Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Statistika

Ukupno: 141, strana 4 od 8

Brojevi dana, 23. maja 2013. godine, 10 miliona Samsung Galaxy S4

 

 

 

10. 000. 000Samsung Galaxy S4 soft back cases. Iako je prodaja počela 27. aprila 2013. godine, Samsung Galaxy S4 je prodat u više od 10 miliona primeraka. 6Šesti festival savremenog španskog filma “Španski metar” otvoriće 23. maja u Kulturnom centru Beograda kriminalistički triler “Grupa 7” reditelja Alberta Rodrigesa.
 
   

Brojevi dana, 23. marta 2013. godine u Švajcarskoj ima više kokošaka od stanovnika

 

 

 

10. 000. 000PINTEREST. Broj kokošaka u Švajcarskoj je u porastu i dostigao je 10 miliona u 2012, što predstavlja povećanje od pet odsto u odnosu na prethodnu godinu, objavio je švajcarski Savezni zavod za statistiku. Prema tome, u Švajcarskoj ima više kokošaka nego stanovnika. Zoin Mihailo: "Kada se u Srbiji izračunava broj ovaca, njemu treba dodati i broj stanovnika, da bi se dobio tačan broj. "330. 088Oleg Shuplyak - Nešto se vidi, a nešto i ne na slici. Zvanično, platu višu od 65. 000 dinara u Srbiji je prošle godine primalo 330. 088 radnika, dok je istovremeno minimalnu zaradu od 20. 010 dinara dobijalo najmanje 570. 000 ljudi. I sindikalci i poslodavci upozoravaju na to da je stvarna slika drugačija, jer većina gazda i dalje prijavljuje samo deo zarade dok ostatak isplaćuje radnicima ‘na ruke’. NOVI MAGAZIN. Zoin Mihailo: "Kada bi država uzimala manje, imala bi više, ali država ne zna kako da smanji, jer joj je aparat preveliki. "35Riba je ostala ista, ali je Riblja čorba odrasla. Grupa "Riblja Čorba" održaće večeras (23. mart) koncert u Kombank areni, povodom 35 godina uspešnog rada i objavljivanja 19. studijskog albuma pod nazivom "Uzbuna". Nastupom u Areni jedna od najpopularnijih srpskih rok grupa kreće na veliku turneju u okviru koje su planirani koncerti po svim većim gradovima Srbije, Makedonije, Crne Gore, Republike Srpske i Slovenije, kao i nastupi po Australiji i Americi. B92.
 
   

Brojevi dana, 24. decembra 2014. godine

 

 

 

24Vikipedija:Broj sati u jednom danu. Broj timova koji je učestvovao na Svetskom prvenstvu u fudbalu od 1982. do 1994. godineVreme trajanja napada u košarci u sekundamaJe bio broj na dresu Mozesa MelounaJe prosečan broj poena koje je tokom svoje NBA karijere postizao Pit Maravić[2]Je broj bita neophodnih za prikazivanje slika u digitalnom obliku od maksimalno 16,777,216 bojaJe broj slova u modernom i antičkom Grčkom alfabetu [3]Je broj francuskog departmana DordonjaJe broj karata koji predstavljju 100% zlato [4]150Premijera je bila 22. decembra 2004. godine. Ko to tamo peva, balet. 150 izvođenje. 22U 2014. godini u Srbiji je zabeleženo 22 napada na novinare od čega je 12 bilo fizičkih napada što je upozoravajuća brojka koja pokazuje da je došlo do pogoršanja položaja medijskih profesionalaca, ocenjeno je u godišnjem izveštaju Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).
 
   

Brojevi dana, 24. jula 2013. godine

 

 

 

1Prva parada ponosa se održava u Crnoj Gori. Zoin Mihailo: "Neobavešteni misle da će posle prve parade ponosa u Crnoj Gori ona postati crnja. A, postaće samo manje gora. "2Boba Živojinović je sa prijateljima dva puta slavio svoj 50 rođendan. Zoin Mihailo: "Boba je dva puta slavio svoj 50 rođendan. Jednom na reci, drugi put u dvorištu svoje vile. Ovo kažem zbog sećanja na moju babu koja je volela Brenu. Baba je nakada slavila rođendane na zemlji, a sada negde daleko. Baba, gde god da si, volim te. "3Tri novinara su proveli noć u Skupštini Bugarske pod opsadom demonstranata. Zoin Mihailo: "Bugari 40 dan protestuju da bi se vlast promenila i smenila, a samo su kao i svi u svetu jedan dan birali vlast. Eto zašto je bolje sprečiti nego lečiti. "4U četiri grada će se održati premijera filma "Vulverin 3D". Zoin Mihailo: "U četiri grada, Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu će se održati premijera filma. Samo četiri u celoj Srbiji. "5 milionaBelgijski tip nudi 5 miliona evra za Partizanovog fudbalera. Zoin Mihailo: "Izvozimo pamet, bez obzira da li je u cipelama ili kopačkama. Svet ne voli samo bose. "
 
