Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Statistika

Ukupno: 141, strana 5 od 8

Brojevi dana, 30. januara 2014. godine

 

 

 

11@njuznet150Ono što vidimo zavisi od onoga što tražimo. PREDIZBORNA kampanja biće detaljno praćena, a mi ćemo, preko mreže saradnika na terenu, prikupljati podatke o svim aktivnostima i troškovima stranaka. Pratićemo izborni materijal, javne događaje, oglašavanje, kaže za „Novosti“ Tatjana Babić, direktorka Agencije za borbu protiv korupcije. Predviđeno je angažovanje 151 posmatrača, od čega će 41 istovremeno pratiti i kampanju za beogradske izbore. Preostalih 110 biće raspoređeno u 22 grada Srbije. Terenski posmatrači podnosiće izveštaje na nedeljnom nivou, a koordinatori imaju ovlašćenje da u svakom trenutku kontaktiraju sa strankama i državnim organima radi informacija o kampanji. NOVOSTI. 200 Dopisnik iz Srema ‏@pera_vampir 3m Komšija na terasi drži neku cev fi 200 pokušavam da vidim gde je ostatak topa.
 
   

Brojevi dana, 30. jula 2013. godine

 

 

 

30-Nakon 40, danas je pala kiša, pa će biti ispod 30. Zoin Mihailo: "Sredstva javnog prevoza ne treba da imaju krov, kada padne kiša da putnici mogu da se rashlade. "65Žene u Japanu zarađuju i do 65 funti na dan zbog reklamiranja proizvoda na svom telu.  Zoin Mihailo: "Zaradite tako što ćete da zalepite paklo cigareta na čelo. Ne otvarajući ga, zaradićete nekoliko hiljada mesečno. "
 
   

Brojevi dana, 30. maja 2013. najbogatiji u Srbiji i konkurs za novu aplikaciju

 

 

 

Brojevi od kojih boli glavaRotirana tabela da bi se uklopila u kolonu i još nekih meni poznatih. 3350Pokrenut je veoma zanimljiv konkurs namenjen geekovima i svim ljudima koji se bave razvojem mobilnih aplikacija a na kome je moguće osvojiti vredne novčane nagrade. Aplikacije za mobilne platforme po izboru, IOS i  Android, mogu se do 15. juna prijaviti u tri odabrane kategorije:  igre, poslovne aplikacije i korisničke aplikacije. Najzanimljivije aplikacije biće proglašene  pobednicima i biće finansirana njihova izrada.  KONKURS.
 
   

Brojevi dana, 30. marta 2013. godine Đilas i skladišni prostor

 

 

 

0. 10NekadaCena ovog skladišnog prostora raste, a digitalnog:Zoin Mihailo: "Cena skladišnog prostora je u padu, ali cena đubreta koje se skladišti ostaje ista. "3Dragan Đilas na Twitteru. Stigao je da prati 69 tviterašaAli, njega prati 200 puta više. Samo 3 tvita. Ako želite da ga pratite: @DraganDilas500Zoin Mihailo: "Oni koji su plaćali TV pretplatu, uštedeće 500 dinara mesečno. Oni koji nisu, neće ništa da uštede. " PINTEREST. Mesečna pretplata za RTS biće ukinuta, a javni servis će u naredne tri godine preći na finansiranje iz republičkog budžeta, saznaje "Danas". Nakon što se nedavno usprotivio predlogu da se pretplata za RTS naplaćuje preko poreza na imovinu, prvi potpredsednik Vlade Srbije i predsednik SNS Aleksandar Vučić odlučio je da će se javni servis Srbije u naredne tri godine finansirati isključivo iz budžeta, objašnjava izvor "Danasa". 100 i više od 100NIK TITANIK. Zoin Mihailo: "Spremni za EU. Injekcija od koje će zdravi postati još zdraviji, a bolesni imati iluziju da su ozdravili. "
 
   

Brojevi dana, 30. novembra 2013. godine

 

 

 

