Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Satira

Ukupno: 65, strana 3 od 4

Neko se ugradio u sadašnjost, neko u budućnost

 

 

 

POVERLJIVA DOKUMENTA U ĐUBRETUSlužbenik britanske vlade bacio u đubre poverljiva dokumenta. Za razliku od naših iz vlade koji đubre ubace u dokumenta, a onda ih proglase za državnu tajnu. VLADA KOJA KRIJE, ALI I POKAZUJEŠta sve Vlada krije od građana, pitanje je sad. Meni to nije problem, jer je gore ono što pokazuju. DINOSAURUSI NISU IZUMRLI, SAMO SU PROMENILI FORMU POJAVLJIVANJAKoliko verujemo našim političarima? Čuli smo da se produžava izložba dinosaurusa na Ušću, ali ona nije jedina koja se produžava. Na političkoj sceni ćemo i dalje verovati političkim dinosaurusima da mogu da nas izvuku iz krize. UGRAĐIVANJE U BUDUĆNOST NA TERET SADAŠNJOSTICena mosta kod Beške biće veća od početne. Naravno, jer se ugradilo mnogo više betona, gvožđa, asfalta i ostalih znanih i neznanih ugrađivanja. KO STE VI KOJIMA MI VALJAMOU Banji Koviljači će sutra biti održan protestni skup građana zbog nekontrolisanog priliva ilegalnih imigranata u to turističko mesto. Mi bismo da razvijamo turizam, a ne azilizam. MATEMATIKA SA JEDNOM NEPOZNATOMMatematika današnjice: Kako da uživate vi i bolja polovina u Beču, ako aranžman košta 99 evra, a imate samo toliko. Pošaljete suprugu samu u Beč, pa uživate i vi kod kuće i ona u Beču.
 
   

Nema vode, pa dođe, ali dođe ranije nego što je rečeno u zemlji Srbiji

 

 

 

Lepa i pamenta i još skromnaKada lepa i pametna žena koja peva džez kaže da je neskromnost iritira, šta ostaje onima koji nisu ni lepi ni pamentni? Pa da budu iritirani čak i ovakvom izjavom. Vreme brzo teče u Srbiji kada voda iznenada dođeOne koji su se jutro probudili na Čukarici, jutros su dočekale slavine bez vode. Javljeno je da će voda da dođe u 17 časova, a ona je stigla pre vremena, oko podne. U Vodovodu izgleda rade Supermeni, jer kada je moja supruga Zoe otvorila slavinu i ugledala kako vode teče, rekla je: "Kako vreme brzo teče. Već je 5, a ja ni ručak nisam spremila. "U Srbiji se rađa manje dece, ali se rađaju džinoviU Srbiji se rađa sve manje dece, ali se, takođe, rodio u jednom gradu dečak težak 6,1 kg, u drugom gradu se rodile trojke. Ako obaramo crne rekorde, dobro je da u nečemu budemo sjajni. Nema veze ni koliko godina imaš, ni koliko si visok ni težak, ali kako kažu na Vukajliji, ostaćeš dete u Srbiji sve dok su ti roditelji živi. VUKAJLIJAPretnje političaru, ali bez lektureNeko je uputio pretnju poštom jednom političaru. Em je pogrešio u imenu političara, jer mu je tepao, a ne tepa se onom koga mrziš. Em je pogrešio broj pošte Beograda, nije 1000. PTT je trebalo da vrati pošiljaocu pismo da ispravi greške. Možda pošiljalac i nije ni mislio da tog političara, a možda je se u međuvremenu i predomislio. Prosvetari jubilarci, ali i oni koji obećavaju su jubilarciProsvetari će dobiti jubilarne nagrade. Jubilarni dogovor za dobijanje jubilarnih nagrada. Srbija je zemlja jubileja. KO to baca smeće kroz prozor?Užičani bacaju smeće kroz prozor. To što je u vašem kraju neko bacio smeće kroz prozor ne znači da je Užičanin, ili da Užičani mogu tako daleko da dobace. Znači da su bacači samo pravilno raspoređeni. Ceca je veoma poznata još po nečemuPoznata pevačica postaće poznata još po nečemu: Lepo krije narukvicu koju nisi na članku noge. Još lepše krije imovinu muža.
 
   

NJUZ.NET dnevna doza satire - od horoskopa do Andželine Žoli

 

 

 

Nju(z) Ejdž horoskop 23. 1. – 30. 1. 2012. www. njuz. netOvan (21. mart – 19. april) – I ove nedelje uživajte u Nju(z) Ejdž Horoskopu, jedinom horoskopu koji ima 8 dana u nedelji, a ponekad i 12. Beko: Nisam SNS-ov kandidat za premijera, nastavljam da vladam iz senke www. njuz. netBEOGRAD, 23. januar 2012, (Njuz) – Biznismen Milan Beko saopštio je da neće biti kandidat za premijera Srpske napredne stranke na predstojećim parlamentarnim izborima, već će nastaviti da vlada Srbijom iz senke. Voz stigao na vreme, mašinovođa izvršio samoubistvo www. njuz. netBEOGRAD, 9. april 2011. (Njuz) – Voz koji je juče sa stanice u Baru pošao u 12:40 pristigao je u Beograd tačno u 22:07 kao što je redom vožnje i planirano. Ova istorijska vožnja okončana je pucnjem kojim je nesrećni mašinovođa Živorad Momčilović (49), sebi oduzeo život. Ukrali četiri kilometra autoputa na Koridoru 10 www. njuz. netDIMITROVGRAD, 22. januar 2012, (Njuz) – Policija iz Dimitrovgrada uhapsila je juče šest osoba osumnjičenih da su krajem prošle i početkom ove godine ukrale četiri kilometra autoputa na Koridoru 10, saopštio je danas MUP. Oženjen muškarac nosio burmu u noćnom izlasku www. njuz. netNOVI SAD, 21. januar 2012, (Njuz) – Maja Aleksić (24), studentkinja iz Novog Sada, prethodne noći je u izlasku upoznala oženjenog muškarca koji, ne samo da joj se nije nabacivao, nego je nosio i burmu. Koštunica moli kosovske Srbe da nešto urade kako bi imao povod da se oglasi www. njuz. netBEOGRAD, 21. januar 2012, (Njuz) – Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica apelovao je na Srbe sa severa Kosova da urade bilo šta kako bi on imao povod da se oglasi. Zbog prostora koji Andželina Žoli dobija u medijima Goca i Nataša prete novim ispovestima www. njuz. netBEOGRAD, 20. januar 2012, (Njuz) – Poznate pevačice Nataša Bekvalac i Goca Tržan održale su konferenciju za novinare u Medija centru na kojoj su uputili pretnju da će u javnost procureti njihove nove intimne ispovesti, ukoliko Andželina Žoli nastavi da dobija ovoliku medijsku pažnju u Srbiji.
 