   

Brojevi dana, 25. aprila 2013. godine, lokomotive, etrgovina i Vlada Georgiev

 

 

 

27Zoin Mihailo: "Volim da zamišljam vozove kako lete, mada to možda i nisu vozovi. "Železnice Srbije kupiće najverovatnije 27 novih vozova od ruske kompanije Metrovagonmaš za 100 miliona dolara iz ruskog kredita, a prvi voz bi trebalo da stigne u Srbiju u septembru 2014. godine, izjavio je danas generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović. BLIC. 180. 000. 000 Vrednost elektronske trgovine u Srbiji prošle godine iznosila je oko 180 miliona evra, a ovaj vid transakcija, odnosno, kupovine i prodaje preko interneta koristilo je oko 600. 000 ljudi, što je značajno više nego ranije, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnje i spoljne trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić. Otvarajući 13. Konferenciju E-trgovina na Paliću, ministar Ljajić je napomenuo da je to, ipak, značajno manje u odnosu na e-trgovinu u okviru Evropske Unije, gde je ukupan promet posredstvom interneta dostigao lane 300 milijardi evra. PM. 6KANTAUTOR Vlado Georgiev predstaviće koncertno 1. juna u bečkoj dvorani „Piramide“ svoj treći album „Daljina“, sa 12 novih pesama. Na njima je pop pevač, kompozitor, tekstopisac i producent radio poslednjih šest godina, a otpevaće ih u jednoj od najboljih dvorana u Austriji, čiji je kapacitet 8. 000 mesta. NOVOSTI.
 
   

Brojevi dana, 25. jula 2013. godine svi u znaku broja 13

 

 

 

13Zoin Mihailo: "U vreme vozova na parni pogon, bilo je važnije putovati. Danas kad je važnije stići i vozovi češće iskaču iz šina. "13 Kada se Milašin Stojanović iz Panjevca kod Despotovca, koji je od 1989. godine radio u kantonu Uri Aldorf u Švajcarskoj, 2000. godine vratio u zavičaj, jer je otišao u invalidsku penziju, najviše vremena provodio je u Vukovačkom potoku, šumi sa stoletnim stablima i opijajućim mirisom bagrema. Za 13 godina napravio je tu neobičan kompleks za odmor koji je nazvao Teška muka. Zoin Mihailo: "Ostvarite svoj san, jer većina ljudi i ne zna da sanja. "13Vaterpolo reprezentacije Srbije je u drugom kolu grupe C na Svetskom prvenstvu u Barseloni savladala Mađarsku sa 13:10 i tako došla do druge pobede na šampionatu. Zoin Mihailo: "Zašto je vaterpolo lep? Spoj vode i lopte. A, kad izađu iz vode, vidiš da ništa nisi video. "
 
   

Brojevi dana, 25. marta 2013. godine

 

 

 

100PINTEREST. Nagradno pitanje za đake prvake: "Koliko dana morate sa bankomata da podižete po 100 evra da biste kupili ovaj auto?"Kiparska centralna banka uvela je danas novo dnevno ograničenje na podizanje novca sa bankomata dve najveće banke u zemlji, koje iznosi 100 evra, a sa ciljem da se spreče građani da naglo povuku svoje depozite. BLIC. 4PINTEREST. Ako već niste posetili, vreme je za sajt: DETOZIN. Pročitajte: Četiri dobra razloga da se lično bakćete internetom (ako ste preduzetnik). 8Plutajuće pozorište na Tajlandu. Festival glumačkih ostvarenja amatera Srbije biće održan u Loznici od 15. do 23. aprila, najavio je član organizacionog odbora te manifestacije Zoran Grujić. Na festivalu učestvovati osam amaterskih pozorišta iz Velike Plane, Kruševca, Trstenika, Boljevca, Prokuplja, Aleksinca u takmičarskoj konkurenciji, kao i teatar Art lignum iz Beograda i pozorište društva "Karadžić" iz Loznice, koji će nastupiti van takmičarskog programa. Festival će 15. aprila otvoriti lozničko pozorište predstavom "Naslednici" a na završetku manifestacije 23. aprila Velika scena "Madlenianuma" izvešće predstavu "Tajna Grete Garbo" sa Tanjom Bošković u glavnoj ulozi. BETA. 3271Ako ne pratite NikaTitanika, vreme je. Ovo je 3271. komentar zbivanja u komšiluku, ali ako se zamene obeležja, sve je vrlo primnjivo i na Srbiju. Ne za one koji posećuju Sajam automobila, nego i za one koji su izgubili na izborima, pa hoće da pobede, itd. itd. itd. NIK TITANIK.
 
