Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Sistem Stanislavski

Sistem Stanislavski

Naša kuća gledana iznutra

Naša kuća gledana iznutra

O knjizi Šekspir i družina u pozorištu

Šekspir i družina

O knjizi će, pored profesora engleske književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu i Filozofskom fakultetu u Novom Sadu Zorana Paunovića koji je i urednika edicije "Klepsidra", u kojoj je ona objavljena, govoriti i docent na Katedri za opštu književnost i teoriju književnosti Filološkog fakulteta u Beogradu Zorica Bečanović - Nikolić, a odlomke će čitati glumica Biljana Đurović.

Autor knjige Stenli Vels predsedava Memorijalnoj fondaciji Šekspirovog rodnog mesta Stratforda i počasni je upravnik Šekspirovog kraljevskog pozorišta.

Prema rečima urednika, knjiga pokušava da na prigodan i, gde je to moguće, zabavan način odredi Šekspirov položaj u odnosu na glumce i druge pisce njegovog vremena .

"Ona prati i dalje razvija savremenu kritičku i naučnu misao koja Šekspira vidi ne kao usamljenog velikana, već kao punopravnog člana pozorišne zajednice, zaposlenog dramskog pisca sa profesionalnim obavezama prema ostalom pozorišnom osoblju bez čije pomoći njegova umetnost ne bi bila toliko uspešna",objašnjava Paunović.

"Vels opisuje pozorišni svet kome je Šekspir pripadao i za koji je stvarao, a osnovno pitanje na koje traži odgovor je: kako je stvaranje za konkretne pozorišne trupe i konkretne glumce uticalo na samu kompoziciju Šekspirovih komada", ističe Paunović. LINK.

Da li ste čitali?

Korpa za naručivanje.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272