   

NJUZ.NET nas obaveštava da se pojavio ljubičasti novinar

 

 

 

NJUZ:NET U „Blicu“ se pojavio ljubičasti novinar » BEOGRAD, 19. januar 2012, (Njuz) – U redakciji dnevnog lista Blic juče se pojavio novinar bledoljubičaste boje. Novinar, koji izgleda kao da je došao. . . Pročitajte više: http://www. njuz. net/#ixzz1ju9ZlkCkStudentkinja uspela da završi seminarski pre gašenja Vikipedije » BEOGRAD, 18. januar 2012, (Njuz) – Studentkinja ekonomije treće godine Tanja Bojšić (21) uspela je nekako da napiše ceo seminarski rad iz menadžmenta nepunih. . . Pročitajte više: http://www. njuz. net/#ixzz1juA1AIY7Karađorđević: Monarhija bi bila dobra za moj imidž » BEOGRAD, 17. januar 2011, (Njuz) – Prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević izjavio je da bi uređenje Srbije kao ustavne parlamentarne monarhije bilo dobro za njegov. . . Pročitajte više: http://www. njuz. net/#ixzz1juACgt9pOVO NAM MOŽDA NIJE TREBALONaručite knjigu od nas, jer je to dobro za nas i za vas. Za nas, jer ćemo imati šta da radimo. Za vas jer ćete knjigu kupiti sa popustom. UBACITE KNJIGU U KORPU.
 
   

NJUZ.NET od danas i u knjizi OVO NAM MOŽDA NIJE TREBALO

 

 

 