   

Brojevi dana, 26. aprila 2013. godine Černobilj, kolektivno venčanje, kolekcija fotografija

 

 

 

3Predsednik Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić pohvalio se na svom Twitter profilu susretom sa Bonom Voksom, jednim od najpoznatijih filantropa i muzičara današnjice. TROJKA. 27Malo smo ozračeni, ali lepo svetlimo u mraku. Kijev -- Pre tačno 27 godina, u atomskoj elektrani Černobilj, na samom severu Ukrajine, uz granicu sa Belorusijom, dogodila se najteža nuklearna katastrofa ikad. Jedan od reaktora elektrane "Vladimir Ilič Lenjin", kako se zvanično zove černobiljska nuklearka, eksplodirao je 26. aprila u 1 sat i 24 minuta posle ponoći po lokalnom vremenu. I danas, 27 godina posle, nuklearna elektrana u Černobilju predstavlja opasnost po zdravlje ljudi, kako u neposredno radijacijom pogođenom području Ukrajne, Belorusije, Rusije, tako i šrom severne hemisfere. B92. DIZAJN BROJEVAWEB SAJT222WEB SAJT. Jubilarna petnaesta „Svadba za maštanje” na platou ispred Starog dvora. – Prijavljivanje traje još desetak dana. – Venčanice na poklon. Tradicionalno i jubilarno petnaesto kolektivno venčanje „Svadba za maštanje” zakazano je za 18 maj. Na platou ispred Starog dvora tačno u 10. 40 sati svečanom ceremonijom biće venčano rekordnih 222 para. POLITIKA. 37Kolecija od 37 urbanih forografija koje nadahnjuju. DM.
 
   

Brojevi dana, 26. marta 2013. godine

 

 

 

3272Sponzoruše su pravilno raspoređene. Hrvatska, srpska ili neka druga. Da li je Pikaso slikao buduće sponzoruše. Pikaso kao vizionar. Sponzoruša koja je najdalje otišla, najviše liči na Pikasovu sliku. NIK TITANIK. 17 u 1Google, 17 godina stalo u 1 minut. 1000PINTEREST. Exit je pozvao pojedince i organizacije da se pridruže u kreiranju ovogodišnjeg festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi (10. -14. jul) Nagrade za najkreativnije u okviru konkursa Ja sam Exit biće 1. 000 evra, a svi zainteresovani imaju priliku da se prijave do 25. aprila preko zvaničnog sajta festivala, u okviru koga će odabrati kategoriju za koju apliciraju. POPBOKS. 3Treći broj Magazina za promociju čitanja Bookvar na 96 strana donosi: Knjige oko prestola Ko je Džordž R. R. Martin? Pivo – daje ti krila zmaja Ko se Bobić Mojsilović još? U senci NINove nagrade Reči u brojkama “Leševi na videlo” u knjižarama Žan Marija Gistav le Klezio: Pustinja Čitanje je seksi Naš Nobelovac i njegov Ćorkan Nestašluci Ive Andrića Čovečuljci, Lorenski krstovi, krstovi… Knjiga mudrosti Salemovo Predlozi za prevođenje Cvjećarnica u Kući cveća Velike muke oko Malog princa Savremena književnost za decu u Srbiji Don Rosa – Život je Baj(k)a Lepljiva istina o Spajdermenovoj mreži PozorištePROČITAJTE CEO BROJ.
 
