Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Novo rešenje za dva korisnika na jednom PC-ju

Postojeća rešenja za rad više korisnika na jednom računaru uključuju dva monitora, dve tastature i miš na jednom PC-ju, ali nijedno od ovih rešenja nije lako za postavljanje, a ako jeste onda finansijski nije isplativo.

Microsoftovo Indijsko odeljenje je napravilo nešto sasvim novo. Vi i dalje koristite dve tastature i miša na jednom PC-ju, ali oba korisnika koriste jedan monitor. Svaki korisnik dobija svoj operativni sistem sa kojim može da se igra.

Osnovna ideja je da se olakša malim firmama u zemljama u razvoju koje nemaju finansijske resurse da stave računar na sto svakog zaposlenog. U zemljama kao što je Indija, radnici često čekaju da računar bude slobodan.

Ali da li ovakav koncept može da zaživi u Americi, gde bi prosečan korisnik povremeno delio PC sa prijateljem? Iz razloga koji će svima biti očigledni, nema nikakvih planova da se ova tehnologija uveze u SAD. Međutim, nema razloga da neke druge firme ne repliciraju ovu ideju. U stvari, neke tehnologije virtualizacije (kao što je Parallels za Mac) uglavnom rade istu stvar, mada tipično uključuju prozor u kojem radi operativni sistem koji je drugačiji od primarnog.

Ipak, čak i ja koji živim u "zemlji u razvoju", mislim da ne bih voleo, makar koliko kratko, da radim tako blizu neke druge osobe.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272