OVO NAM MOŽDA NIJE TREBALOAko niste čuli za NJUZ. NET onda ništa niste čuli. Ako niste na Internetu, dočekali ste knjigu. Preko 170 odabranih članaka sa njuz. netBONUS: Istorija u ogledalu - vesti koje nije imao ko da napiše. 700 godina naše istorije na naslovnim stranama. INTERVJU SA DEJANOM NIKOLIĆEM U CITY MAGAZINUSajt Njuz. net nedavno je obeležio godinu dana od kako javnost u Srbiji zabavlja, često zbunjuje, a ponekad i šokira svojim „lažnim“ vestima, a ovog meseca objaviće i knjigu, odnosno zbirku najboljih objavljenih tekstova Sajt Njuz. net pokrenuo je Dejan Nikolić, sadašnji glavni urednik, koji je godinama bio veliki fan američkog sajta The Onion (theonion. com), i želeo je da Srbija ima sličan projekat. Sajt je počeo s radom 10. oktobra 2010. godine, ali je pre toga od juna postojala fan stranica na Fejsbuku. Polovinom decembra izlazi i njihova prva knjiga „Ovo nam možda nije trebalo“, u kojoj će se naći 170 najboljih tekstova sa sajta, od kojih će neki biti dorađeni i dopunjeni nekim komentarima, tabelama, grafikonima. - Knjigu će činiti i deo gde ćemo kroz 30 naslovnih strana novina, u našem maniru, hronološki predstaviti „istoriju novinarstva u Srbiji“, od prvih Nemanjića do kraja 20. veka – objašnjava za City Magazine Marko Dražić, urednik Njuz. neta. Kakve su dosadašnje reakcije javnosti na Njuz. net? - Kao da postoji neko nepisano pravilo da se većina ljudi „upeca“ na prvu vest koju pročitaju na Njuzu. Polazim od ličnog primera, i sâm sam poverovao u jedan od prvih tekstova o putniku Jata koji se žalio jer su stjuardese bile matore. Nakon nekoliko sekundi bilo mi je jasno da vest ne može da bude istinita, ali to prvo „njuzovanje“, odnosno verovanje u istinitost teksta na Njuzu, nešto je čega se mnogi naši čitaoci sećaju. Reakcije većine ljudi su pozitivne. U početku nije svima bilo najjasnije koji je naš cilj, neki su imali utisak da imamo nameru da sabotiramo novinarsku profesiju i unesemo konfuziju u medijski svet, zbog čega je bilo pojedinih negativnih komentara. Ipak, kad je svima postalo jasno da nam je cilj da kroz humor i satiru ukažemo na neke probleme u društvu, većini se svidela naša ideja. Dobre reakcije javnosti i nagrade koje smo dobili samo su dodatna motivacija. Imate li podatke o tome koliko ljudi posećuje vaš portal? Šta je to što se izdvaja kao najčitanije?- Na posetu utiču brojni faktori, ali neki prosek je između 15. 000 i 20. 000 ljudi dnevno. Kad je reč o receptu za uspeh teksta, jedan od proverenih metoda je naći aktuelnu vest o kojoj skoro svi pričaju tog dana i predstaviti je iz nekog našeg ugla. Takođe, dobro prolaze i vesti o nedovoljno korišćenim stereotipima. Možete li navesti neki primer vesti koja je na neki način uzburkala javnost? Koliko ljudi i dalje pomisle da je reč o pravim vestima?- Brojne naše vesti su uzburkale javnost, bilo da su ljudi poverovali da su istinite, bilo da su znali da je reč o izmišljenim vestima, ali im je zasmetala njihova tematika, jer se često bavimo i nekim osetljivim temama. Nekada reakcija javnosti i nas same uzburka, kad shvatimo kako naše vesti utiču na ljude. Primera radi, neposredno nakon zabrane prodaje alkohola u Beogradu posle 22 časa, imali smo tekst da je u Beogradu zabranjen i seks posle 22 časa, i kako će komunalna policija nositi džepne teleskope, posmatrati prozore i upadati u „sumnjive“ stanove u kojima se krši uredba. Nikome od nas nije palo na pamet da bi bilo ko mogao da poveruje da je reč o pravoj vesti, već nam je cilj bio samo da ukažemo koliko je apsurdna i besmislena usvojena uredba. Kakve su reakcije političara i drugih društvenih aktera koji su se pojavljivali u vašim vestima? Da li se neko od njih žalio zbog toga i da li ste možda imali nekad i većih problema?- Često nas ljudi pitaju da li smo dobijali tužbe ili pretnje, ali skoro da nismo imali nikakvih problema. Mnogi političari i javne ličnosti nas prate i reakcije na naše tekstove uglavnom su pozitivne. Štaviše, za više od godinu dana postojanja i više od 600 tekstova, imali smo samo jednu pretnju tužbom i jedno otvoreno pismo u kojem je jedna lepa pevačica negodovala zbog teksta u kojem je spomenuta. Da li se dešavalo da su neki mediji objavljivali vaše vesti ne primećujući da nisu istinite?- Više puta se dešavalo da neki „ozbiljni“ mediji prenesu neku vest s Njuza. Skoro svi već znaju za famoznu priču o Srbinu koji je ubio ajkulu u Egiptu. Ta vest je prvo obišla ceo region, da bi zatim došla do Rusije, Ukrajine, Kine, Australije, Engleske, Holandije, Austrije. . . I pre ajkule bilo je nekoliko vesti koje su prenosili drugi mediji - vest da je Cukerberg poklonio laptop momku koji je najbrže napisao Fejsbuk status o zemljotresu u Kraljevu, vest o Karleuši koja je u najužem izboru za NIN-ovu nagradu, priču o klinici u Novom Sadu u kojoj se pacijenti leče od zavisnosti od lajkova na Fejsbuku, vesti o Čarliju Šinu koji je došao na lečenje u manastir Crna reka, i još neke. Šta to zapravo govori?- Ovo samo ponovo postavlja pitanje o apsurdnosti društva u kojem živimo, kada ni novinarima ništa kod ovakvih vesti nije delovalo sumnjivo. Takođe, otvara i pitanje u kakvom je stanju novinarstvo u Srbiji i okruženju, i koliko sve više novinara, zbog brzine, želje za ekskluzivitetom i neiskustva, pribegava copy-paste novinarstvu, bez bilo kakve provere izvora. Ako je bilo ko i poverovao u jednu vest na Njuzu, samo ako bi otišao na naslovnu stranu sajta, čak i bez udubljivanja u sadržaj tih tekstova, jedan kratak pogled na nekoliko naslova bio bi dovoljan da shvati o kakvom sajtu je reč. LINK, AKO NE VERUJETE DA SMO OBJAVILI U CELINI. NARUČITE KNJIGU, JER VAM SAMO KNJIGA TREBAOdlična lektira pred izbore u Srbiji. NAJBOLJI NAČIN DA POTROŠITE 1150. 00 DINARA. Zašto da kupite dve knjige?Ako kupite jednu, istog dana će vam ukrasti. Drugu, za svaki slučaj treba da čuvate na sigurnom mestu. NARUČITE, NARUČITE, NARUČITE.
 
   

Odlično je zaboraviti lozinku za Tviter i Fejsbuk

 

 

 

Da li ste zaboravni?Uvek kada zavoravite lozinku za Tviter i Fejsbuk imate priliku da se vidite sa nekim u 4 oka. Možda ta dva oka znaju vašu lozinku. Ako Vlada nema mošnje moramo ih imati miNama je potrebna Vlada koja ima mošnje, kako reče hrabri režiser Gorčin Stojanović. Za muške članove Vlade ćemo lako, ali šta da radimo sa ženskim? Mi i dalje više volimo žene koje nemaju mošnje. Ali, ako je kriza, na sve moramo da se naviknemo. Nama samo fale pare, a ostalima sve ostaloAmerički Senat je juče usvojio budžet od 662 milijarde dolara za odbranu u sledećoj godini. Ako bi Amerikanci nama dali makar 2 milijarde dolara mi bismo mogli da ih branimo i od nas samih. Da li vas je dojila majka?Afera "otrovnih silikonskih grudi" drma Francusku: čak 30. 000 žena živi u strahu. A, kažu da je majčino mleko najzdravije. Za neke oko nas se može reći: "Vidi ga kakav je, kao da ga je majka hranila mlekom iz silikonskih grudi. "Sve je besplatno kada ga preplatite"Blic" je sproveo anketu koliko mesečno trošimo za korišćenje mobilnih telefona. Ako slušamo reklame mobilnih operatera, ne trošimo ni dinara. Razgovori za 0 dinara, internet za 0 dinara, SMS za 0 dinara. Kada platiš 1000, 2000, 3000 dinara, onda ti je korišćenje moblnog telefona besplatno. Kupujete li dresove slavnih?Najviše ponude: Dres Vanje Grbića 1. 200 dinara. Dres Nemanje Vidića 2. 200 dinara. Dres Božidara Đelića za 1000 Evra, ali pošto nismo dobili status kandidata, može i u dinarima. Fikus traži saksijuKako naći pravu saksiju za fikus? Jednostavno uzmete fikus u ruke i idete gradom. Ne smemo fikusu nametati saksiju. Uvenuće. Nova godina će doći novim ljudimaUskoro će Nova godina. Ako nam ova stara nije valjala, pitanje je da li će nova biti bolja. Možda je lakše da mi postanemo novi. Onda će i Nova godina imati smisla. Dinar je ojačao, da li da se radujemoNovac od Banke Inteze i "Fijata" je ojačao dinar. Kada bi još neko radio u ovoj zemlji, dinar bi bio toliko jak da nam prosečne plate ne bi iznosile 300 evra, nego 300 dinara. Da li vam je blokirana platna kartica?Banke su blokirale platne kartice da bi pare klijenata zaštile od hakera koji su mogli neovlašćeno da dođu do sredstava. Ako vam je kartica blokirana vi ste srećan čovek. Znači da imate para. Čuli smo komšiju, koji nikada nije imao karticu, jer ne veruje ni bankama ni hakerima, kako se hvali: "Blikirali su mi karticu. Dobro je. Baš sam se zabrinuo. "Bela lađa ili beo čamacAko je istina da je slavni glumac Gutović za jednu epizodu zarađivao 2000 evra jer mu je trebala za "održavanje" "Bele lađe", znači li da će serija promeniti ime u "Beo čamac" čim je slavni Brstina pristao da igra za manje pare?Ošišani političari Božidar Đelić, sa svojom ostavkom, koja je vezana za neuspeh, nas je inspirisao da bi bilo odlično da se svaki političar koji nešto ne uradi, koji slaže, ošiša do glave. Koristeći metod drugačijeg izgleda bismo lako vizuelno mogli da razlikujemo one koji su na vlasti, a ne rade kako treba od onih koji su u redu. Naravno, političari koji su već ošišani do glave bi morali da nose perike.
 