   

Brojevi dana, 27. aprila 2013. godine

 

 

 

43. 000 Sa prosečnom platom od 43. 000 dinara, četvoročlana porodica iz Srbije bi u sezoni mogla da ode na skromno letovanje, ali pod uslovom da ponese sopstvenu hranu. NOVI MAGAZIN. 3. 100. 000NOVAC KOJI VREDI I NE VREDI. Redak novčić, skovan pre 100 godina, za kojeg se jedno vreme mislilo da je lažan, prodat je u petak na aukciji u Čikagu za 3,1 milion dolara. Reč je kovanici od pet centi sa glavom Kipa slobode na poleđini, jedan je od svega pet postojećih takvih kovanica na svetu - od kojih su dve u muzeju, a tri u privatnim zbirkama. Novčić je pronađen u slupanom automobilu čiji je vlasnik nastradao u saobraćajnom udesu 1962. godine, a potom je ležao decenijama zaboravljen na dnu fioke. Novčići od pet centi sa glavom Kipa slobode izrađivani su od 1883. do 1912. da bi 1913. godine bili zamenjeni kovanicama sa slikom bizona. B92. 95Margot Volk je skrivala svoju tajnu od sveta, čak i od svog muža, a onda nekoliko meseci posle svog 95. rođendana otkrila je istinu o tome šta je radila tokom rata - probala je hranu za Adolfa Hitlera. BLIC. 100
 
   

Brojevi dana, 27. marata 2013. godine dizajn, pozorište, Ford, Nik Titanik, tenis, Farma

 

 

 

24 - nagrade za dizajn U konkurenciji od 4662 proizvoda i 1800 proizvođača iz 54 zemalja, nezavisni tridesetočlani žiri dodelio je LG proizvodima čak 24 Red Dot nagrade za dizajn i dva posebna priznanja, a LG OLED televizor je dobio prestižnu „Best of Red Dot“ nagradu za 2013. godinu. HD NEWS. 20 - nema pozorištaPratite: @Vasa_Ladachki50 - JUBILEJ FORDA Sa ciljem proslave pedesete godišnjice Mustang brenda, Ford će prodavati specijalne proizvode sa novim logoom kreiranim specijalno za ovu priliku. Reč je o jaknama, majicama, opremom za paintball. Novi logo brenda je dizajniran od strane Michaela Thompsona i prikazuje ponija u galopu ispod kojeg je ispisan natpis „50 YEARS“. Ford planira da tokom cele godine slavi jubilej svog brenda pri čemu će proslava početi na sajmu u Njujorku. MOTO. 3245 - Kupanje u mleku ili mlijeku je opasnoVest kojoj će se najviše svideti siromašnima. Piti mleko ili se kupati u mleku su sasvim dve različite stvari. NIK TITANIK. 80 - minuta i odlazakTENIS KAO INSPIRACIJA UMETNICIMA. Nemački teniser je ubedljivom pobedom protiv prošlogodišnjeg osvajača trofeja priredio veliko iznenađenje u osmini finala mastersa na Floridi. Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u četvrtfinale masters turnira u Majamiju, pošto je u osmini finala izgubio od Nemca Tomija Hasa u dva seta - 6:2, 6:4. Pošto je u Majamiju branio titulu, Đoković je izgubio 910 poena, ali će zadržati ubedljivu prednost ispred najbližih pratilaca. Ukoliko Endi Marej trijumfuje na ovom turniru, probiće se na drugo mesto, sa 3. 620 poena manje od Đokovića. NOVOSTI. 2Za Farmu je potrebno dvoje, onaj ko je na Farmi i onaj koji gleda Farmu. VUKAJLIJA.
 
   

Brojevi dana, 28. marta 2013. godine salon arthitekture

 

 

 

