Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Novi prilozi za Smešnu istoriju sveta uzbuna zbog molitve u avionu

Svaka zemlja ne dozvoljava svima da u nju uđu:

Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev potpisao je danas ukaz kojim je zabranio ulazak u zemlju libijskom predsedniku Moameru Gadafiju, njegovim saradnicima i rodjacima, saopštio je Kremlj.

Dalaj-lama podnosi ostavku

Duhovni i politički vođa vlade Tibeta u izgnanstvu, dalaj-lama i zvanično ponudio odlazak sa funkcije političkog vođe tibetanske vlade u izgnanstvu. Dalaj-lama poručio da će ostati duhovni lider sve dok Tibetanci budu verovali u njega.
 
Još jedna ostavka
 
VAŠINGTON - Portparol Stejt departmenta Filip Krauli podneo je danas ostavku, nakon što je objavljena njegova kritička opaska o uslovima u kojima se u vojnom pritvoru drži vojnik Bredli Mening, optužen da je veb-sajtu Vikiliks predao tajna dokumenta, kasnije objavljena na internetu.
 
Evakuacija:
 
Ataše ambasade Vladimir Milić preporučuje našim građanima u Japanu odlazak iz Tokija u druge, bezbednije delove zemlje. "Neki naši ljudi traže način da napuste Japan, ali naša ambasada se trenutno ne evakuiše.
 
Pronađena Atlantida:
 
Međunarodna ekipa naučnika tvrdi da je u južnoj Španiji pronašla drevnu Atlantidu, koja je, prema navodima Platona, nestala u naletu cunamija pre više hiljada godina.
 
Ozračeni Amerikanci:
 
Posada američkog nosača aviona "Ronald Regan", koja se nalazi u humanitarnoj misiji u Japanu, ozračena je određenom količinom radijacije, piše američki dnevnike "Njujork tajms".
 
Dani besa mogući i u ....
 
Lider najjače opozicione partije u Austriji, Slobodarske stranke (FPO), Hajnc-Kristijan Štrahe, čija popularnost raste iz dana u dan, kaže da su dani besa, po uzoru na Egipat i Tunis, kao i Libiji, mogući i u Austriji.
 
Alkoholizam
 
LONDON - Jedno trogodišnje dete postalo je najmlađi Britanac koji se leči od alkoholizma, piše londonski Telegraf. Dečak je dospeo na bolničko lečenje pošto je redovno tokom šest meseci konzumirao alkohol. Mališan, čiji identitet nije otkriven, jedno je od 13 dece kojima je dijagnostikovan povišeni procenat alkohola u krvi.
 
Žalbe onih koji se odmaraju
 
Sunce, pesak i lepe devojke u bikiniju dovoljni su da se većina turista na godišnjem odmoru oseća prijatno. Uvek, međutim, ima i onih kojima ništa nije potaman i koji se žale na najapsurdnije stvari. Recimo da im je krevet suviše udoban, a žene u kupaćim kostimima previše seksi - što su samo neke sa spiska najglupljih žalbi britanskih turista tokom 2010, koje je prikupila turistička agencija sunshine. co.uk, a objavio londonski list “Dejli mejl”.
 
Fejsbuk protesti i u Crnoj Gori:
 
Podgorica -- Nakon Zagreba, protest "fejsbukovaca" priprema se i u Podgorici. Grupa već broji 1.400 članova, a protesti nose naziv "Uličnim protestima protiv mafije".
 
Uspešni brakovi
 
Grupa rabina u Izraelu pokrenula je inicijativu da oženi gej momke s lezbijkama i do sada je sklopljeno 11 takvih brakova, među kojima ima iznenađujuće uspešnih. Izraelski list „Haarec” je elektronskim putem intervjuisao jedan takav par.
 
Koji procenat je dovoljan za pad vlade?
 
ZAGREB - Relativna većina građana Hrvatske, njih 41 odsto, želi da se antivladini protesti nastave do podnošenja ostavke vlade Jadranke Kosor, pokazalo je istraživanje koje je za Dnevnik Nove TV sprovela agencija Ipsos puls.
 
U Japanu nije lepo gledati filmove o cunamiju
 
Filmski distributer "Vorner" povukao je iz japanskih bioskopa film Klinta Istvuda o cunamiju "Hereafter" posle katastrofalnog zemljotresa i cunamija koji su pogodili tu zemlju. Satoru Otani iz japanskog ogranka "Vorner entertejnmenta" kazao je da se taj film više neće prikazivati.
 
 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272