   

Otvoren je Sajam nameštaja u Beogradu, ostvarite popust do 120%

 

 

 

Rusi kupuju po Londonu sve što Britanci prodajuU Londonu je panika zbog prodaje stanova Rusima. Kod nas je panika što malo prodajemo Rusima. Panike nema samo kod onih koji kupuju. Ima li pilota u avionuMinistar Jeremić danas u poseti Angoli. Znate li gde je Angola? Uzmite kartu sveta i pronađite je. Ako je nađete biti srećni kao da ste ministar. Ako je ne nađete ne brinite, piloti aviona znaju gde je Angola. Izbegli će dobiti stanoveU narednih pet godina biće izgrađeno 10. 000 stanova za izbegle. Nadam se da stanovi neće biti građeni za one koji odlaze iz Srbije, jer će zvrjati prazni. Poslove obavljaju oni kojima nije do poslaZašto kasni Zakon o radu? Zato što ga donose oni koji imaju posla. Da ga donose nezaposleni, on bi već bio u primeni. Kako ostvariti popust od 100% na Sajmu nameštaja?Otvoren sajam nameštaja u Beogradu, popusti do 40 odsto. Kako možete da uštedite 40% na Sajmu? Samo ako promenite nameštaj. Ako ne promenite, uštedećete 100%.
 
   

OVO nam možda nije trebalo, ali mi se borimo za Ovo i Ono

 

 

 

Dolar tone, a tone i evroAmerički ekonomista: Sa evrom tone i dolar. A, kada potonu, naš dinar ih čeka na dnu. Prema tome, najbitnije je da valute budu vodootporne. Ljubičasto tele neće pretvoriti u čokoladuDušo, ne brini što si ljubičasta, i onako su DNK analize pokazale da je svaki treći vo pravi otac. Gazdarica: Ljubičasto tele nećemo dati u klanicu! Dobro, neće u klanicu, ali se nadamo da im neće pasti na pamet da od njega prave čokoladu. Staljin je brinuo o dugovečnosti nacijeBakterija iz Sibira usporava starenje. Znači da Staljin nije bio neprijatelj naroda i neistomišljenika nego čovek koji je brinuo o dugovečnosti nacije. Dobitnik NIN-ove nagrade razmišlja da vrati nagraduSlobodan Tišma, pisac koji je dobio NIN-ovu nagradu za roman godine prethodne, razmišlja da nagradu vrati jer ne može da izdrži pritiske glavnog junaka. Sve je uradio naš pisac kako treba. Dugo je pisao roman "Bernardijeva soba", tako da je glavni junak mislio da roman nikad neće ni izaći iz štampe. Kada je završio pisanje, Slobodan, pisac, je promenio izdavača koji ima lanac knjižara, i izabrao manje poznatog da se roman ne bi prodavao u velikim tiražima. Naravno, žiri je radio po svom, pa je ovaj roman izabrao za najbolji, i iako je imao najbolje namere, napravio velike probleme piscu. Kada je Bernardi saznao da je roman, u kom je on glavni junak, dobio NIN-ovu nagradu, istog časa je prvi čestitao autoru, probudivši ga u jutarnjim časovima. Nakon čestitki, Benardi je autoru domah tražio da mu se soba okreči, jer nije krečena poslednjih ko zna koliko godina. Nakon krečenja, potrebno je promeniti i nameštaj, koji je u totalnom raspadanju. Vrata sobe koje su otvarala na gurku, od sada će imati bravu i neće moći da ulazi kada ko hoće. Pisac je odmah izračunao da je nagrada koju će da dobije nedovoljna da uradi sve ono što glavni junak ima na pameti, pa je odlučio da nagradu vrati. Poslednja vest koju smo dobili nas je obradovala: "Pisac Slobodan Tišma i glavni junak Bermardi su se dogovorili da podele NIN-vu nagradu. Pisac će dobiti plaketu, a Bernardni će dobiti novčanu nagradu. "I vest koja je tek stigla u našu redakciju:Pisac je izjavio da mu je ovo poslednja knjiga koju je napisao. Znači, ako žiri u budućnosti bude želeo da pisac prestane sa pisanjem potrebno je da mu dodeli nagradu. Pivo štiti, ali ne baš od svegaPivo možda jeste zaštita od raka dojke i prostate, ali neki ga toliko konzumiraju, kao da je zaštita i svih ostalih znanih i neznanih bolesti.
 