35Uvek je lako kada to rade najbolji. Salon arhitekture, 35. po redu, biće otvoren večeras u Muzeju primenjene umetnosti. Od 238 prijavljenih radova za izložbu je odabran 141 rad, a u konkurenciji za nagrade su 93 rada. Žiri u sastavu: Maša Bratuša, Vesna Cagić Milošević, Radivoje Dinulović, Andrej Kalamar i Grozdana Šišović, dodeliće Gran pri i nagrade po kategorijama: arhitektura, urbanizam, enterijer, eksperiment i istraživanje, gost, publikacije. TANJUG. 1000I created a TMNT Cookie cutter in Autodesk Inventor 2013, then we printed it out on the 3D printer. . . . how cool is that:MAX ADAMS. Samo 1000 dinara košta u pretplati knjiga Autodesk Inventor 2013, do izlaska iz štampe. Besplatno je poglavlje iz knjige. Kliknite i preuzmite BESPLATNO. PRETPLATITE SE. 35SPAVANJE JE NEKADA OPASNO PO ŽIVOT. HELSINKI - Jedan finski hotel objavio je oglas u kojem traži "profesionalnog spavača". Kako prenosi AP, uprava hotela "Finn", u centru Helsinkija, objasnila je da će spavač biti zadužen da tokom 35 dana testira hotelske sobe i da svoja zapažanja beleži na blogu. NOVOSTI. 42"The iPhone Theater Experience" dizajnera Mikea Enayaha. Jagodina - Predstava „Zona Zamfirova“ Stevana Sremca u režiji Kokana Mladenovića i izvođenju Pozorišta na Terazijama trijumfovala je na 42. Festivalu Dani komedije u Jagodini, koji je sinoć završen dodelom nagrada. Ona je najbolja i po oceni publike (4. 85), ali i po mišljenju stručnog žirija, koji joj je pored priznanja „Miodrag Petrović - Čkalja“ i statuete „Jovanča Micić“ dodelio i nagradu „Mija Aleksić“. DANAS. 3274NIK TITANIK - SVETLA BUDUĆNOST. Dok Srbija uđe u EU, mi ćemo naše guske pojesti. 55 alata za društvenu sestru i društvenog brata. Ako ste na društvenim mrežama, koristite alate koji će vam ostaviti malo vremena za nešto drugo. LINK.
 
   

Brojevi dana, 28. marta 2014. godine

 

 

 

28Je zbir Ojlerovih funkcija prvih devet celih brojeva. Je atomska masa silikonaJe maksimalni broj mečeva koji jedan tim može da odigra u plej of-u u NBA i NHL ligiJe broj domina u standradnom pakovanju [2]Je broj dana u februaru, osim u prestupnim godinama kada je broj dana u februaru 29Je broj slova u danskom i švedskom alfabetu (ne računa se W), kao i u arapskom i esperanto pismuZoin Mihailo: "Ako je 28 atomska masa silikona, srećan dan svim silikonkama. "3000PinterestRegistrovani poljoprivrednici dobijaće subvenciju od 3. 000 dinara po hektaru za kupovinu dizel goriva, koje će biti dostupno na svim pumpama na teritoriji Srbije, saopštilo je u petak Ministarstvo poljoprivrede. Zoin Mihailo: "Poljoprivrednici će dobro da prođu samo ako imaju traktore na elektro pogon. "2Zoin Mihailo: "Pravda je spora kao puž. Pusti sude rogove. "43Završeni su 43. Dani komedije u Jagodini. Zoin Mihailo: "Završeni su Dani komedije u Jagodini, pa Palma traži da se izbori ponove. "2Fotografija na kojoj nema okvira, ali su dva okvira na pogrešnom mestu. Naučite kako da kreirate zanimljive fotografije. 44 dimnjaka za 4 ptice. Zoin Mihailo: "Uvek se spasavanje sveta na kraju svodi na to da ga spasemo od sebe. "
 
   

Brojevi dana, 29. aprila 2013. godine otkazi i pečenje za Prvi maj

 

 

 

15. 000PINTEREST. Posle žestoke debate na hitnoj sednici parlamenta, 169 poslanika je kasno sinoć glasalo "za" usvajanje zakona, njih 123 je bilo "protiv", a jedan uzdržan, prenosi Frans pres. Sindikati radnika su ispred zgrade parlamenta organizovali protest protiv najnovije mere, na kome se okupilo oko 800 ljudi. Ovim zakonom se omogućava otpuštanje 15. 000 državnih službenika do 2014, odnosno 4. 000 njih u ovoj godini, što je neophodno da bi Atina dobila zajmove vredne više milijardi evra. B92. Više ne važi savet koji se daje detetu: "Samo nađi posao u državnoj službi. . . . . . "1912PINTEREST. Pečenje s ražnja je porodični posao porodice Novaković iz Mrčajevaca još od 1912. godine. Sa oca na sina prenosi se umeće i zahtevna stručnost, male tajne u pečenju se nasleđuju ali i pomalo otkrivaju iskustvo. – Pradeda je posao preneo mom dedi, on mom ocu, pa sam onda ja došao na red. Tradiciju sam nastavio – priča korpulentni Šumadinac iz Mrčajevaca. Cela porodica bavi se ovim poslom. Nije „sa oca na sina“, već na Radetove dve ćerke Milu i Mariju i zetove Sašu i Mikicu. Tu su i supruga Ruža i unuci. Filip (17) i David (11), a četvorogodišnja Lena najviše voli da šefuje. POLITIKA. Zoin Mihailo: "One svinje koje umeju da pevaju, igraju, govore strani jezik, možda će i ostati žive za praznike u Srbiji".
 
