi Apple proizvodi u budućnosti.

Iako će novi iPod-ovi zadržati svoje točkiće za kliktanje, novi uređaji će napraviti veliki korak napred. AppleInsider izvori koji su upoznati sa ovogodišnjim planovima izveštavaju da “Apple-ov plan iPod-a za jesen sada sadrži četiri nova modela - većina, ako ne i svi će imati NAND fleš - koji predstavlja veliki napredak i perjanicu video iPod i iPod nano linije”.

Bez obzira što se točkić za kliktanje i dalje koristi, novi iPod će imati radikalno drugačiji interfejs, što prikazuju video snimci koji su procurili a zatim su uklonjeni, ali i dalje mogu da se pronađu negde na Internetu. Iako je jezgro interfejsa ostalo nepromenjeno, povećanje ekrana i dodavanje moćnog OS X-a daju im potpuno novu dimenziju. Zahvaljujući ovoj promeni, Apple će proširiti svoju bazu upotrebe OS X-a na mnogo miliona novih korisnika, što bi mnogo teže postigao sa računarima, a znajući Apple ovo je verovatno samo prvi korak.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272