   

Policajac koji je izbrojao 100000 cigareta dobio nagradno odsustvo

 

 

 

100000 cigaretaU akciji MUP-a je zaplenjeno 100. 000 cigareta. Policajci koji su izbrojali cigarete su dobili nagradno. Ženska ruka mije Beograd, malo sutraŽene uspešno vode gradove. Kada će Beograd da vodi neka žena? Onda kada muškarac koji bude na vlasti promeni pol. Kada hotel slavi rođendan na FejsbukuHotel Albo Bor danas slavi rođendan. Čestitamo rođendan svim sobama i spratovima, stolicama i stolovima, stepenicama. Ejmi je pred majkom bila čistunicaEjmi Vajnhaus nikada nije pila pred majkom, ali je zato pila pred prijateljima, neprijateljima, policajcima, spremačicama, vodoinstalaterima, psom, dečkom, odžačarima, vozačima kamiona. . . . . . . Parada ponosa ili parada po nosuCenjeni gospodin Vlajčić za domaći film "Parada" piše: Obavezna lektira. Problem je samo u tome što oni koji odlučuju o lektiri vole "Parade koje neće da ih udare po nosu". Da li je zdravo gledati kozji sir?Dženifer Aniston muze kozu u novom filmu. Neko će film gledati zbog Genifer, a neko zato što je kozje mleko veoma zdravo. Mada je kozje mleko zdravo samo kada se pije, a ne gleda. Ko će da se zakači na asteroid?Veliki asteroid proći će u utorak pored Zemlje. Ko kuka da mu na Zemlji nije lepo, može da se zakači za asteroid i ode. Ako mu na asteroidu bude dobro biće dobro i nama koji smo ostali na Zemlji bez njegove kuknjave. Bojkot je uspeo, pevač pevaDino Merlin bezbedno stigao u Beograd. Bojkot koncerta je u potpunosti uspeo, od 7 miliona građana Srbije na koncerte će doći samo 60. 000. Trgovac vojnom opremom stranački liderTrgovac vojnom opremom Mile Dragić napravio stranku. Pretpostavljam da se donacije ne primaju u puškama i bombama.
 
   

Poslali smo poruku vanzemaljcima i Evropskoj uniji

 

 

 

Poruka je poslataPoslali smo poruku vanzemaljcima i odgovor će stići za 50000 godina, ne treba kriti. Pitanje je da li ćemo pre dobiti odgovor od vanzemaljaca ili Evropske unije, ali je najvažnije da ćemo dobiti. Metro nam nedostajeKada bude izgrađen metro videćemo mnogo dalje, obasjaće nas svetlost, nestaće tama.   Videćemo do središta Zemlje, jer ćemo metro gledati kroz rupe na ulicama. SilikoniUgradila je silikone, juče manje danas veće i tu nema problema.   Sada neko može da je zagrli, ali ako nastavi da povećava grudi, muškarca sa tako dugim rukama sigurno nema. Govorite da vas svi razumeju, sem ako nećete da vas razumejuNerazumljivo je kada zdravstveni radnik govori jezikom knjigovođe i kaže:"Nije bilo nenamenskog trošenja, samo je greška u knjigovodstvu, istraga će utvrditi kasnije. " Da je rekao svojim rečnikom: "Operacija je usplela, samo je pacijent umro. " Bilo bi mnogo jasnije. Recikliranje oružja, umesto ljudiVojska traži kupca za 60. 000 starih pušaka i pištolja. Najbolji način da se potroši oružje. Da se reciklira. Jer je lakše reciklirati oružje od ljudi.
 
   

Predstave srpskih pozorišta imaju sve više poklonika imaju na Kosovu

 

 

 

Naslednici Tita i ostalih ita. . . Naslednici samo prave probleme sadašnjim vlastima. Titovi naslednici traže imovinu. Traže imovinu i naslednici onih kojima je posle II svetskog rata oduzeta. Ako država bude svima dala, šta će ostati njenim naslednicima?Pozorište ne priznaje graniceNaša predstava "Hipermnezija" je dobila aplauze u Prištini. Na Kosovu bi još veće aplauze dobila srpska predstava "Totalna amnezija". Partije imaju posebno mesto u plaćanjuJa nisam za to da partije ne smeju da imaju plaćene termine na televiziji. Treba im duplo naplatiti. Kad neko tako lepo obećava mora to lepo i da plati. Bebe su sve veće što je Srbija manjaSrbija: Bebe dolaze na svet sve veće. Kada smo mi bili mali na svet su dolazile sve pametnije bebe. Danas dolaze veće. Što nam je manja zemlja sve se veće bebe rađaju. Da se praznina ne primeti.
 
   

Preminuo aforističar Vladimir Jovićević Jov

 

 

 