1500Francuske prostitutke podigle su glas protiv novog zakona koji će njihovim klijentima propisati kazne od najmanje 1. 500 evra ako padnu u ruke policiji. Zoin Mihailo: "Prostitutke su za nekog cvet, za nekog korov. "30U kuturnom dodatku Politike: Junak „Poljupca leptira”, prvog romana Džejmsa Lajona, bivšeg analitičara Krizne grupe, je američki postdiplomac etnolog koji tokom istraživanja u Srbiji nailazi i na legendu o 12 moćnih vampira. Zoin Mihailo: "Srbija je uvek bila pogodan prostor za vampire. Samo su vampiri nekada pili krv, a danas sisaju mozak. "
 
   

Brojevi dana, 31. jula 2013. godine zašto tepamo električnoj energiji nazivajući je struja

 

 

 

1Čačanke koje nameravaju da pokrenu sopstveni biznis, mogu da se prijave na besplatnu obuku, koja će biti organizovana narednih dana. Udruženje poslovnih žena "Nadežda Petrović". . . . Napravite prvi korak. Nadežda Petrović sa osobljem Valjevske bolnice, godina 1915. Zoin Mihailo: "Vreme da počnete svoj posao je onda kada se pitate kada je vreme. "11Od sutra poskulljuje električna energija, koju narod zove struja. VUKAJLIJA. Zoin Mihailo: "Oni koji sutra idu na odmor ne razmišljaju o poskupljenju struje, jer tamo gde idu sve je olinkluziv. Samo je u Srbiji svaka vaška obaška. "5Fotografi iz celog sveta još tri dana mogu da se prijave za učešće na 5. Međunarodnom takmičenju fotografa "Fotofiniš" na kom će se 24 finalista u Nišu takmičiti od 23. do 25. avgusta. Učesnici do 3. avgusta treba da 4 digitalne fotografije, koje odgovaraju na teme "gužva", "par", "tragovi vremena" i "savremena arhitektura", u JPG formatu postave na sajt "Fotofiniša". Zoin Mihailo: "Nema gužve, samo neko pokušava da bude na više mesta odjednom. "
 
   

Brojevi dana, 31. marta 2013. godine

 

 

 

1Srbija je na prvom mestu trendova na Twitteru,Zahvaljujući Biberu. 246Zoin Mihailo: "Mala riba je odlikovala veliku jer je ova nije pojela. " Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ima nameru da u svom mandatu odlikuje sve lidere država koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije, rečeno je „Blicu“ u Predsedništvu Srbije. Šef države je do sada podelio 246 odlikovanja, odnosno 48 ordena i 198 medalja. BLIC. 4Najlepši broj danas je broj 4. Naravno, konkurs za najleši broj se nastavlja.
 
   

Brojevi dana, 31. marta 2014. godine, iOS 7, 11 Festival igre

 

 

 

7iOS je stigao do broja 7. Ovo je naš predlog za prevod. Uključite se u akciju. 11Ljubitelji savremene igre u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu i Vršcu biće u prilici da, od 30. marta do 14. aprila, pogledaju vrhunske plesne produkcije, autore i izvođače, iz Čikaga, Švajcarske, Francuske, Velike Britanije, Australije, Italije, Nemačke, Kanade, Grčke i Belgije. 3 U anketi tog ministarstva, u drugoj polovini 2013. godine i u prva dva meseca 2014. godine, upravo su to bili artikli koje smo najviše kupovali, ako je suditi prema podacima sedam najvećih trgovinskih lanaca u Srbiji. Posle šećera i ulja, građani najviše kupuju mleko. Od voća prvenstveno pazarimo banane. Zoin Mihailo: "Ekonomija jedne zemlje se razvija samo ako svi rade. Zato sam tri proizvoda od tri proizvođača kupio u tri trgovine. "43U Majamiju je Novak osvojio 43. titulu. Zoin Mihailo: "Novak voli širinu i tolinu Beograda, sve do Majamija. "Izborni brojevi Republička izborna komisija usvojila je danas izveštaj o sprovedenim vanrednim parlamentarnim izborima 16. marta. 158Na tim izborima je koalicija stranaka oko SNS osvojila 158 poslaničkih mandata, a SPS-PUPS-JS 44. 19, 18, 6, 3, 3, 2Pored SNS i koalicije oko SPS, u skupštinu su ušle DS sa 19 mandata, NDS sa 18, SVM sa šest, SDA Sandžaka sa tri i Partija za demokratsko delovanje Riza Halimi sa dva mandata. 1U Izveštaju je navedeno da su izbori bili ponovljeni na jednom biračkom mestu, u Novom Pazaru. 3. 593. 371Pravo glasa imalo 6. 765. 998 građana, a da je to pravo iskoristilo 3. 593. 371 birač. 114. 001 Nevažećih listića je bilo 114. 001, važećih 3. 476. 716, a takmičilo se ukupno 19 izbornih lista. 250RIK je dodelio mandate 250 poslanika i njima su izdata uverenja za tu funkciju, rekao je na sednici predsednik Komisije Dejan Đurđević. TANJUG.
 