   

Brojevi dana, 29. jula 2013. godine

 

 

 

29U nizu napada automobilima-bombama jutros je u glavnom gradu Iraka, Bagdadu i okolini ubijeno 29 ljudi.  Zoin Mihailo: "Automobil je prevozno sredstvo kojim se u Bagdadu ljudi direktno prevoze na onaj svet. "29Od 1426 milijardera u svetu, njih 29 je mlađe od 40 godina. Zoin Mihailo: "U Srbiji se rađa malo dece, ali kada bi se rađali milijarderi, to bismo nekako i preživeli. "
 
   

Brojevi dana, 29. marta 2013. godine droge više od hleba

 

 

 

1000+PINTEREST. Sve je prljavo oko nas, a ljudi igraju najprljavije. Srbija u paklu droge - U Čačku ima najmanje 2. 000 zavisnika, polovina su mladi (3). Otkriveno pet kriminalnih grupa koje su rasturale opijate. Ispovest bivšeg narkomana: Zlo je bilo u meni. U ČAČKU droga nikada nije bila dostupnija mladima nego što je danas. Može se lakše nabaviti nego brojni prehrambeni proizvodi. Javna je tajna od kojih gradskih „likova“ se može nabaviti marihuana, koja je najrasprostranjenija među mladim Čačanima, a ko diluje heroin, ekstazi ili kokain. Sa druge strane, čačanska policija tvrdi da je suzbijanje narkomanije njihov prioritetan zadatak. NOVOSTI. 58KAKO NJBOLJE DA ZAŠTITITE SVOJE NAJBLIŽE. Policijsko obezbeđenje u Srbiji ima 58 ličnosti, medju kojima su gotovo svi lideri parlamentarnih stranaka, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. BLIC. 6NEKO ĆE KAFU DA PIJE KOD KUĆE, NA POSLU. . . A NEKO I NEĆE. Leskovačka policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom iz Leskovca uhapsila je bivšeg gradonačelnika Leskovca S. K. (47) i još pet osoba zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja pribavili imovinsku korist od oko 74 miliona dinara, saopštilo je u četvrtak Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije. BETA. 70. 835Pustimo svemu da nas oblikuje, da bismo mogli da budemo to što jesmo. Mališani koji su stasali za školu, njih 70. 835 u ponedeljak, 1. aprila počinju sa administrativnim „kondicionim” treningom, koji je neophodan uslov za takmičenje u osmogodišnjem školskom maratonu. Upis će trajati dva meseca, odnosno do 1. juna, a u tom roku budući prvaci treba da prođu sve lekarske preglede, ali i psihološko testiranje. Nadležni podsećaju da je prvi dokument koji treba dostaviti upisnoj komisiji – potvrda školskog lekara iz opštinskog doma zdravlja koji daje procenu detetovih zdravstvenih sposobnosti, a nakon dobijanja zdravstvenog„sertifikata” dete čeka odlazak kod psihologa. POLITIKA. 14 i 2500Klasična ili neka druga muzika, uzbuđenje je uzbuđenje. U poslednjih sedam dana, umesto u učionicama, 2. 500 školaraca čas muzičkog imalo je u Sali Beogradske filharmonije, a u petak se u Filharmoniji završava ciklus koncerata namenjen deci školskog uzrasta. Pod nazivom "Vodič kroz orkestar za mlade", ovaj ciklus je na 14 odlično posećenih koncerata okupio decu iz Beograda, Obrenovca, Stare Pazove, Pančeva, Kovina i Republike Srpske. MEĐUNARODNI RADIO SRBIJA. 1NIK TITANIK. Jedan znak, ali za one koji su na putu. Oni koji gledaju TV nisu u opasnosti. Njima kamenje ne pada na glavu jer im je glava u oblacima.
 
