Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

NVIDIA će izdati novu generaciju čipsetova

NVidia, proizvođač čipsetova i grafičkih kartica će izdani potpuno novu generaciju čipsetova čija je nama da obezbede veću podršku i veće performanse za nove Intel i AMD procesore. Zajedno sa novim čipsetom, kompanija će takođe u novembru izdati i novu grafičku procesorsku jedinicu (GPU) nazvanu G92. Ti novi čipsetovi se očekuju u novembru 2007. godine, kao za Intel, tako i za AMD platforme.

Za Intel platformu (tačnije za 45 nm Penryn procesore), NVIDIA priprema C73 čipset dok je C72 čipset rezervisan za AMD-ov socket AM2+ Phenom procesore. Najvažnija razlika između njih je podrška za veći prednji bus i vrstu memorije koja je upotrebljena. Dok C72 podržava 1333 MHz prednji bus i DDR2 memoriju koja se pokreće na frekvenciji od 800MHz ili 1066MHz, C73 čipset koristi brži prednji bus od 1600MHz i mnogo noviju, u stvari tek izdatu, DDR3 memoriju koja se pokreće na 1600MHz. Oba čipseta će biti izdata u dve posebne verzije, obeležene sa sufiksima «XE» i «P». XE sufiks će označavati podršku za tri PCI Express grafička slota sa punih 16 linija protoka za svaki (3 x 16 SLI) po ceni od 150 dolara dok će sufiks P podržavati dvostruki grafički slot sa osam linija protoka po slotu (2 x 8 SLI) po ceni od 100 do 120 dolara.

Po navodima web sajta vr-zone: "Samo MCP72 serija može da podrži Hybrid SLI. Prvi uzorci C72 će biti dostupni korisnicima do kraja jula dok je masovna proizvodnja predviđena za oktobar. Prvi uzorci MCP72 će biti dostupni u avgustu sa MP namenjenim za novembar. C73 će stići kasnije pošto je prva serija planirana za novembar dok se masovna proizvodnja planira u decembru". Na istom sajtu nalazi se i vest o još jednom AMD centriranom čipsetu od NVIDIA-e, koji se zove MPC78, koji će biti prvi GeForce 8 DX10 UMA čipset koji podržava novu Hybrid SLI tehnologiju, HyperTransport 3.0 i PCI Express 2.0 i dolaziće u tri varijante: MCP78, MCP78 S i MCP78 D. Sve varijante podržavaju 1 x 16 PCIe 2.0 standard.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272