JOV JE VOJ-EVAOJovićević je rođen 1950. godine na Cetinju, a umro je u nedelju u bolnici u Beogradu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Objavio je zbirke aforizama: Aforističar, Šahorizmi, Pegazov gambit, Male rokade i Znakovi pored kreveta. Koautor je antologije aforizama Stradija danas. Zastupljen je u više domaćih i stranih antologija, a njegovi radovi prevedeni su na engleski, španski, ruski, poljski, nemački, makedonski jezik. Jovićević je dobitnik prestižne nagrade za satiru ''Radoje Domanović'' i nagrade za aforizme ''Dragiša Kašiković''. A f o r i z m i: (Po izboru urednika Veljka Rajkovića)Ars aforistica – aps aforističar!Sve je ovo počelo mnogo ranije,dok su legende bile stvarnost. Čim sam predložio šire,dali su mi uže!Oni koji su skočili uvisostavili su nam motku. Nije to taj kamen! –rekoše Sizifu. Omče su pripitomljena lasa. One koje ne možemo da vidimoviđamo svakodnevno. Um memoriam!Cenzori, pišite knjige. Tako ćete prvi doći do rukopisa. Nisam Kafka,ali osećam proces!Tako je govorio zarad sutra!Za ili protivnik?!Čekajući Godoa,i vi ste u drami. S policijom nema šale. Ima viceva. Ne želim nikoga da oteram na robiju! -reče dželat prilikom egzekucije. Šah je drevna igra. Nove su samo garniture. Prvi potez je plagijat!Vreme je da vam kažemda ste u cajtnotu. Ne krivite sebe za poraz. I protivnik je imao udela u tome. Maske su lice partije. Rokada je gubitak iluzijeda je kralju mesto u centru. Cajtnot dolazi na vreme!Nekad su senke figura toliko velikeda od njih ne vidimo šta se dešava u partiji. Šah je duboka igra na površini table. Porazi poraz!Šah je Sizifova igra osvajanja Olimpa. Šah je sport na dasci. Sačekaću vas u cajtnotu, takva su vremena!Ako je poraz tragičan,da li je pobeda komična?Mislim, dakle, u cajtnotu sam!O, pozicijo moja!Šah je više od igre,a manje od večnosti. Zastave koje dugo vise,ne padaju. Genijalna partijamože biti samo koautorsko delo!Šahisti su rasejane figurena tabli života. Najteže je pomeriti živu figuru. To što vam nudi pozicija,ne nudi vam niko!Budi pion i bićeš u garnituri!Da li je remi pola pobede,ili polovina poraza?Ne bavi se partijom,ako nisi vešt majstor!Ostaje nadada će rupu u kombinacijizakrpiti protivnik. Na početku beše razmišljanje,a na kraju cajtnot. Pozicije se menjaju,samo opozicija ostaje ista. Karijera jednog pionaokončana je pred promocijom. Koliko košta matna slika?I kad si na liniji,ne zaboravi redove!Barjaci ne padaju tako lako. Za to je potrebno vreme. Pegazov gambitmu je doneo lovorov venac. Sa brakom nema šale,može da postane komedija. Sve će to burma pozlatiti!?Tražeći ženu svog života,stigao sam do života svoje žene. Brak ima svoje zakone,a supružnici svoju prirodu. Svaka žena ima svoj tip muškarca. Sanja muškarca, a uda se za tipa. Brak iz interesarađa neverstvo iz dosade. Moj najbolji prijatelj se žalida ga žena vara. sa njegovim najboljim prijateljem. Pratim svoju ženujoš od njenog prvog ljubavnika. Brak, kratak kao aforizam,posebna je priča. U neverstvu neki supružnici ne idu daleko. Samo do komšiluka. Najteže je plivatiu braku koji tone. Bračni dijalog?Dva monologa. Treba imati mnogo živaca u braku. Tačnije, nervni sistem. U bračnom trougluuvek se neko krije iza ugla. Burma je daleko!?Kad svako sluša svoju muziku,brak je harmonija. Okrećite se za ženama!Tako ćete saznati ko vas prati. Muž poslednji sazna,iako mu je to bila prva pomisao. Najbolja devizaza savremeni brak je – novac. Tamo gde deca čuvaju brak,roditelje treba poslati u popravni dom. Preljuba je igra života i smrti. Jedni uživaju, drugi umiru. Muževe imaju na papiru,a ljubavnike na čaršavu!Brak je burma oko vrata. Dok ženi pohvataš konce,postaneš marioneta!Oni koji nisu za braknajčešće nisu ni za razvod. Ne upadajte u vezu sa udatom ženomili oženjenim muškarcem. Smučiće vam se brak!Brak je kraj karijere ljubavi. Uzalud krik ljubavikad prestane šaputanje na jastuku!Ljubav je slepa. Zato ljubomora ima hiljadu očiju. Onog koji sanja harembudi jedna žena. Iza svakog probuđenog muškarcastoji vrlo budna žena. Suprotnosti se svlače. Za pogled na braknajbolje je dečje oko. U svakom brižnom roditeljučuči po jedno dete. Muškarcima je važan izgled,a ženama – ugled!Ljubav je jednostavno komplikovana. Krojači ljubavi paraju srce. Ljubi bližnjega svoga,makar to bila i tvoja žena!U bračnom požaruprvo izgori strast. Najteže je onom muškarcukoji svoju ženu vara s njom samom. Koliko tajni,a samo jedan muž!Ako sam ti ja muž,šta ti je onda ljubavnik?!U vaspitanju dece otišli smo toliko dalekoda nam nijedno dete nije više blizu. Šta će nama Tolstoj?Mi imamo i rat i mir. Sve je ovo počelo malo ranije. Dok su legende još bile žive. Svojih sam misli gospodar. Otuda toliko demokratije u njima. Za bolje sutra najbolje jerano sklopiti oči. Mnogima je pao mrak na oči. Otuda toliko očiju u mraku. Misao vam je licemerna!Jeste, merio sam je prema vašem licu!Iza kulisa brakakrije se pozorište u kući. U porodičnom krugune priča se o bračnom trouglu. I mi bismo podigli spomenikneznanom junaku,ali ga poznajemo. LINK.
 