   

Brojevi dana, 3. aprila 2013. godine Gregorijan, zozovača i nevinost posle 43 godine

 

 

 

13Beograd na mapi turneje. Britansko-nemačka scenska atrakcija „Gregorijan” gostovaće večeras, posle dve godine, u beogradskom Centru „Sava”, u okviru svetske turneje na kojoj predstavlja novi album „Epic Chants”. Više od pet miliona prodatih diskova i milion posetilaca na koncertima u Americi, Evropi, Aziji, Africi podaci su kojim se ponose članovi neobične grupe „Gregorijan”. Neobične, zato što su tokom proteklih 13 godina pokazali koliko prijemčivo mogu da zvuče najveći svetski pop i rok hitovi u drugačijem ruhu. Proslavljeni hor je osnovao Frenk Peterson, tvorac grupe „Enigma” i producent izvođača kakvi su Plasido Domingo, Andrea Bočeli, Ofra Haza i Sara Brajtman. Ideja za „Gregorijan” Petersonu je sinula tokom posete Španiji, kada mu se pomešala rok muzika, koju je slušao na vokmenu, sa zvucima koji su dopirali iz katedrale, gde je monaški hor pevao. POLITIKA.  15PINTEREST. DA nije bilo lopova, koji su minulog vikenda obili magacin Centra za vinogradarstvo i vinarstvo u Nišu, javnost ne bi saznala za nečuveni apsurd da smrtonosno piće PP „Živadinović“ nije uništeno! Kada je uočeno da su ukradene i flaše sa pićem opasnim po zdravlje ljudi, obelodanjeno je da se u magacinu već 15 godina čuva i, po zlu čuvena „zozovača“, lozova rakija od koje je 1998. godine umrlo 43 ljudi. A to piće do sada nije uništeno, jer su nadležni - zaboravili da se nalazi uskladišteno u prostorijama ovog centra?! NOVOSTI. 43PINTEREST. Osuđenik zbog ubistva u požara u jednom hotelu u Arizoni gde je poginulo 29 ljudi, postigao je dogovor sa sudom pošto je njegova krivica dovedena u pitanje. Posle 43 godine na slobodi. To je zapanjujući preokret za Luisa Tejlora koji je imao samo 16 godina kad je uhapšen zbog tog požara, a iz zatvora izlazi kada mu je 59 godina. Tejlor je decembra 1970. osuđen na 28 uzastopnih doživotnih zatvorskih kazni zbog požara u Hotelu Pajonir u Taksonu u državi Arizona. On je sve vreme tvrdio da je nevin. MONDO. 300. 000Brisel. Grad u kome 200 dana godišnje pada kiša. Davno je izabran za "glavni grad EU". „Puno je turista, i od njih nije moguće otići u grad u uživati u miru Grand Plejs (Place). Mnogo ih je, samo kupuju čokolade, i mi koji ovde živimo zato odlazimo u Ardene ili na morsku obalu da nađemo mir. “ Sve do nove runde dijaloga o Kosovu. Na radost pomenutih turista i dece, na sam dan Uskrsa po briselskim parkovima 300. 000 čokoladnih jaja, čekaće da budu pronađena uz, za Brisel, nezaobilaznu nadu da kiša neće prva stići do njih. DW. 20NEKA SNAGA BUDE SA VAMA.
 
   

Brojevi dana, 3. aprila 2014. godine, sto od drveta starog 50000 godina

 

 

 

50. 000VIŠE O STOLU I DRVETU. 77. 678. 201A, koliko košta sajt na WordPressu?Da li se pod WordPress CMS-om može napraviti kvalitetan i funkcionalan poslovni sajt? Sve (skoro sve) se svodi na novac. Koliko košta izrada sajta i kako odrediti cenu izrade sajta? Šta je razlika između cene sajta i vrednosti sajta? Koje su faze izrade sajta? Kakva je situacija na tržištu? Šta klijent treba da dobije sa sajtom? Custom CMS ili open source CMS, šta izabrati?Više o broju. 19Potresnim komadom o ženama koje su "Trpele" Beogradskog dramskog pozorišta otpočele su 19. Glumačke svečanosti. Pozorišno viđenje velikog društvenog problema, nasilja nad ženama. Sedam izvanrednih glumica je na autentičan način prenelo publici ispovesti žena, žrtava nasilja. Među njima, po oceni žirija publike, najbolja je bila Danica Ristovski koja je tumačila lik Grozde. Stručni žiri je za glumicu večeri proglasio izvrsnu Slađanu Vlajović za ulogu Nerandže.
 