   

Rani mraz i ostali mrazevi

 

 

 

Rani mrazZnate li šta je rani mraz? To je kad jedan od najstarijih političara kaže: Rano govoriti sa kim ćemo na izbore. Onaj kasniji i pravi mraz počinje posle izbora. Kada mi saznamo ko je sa kim ušao u koaliciju. Vlada i volja većineTreba nam Vlada sposobna da se suprotstavi volji većine. Znači da nam je potrebna Vlada od makar dva miliona članova. Planeta na kojoj, možda ima životaU svemiru su otkrivene planete slične Zemlji. Ima li života na njima još se ne zna, ali političnih partija ima sigurno. One mogu da opstaju i bez članova i bez onih koji ih podržavaju. Mrtvac sa potvrdom je pravi mrtvacDržava traži potvrdu da je general Draža Mihajlović mrtav. Država izumire, ali mrtvi su mrtvi samo ako za to postoji potvrda. Kadrovi kadri, a neiskusniDržavu vode kadrovi bez dana iskustva u poslu. Ali su veoma iskusni da dobiju posao koji ni iskusni ne mogu da dobiju.
 
   

Reprogramiranje kredita je patentirao Tito

 

 

 

Tito je bio prvi reprogramer u JugoslavijiReprogramirati kredite na period od dve godine, nude banke. Tito je ovo znao i pre 40 godina, samo što je on reprogramirao gredite na 2 godine posle njegove smrti. Tito: "Jeste 5 do dvanaest, ali baš bih voleo da vidim ko će to smeti da mi kaže. "Da li država zna da iznajmljuje?Ako imate 600 Evra možete da iznajmite stan od 130 kvardrata koji je oduzet od Šarića. Ne znamo da li je Šarić više patio kad su mu oduzeli stan, ili kad čuje za koje pare ga država izdaje. Ostaviti imovinu ili ne onima koji dolaze?Ako ste imali pretka kome je režim sudio i presudio, imate sreće. Em ste se setili svoje zaboravljene porodice, em ćete moći i neki dinar da zaradite od sećanja. Kažu da se rakija može napraviti i od govanaŽika Živić pravi rakije od paradajza, dinja, kivija. Vidimo i unuka kako mu pomaže. Nadamo se da će u budućnosti unuk prevazići svoga dedu i praviti od rakije paradajz, dinju, kivi.
 
   

Šahovski um jednog satiričara

 

 

 

Satiričar Vladimir Jovićević Jov, aforističar, izdavač, antologičar, napustio je Stradiju. Kao i mnogi iz Beogradskog kruga satiričara (pretežno pisaca aforizama) živeo je u Stradiji, imaginarnoj zemlji raznih izopačenosti koje valja korigovati. Godine 1996, sa Vesnom Denčić, objavio je zbirku kratkih iskaza „Stradija danas”. Naravno, to je bilo protestno štivo o nama ovakvim kakvi smo. Zajedno sa Baljkom, Teofilovićem, Čotrićem, Jovićević spada u najagilnije posmatrače onoga što je naopako. Svi su oni, a ima ih daleko više od pedesetoro, deca Radoja Domanovića. Domanović je za njih uzor i kultna ličnost. Glavna nagrada koju dodeljuju najoštrijim perima zove se, naravno, „Radoje Domanović”. Jov je godinama bio organizator dodeljivanja nagrada za satiru. Ne samo Domanovićeve nego i one namenjene mladim piscima. Kad on organizuje tradicionalni novogodišnji „Satirikon” na Kolarčevom narodnom univerzitetu, onda su tu bili okupljeni svi. Stari koji ne podnose da ih nazivaju gospodin jer su još tridesetih godina ukrstili koplja s nekorektnostima vlasti, i najmlađi. Nikad se docnije, odlaskom Jova s tog posla, nije tako masovno okupljao zbor srpskih satiričara. Kao satiričar posedovao je dar za iznalaženje logičkog paradoksa. „Jedni se bore za presto”, pisao je, „a drugi za resto”. Uočavao je jezičke kontraste, a posedovao je i oštru percepciju istorije: „Nekad su kolone vodile revoluciju, a sad se zbog njih zaustavlja saobraćaj!” Opominjao je na permanentnu stravu živih ljudi od tiranije: „Šala, šala, pa vešala!”. A kad se nama još nejasnom promenom zemljotresno uzdrmala i raspala vladajuća ideologija, Jovićević je rekao: „Proleteše proleteri”. Kad su padale bombe i rakete, prkosno je ustao aforizmom „Beograd nije Prag Vašingtona”. A sa jedne političke tribine poručio je (izgleda pre svega mladima): „Ako se volite noćas – volite se malo za domovinu. ” Vladimir Jovićević Jov je bio vrsni šahista. Predavao je šah po školama. Bio je organizator i pokretač višegodišnje serije šahovskih turnira satiričara i pesnika. Tu je on često bivao pobednik. A taj je turnir bio vrlo jak. U „Politici” je godinama objavljivao „šahorizme” (on je skovao taj izraz) – aforizme o šahu. Sve je tu vrcalo političkim aluzijama jer šah je dijagram sveta političke sile i nemoći. Najuzbudljiviji je trenutak kad se pešak pretvori u Damu (Kraljicu). Prevrat bez premca! Na sam dan smrti u Sremskim Karlovcima, na „Brankovom kolu”, promovisana je poslednja Jovova knjiga „Šahovođa”. Neobičan sudbinski splet! Jedan je od najoriginalnijih beogradskih pisaca. Početkom šezdesetih je osnovao izdavačku kuću „Jov”. Ta nije izdržala poreske namete, ali je ostavila za sobom trag. Bio je antologičar modernih aforističara. Ove godine je maštao o osnivanju nove izdavačke kuće, jer bio je mentor i zaštitnik stvaralaca. Raša Popov IZVOR
 
   

Sajt koji možda niste posetili jer niste ni znali da nešto ovako postoji - NJUZ

 

 

 

NJUZ, ako volite satiru Tokom ugradnje pejsmejkera Šešelju pronađeno srce Posted: 13 Jan 2012 09:34 AM PST Prema prvim informacijama u Šešeljevom srcu nije pronađena Velika Srbija HAG, 13. januar 2012, (Njuz) – Tokom operacije ugradnje pejsmejkera, lekari u Hagu nedvosmisleno su se uverili da predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ima srce, saznaje Njuz. Marijana Mateus smatra da prezime Grant baš dobro zvuči Posted: 13 Jan 2012 05:33 AM PST Marijana Mateus smatra da je prezime Grant zvučno i da se lako pamti BEOGRAD, 13. januar 2012, (Njuz) – Poznata modna kreatorka i spisateljica Marijana Mateus sa velikom pažnjom je ispratila smenu trenera Partizana Aleksandra Stanojevića i dolazak u Humsku bivšeg trenera Čelsija Avrama Granta, za koga smatra da ima veoma lepo prezime. Seljanin iz Velikog Trnjana dobiće status svedoka saradnika ukoliko otkrije ko od komšija ne plaća TV pretplatu Posted: 13 Jan 2012 02:26 AM PST Najveći neplatiša TV pretplate prisao na saradnju sa tužilaštvom VELIKA TRNJAVA, 13. januar 2012, (Njuz) – Novica Jovanović Taba iz leskovačkog sela Veliko Trnjane priznao je da je najveći dužnik za TV pretplatu među fizičkim licima u Srbiji, i on je, kako Njuz nezvanično saznaje, blizu sklapanja nagodbe sa tužilaštvom da u zamenu za status svedoka saradnika otkrije ko sve od njegovih komšija izbegava da izvrši svoje obaveze prema Javnom servisu.
 
   

Srbi sa Kosova mogu u Sibir po predlogu rođaka Staljina

 

 

 

Staljin je otišao, ali su ostali klonoviRuski funkcioner Srbima s Kosova nudi život u Sibiru. Gospodin Rus je izgleda rod Staljinu. Valjevo je dobilo mostValjevci dobili most koji ne vodi nikuda. Ko kaže da ne vodi? Vodi do investitora i građevinske firme koja ga je gradila. Zakon o finansiranju zataškavanjaZbog nepoštovanja Zakona o finansiranju strana, SNS, LDP i URS čeka kazna do 2 miliona dinara. Bilo bi dobro da kaznu odluže u kućnom pritvoru, samo da se više ne pojavljuju u javnosti. Političari nikada neće biti u pedofilskom lancuZašto nema političara u pedofilijskom lancu? Političari vole da se obraćaju samo onima od kojih mogu da dobiju glas na izborima. Znači, samo punoletnima. Najlepše brdašce u VojvodiniKoje je brdašce najlepše u Vojvodini ovih dana? Stomak Severinin. Kćeri, sine mojSin pevačice Šer dolazi u Srbiju da ugradi penis. Ovo je dokaz da se sve ne dobija rođenjem. Nešto morate i sami da uradite do bi vam bilo bolje. Pedofilski lanac svestenik i advokat su u lancu pedofila. lepo drustvo. mogu da traze oprost i od boga i pravosudnih organa.
 
   

Srbija će postati svetska turistička velesila poznata po neobičnim kreacijama prirode

 

 

 

Ideš li na FEST, pašću u nesvestFEST ove godine slavi 40 godina postojanja i otvoriće ga film "Drvo života". Pre 40 godina popeti se na drvo u odnosu na danas je bilo mnogo lakše i bezazlenije. Danas ćemo se zadovoljiti samo odlaskom na gledanje DRVA ŽIVOTA. Ja sam se na biciklo navikloDizel skuplji za dinar, benzin tri dinara u Srbiji. Biciklisti se zahvaljuju državi što brine da sve manje automobila bude na ulicama i da životna sredina bude što zdravija. Ljubičasto tele je samo početak jedne lepe pričeVeć se drugo tele u Srbiji rodilo u ljubičastoj boji. Budućnost je stigla. Možda uskoro postanemo turistička atrakcija u kojoj će svetski putnici moći da vide ljubičasto tele, zelenu svinju, plavu ovcu. . . . Država češljaPoreznici češljaju firmu koja je državu oštetila za nekoliko milijardi dinara, ali to je nepotrebno jer su svi računi ćelavi koliko su očišćeni. DUŠKO IIDuško Kovačević, pisac Radovana III je doživeo i preživeo infarkt. Želimo mu brzi oporavak, i od danas ćemo ga zvati Duško II. Valja se, za novi početak.
 
   

Tači umesto Božića čestitao Usrks

 

 

 

Tači nas nije takaoTači umesto Božića čestitao Uskrs. Kada treba uspostaviti dijalog sa onim sa kojim ne možeš da pričaš, uvek nastane neko tucanje. Volite li životinje?Jedna humana žena se razvela zbog životinja, što je lepa vest. Mada ne bi bila manje lepša vest da je se žena razvela zbog životinje sa kojom je živela. U svakom caru čuči PutinGorbačov traži ostavku Putina. Da je živ Staljin, on bi se sigurno postarao da Gorbačov zaćuti. A, da je živ car, Staljin bi završio u. . . . Mešoviti brakoviDanas se slavi Božić po novom kalendaru. Kako je nekada bilo lepo u mešovitim brakovima. Dva puta se slavio isti praznik. Sreća je ako ne igrate na srećuKriza je naterala Srbe da sve manje troše para na igre na sreću. Konačno smo shvatili da je veća sreća dočekati kraj meseca sa onim što imaš nego utorak sa onim što nemaš. Kruha, kruha, a može i hlebaAko je tačno da se građani EU sele trbuhom za kruhom, Hrvatska, koja još nije ušla u EU će uskoro biti prenaseljena. Prodaja magleDirektor dugovanja naplaćuje nameštajem. Lako je naplatiti dug u nameštaju od "Simpa", ali kako naplatiti od firmi koje se bave prodajom magle?
 
   

Tito je danas u vestima, pa da vidimo ko je Tito juče i danas

 

 

 

TitoTito Faraci - Italijanski karikaturistaJacob Tito OrtizTito Kayak aktivistaTito FuentesEttore Tito - slikarTito Salomoni
 
   
Strane: 1 2 34

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272