   

Brojevi dana, 3. avgusta 2013. godine alkohol ubija, ali i pomaže rađanju

 

 

 

316 U sedam meseci ove godine, na ulicama Srbije poginulo je 316, a povređeno 9. 780 ljudi u čak 20. 000 udesa. Glavni uzroci su nepromenjeni - pijanstvo za volanom, nepoštovanje propisa i prebrza vožnja. Ubistvene reklame za alkohol, gde je obrok za dvoje i piće, možda bude sutra i neko žiće. Zoin Mihailo: "Alkohol i vožnja su odneli 316 života, mada se neki nikad ne bi rodili da nije bilo previše alkohola u mami i tati. "500 Takozvana elitna ili jahting prostitucija zaživi obično tokom letnje turističke sezone, kada, uglavnom u Budvu, dolaze devojke koje na zabavama koje se priređuju na jahtama zarađuju ogromne svote novca. Javna je tajna da za učešće na zabavama na jahtama devojke dobijaju od 50 do čak 500 eura na sat. NA DLANU. Zoin Mihailo: "Na pučini u Crnoj Gori možete da zaradite i 500 evra dnevno. A, posao je lak, sem ako vam nije muka od talasa i morala. "13Za direktore 13 javnih preduzeća za koje je vladina komisija do sada primila i obradila konkursnu dokumentaciju prijavilo se čak 237 kandidata. Lažna ili prava članska knjižica. Zoin Mihailo: "Kandidat za direktora javnog preduzeća treba da pošalje samo partijsku knjižicu. Mi smo odlučni da istrajemo u borbi za smanjenje papirologije i preobimne administracije. "
 
   

Brojevi dana, 30. aprila 2014. godine

 

 

 

3030 je broj koji priželjkuje svaki februar, ali to su samo pusti snovi. 30 je suma prva četri kvadrata brojeva, što ga čini kvadratnim piramidalnim brojem30 je drugi poen u tenisu. 30 je pozivni broj za Grčku. 30 - Šta god bude urađeno u obrazovanju, prvi rezultati će biti vidljivi tek posle 30 godina, izjavio je ministar prosvete i nauke Srđan Verbić. 30 - Patrijarh je na početku 12. skupštine Društva za podizanje Hrama Svetog Save na Vračaru, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je i predsednik Glavnog odbora Društva, rekao i da očekuje donaciju 30 miliona evra iz Rusije. 30 - UNESCO je 2012. g. utvrdio 30. april kao Međunarodni dan jazz-a, po inicijativi slavnog jazz pijaniste i kompozitora Herbie Hancocka, a s obzirom na to da naša zemlja ima svoju sopstvenu jazz baštinu, u Beogradu se takođe proslavlja dan jednog od najznačajnijih muzičkih pravaca! UNESCO je pre dve godine utvrdio 30. april kao Međunarodni dan jazz-a, po inicijativi slavnog jazz pijaniste i kompozitora Herbie Hancocka, a s obzirom na to da naša zemlja ima svoju sopstvenu jazz baštinu, u Beogradu se takođe proslavlja dan jednog od najznačajnijih muzičkih pravaca! - See more at: http://www. mjuznews. com/nasa-preporuka/medjunarodni-dan-dzeza-u-jazz-basti-30-aprila#sthash. QxWmcoMg. dpufUNESCO je pre dve godine utvrdio 30. april kao Međunarodni dan jazz-a, po inicijativi slavnog jazz pijaniste i kompozitora Herbie Hancocka, a s obzirom na to da naša zemlja ima svoju sopstvenu jazz baštinu, u Beogradu se takođe proslavlja dan jednog od najznačajnijih muzičkih pravaca! - See more at: http://www. mjuznews. com/nasa-preporuka/medjunarodni-dan-dzeza-u-jazz-basti-30-aprila#sthash. QxWmcoMg. dpufUNESCO je pre dve godine utvrdio 30. april kao Međunarodni dan jazz-a, po inicijativi slavnog jazz pijaniste i kompozitora Herbie Hancocka, a s obzirom na to da naša zemlja ima svoju sopstvenu jazz baštinu, u Beogradu se takođe proslavlja dan jednog od najznačajnijih muzičkih pravaca! - See more at: http://www. mjuznews. com/nasa-preporuka/medjunarodni-dan-dzeza-u-jazz-basti-30-aprila#sthash. QxWmcoMg. dpuf170. 000. 000. 000Kao deca smo voleli velike brojeve kao što su 100, 1000. Kada smo naučili koliko je 10. 000 bili smo srećni. Zašto nismo srećni kada vidimo 170 milijardi?Zato što toliko treba da uštedi država u naredne četiri godine. Tako makar kaže Ministar finansija Da-se-Pre-Krstić.
 
   
Strane: 1 2 3 45 6 7 8

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272