   

Brojevi dana, 4. aprila 2013. godine pregovori, studenti, nominacija za Nobela

 

 

 

3PINTEREST. Srpski pregovarački tim dobio je rok do utorka 9. aprila da se izjasni da li prihvata rešenje iz Brisela, kaže Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije. On ističe da o toj ponudi koja je izuzetno loša za Srbe na Kosovu i za državu, treba da se izjasne građani. Biramo između dve jako loše stvari za Srbiju. Biramo stavku pod rednim brojem 3. BLIC. 1936STUDENTSKI DOM U PARIZU. Dan studenata, 4. april, obeležava se danas u Srbiji u znak sećanja na velike demonstracije protiv jačanja fašizma, koje su održane 1936. godine. U studentskim protestima u Beogradu tada je nastradao student prava Žarko Marinović. Dan studenata biće obeležen tradicionalnom proslavom i studentskom žurkom u Studentskom gradu na Novom Beogradu. Na fakultete Univerziteta u Beogradu svake godine upiše se oko 15. 000 novih studenata kojima je na raspolaganju više od 10 studentskih domova, restorani, zdravstvena ustanova, sportski centar, dom kulture, dva kulturno-umetnička društva i razne studentske organizacije. B92. 620 Srbija bi mogla dobiti svog drugog nobelovca. Profesor statistike na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu Miodrag Lovrić nominovan je drugi put za Nobelovu nagradu za mir. Tu počast zaslužio je svojim delom „Međunarodna enciklopedija statističkih nauka“ iz tri toma, a zanimljivo je da teži šest kilograma. - Uspeo sam da sakupim 620 najpoznatijih autora iz 105 zemalja. Taj broj pokriva 90 odsto planete kad je reč o stanovništvu. Glavna tematika bila je poboljšanje obrazovanja, prvo u Srbiji, a zatim šire - kaže Lovrić, i dodaje da je u svoj veliki projekat uključio najveće eksperte iz različitih polja, kako bi upotpunio svoju enciklopediju, a svakome od njih tražio je da mu napišu 4,5 stranica. LINK.
 
   

Brojevi dana, 5. aprila 2013. godine deseti festival igre, manja plata za Obamu, tenis

 

 

 

10Igra, igra linija. . . . Beograd - Nastupom kanadske kompanije Balet džez Montreal večeras u 20 sati u Sava centru počinje deseti Beogradski festival igre, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Slaveći jubilej BFI do 19. aprila dovodi najprestižnije plesne trupe iz gotovo svih krajeva sveta na pozornice Beograda, Novog Sada i Pančeva. DANAS. 20000Neki predsednici ostavljaju traga na. . . Američki predsednik Barak Obama smanjio je sebi platu za pet odsto i tako se solidarisao sa zaposlenim u administraciji. Stotinama hiljada radnika zaposlenih u administraciji preti odlazak na neplaćeni godišnji odmor, ako kongres uskoro ne donese mera za smanjenje potrošnje, prenosi AP. Obama smanjivanjem svoje plate želi da pokaže da i on želi da učestvuje u pronalasku rešenja. Obama godišnje zarađuje 400. 000 dolara, a smanjenje plate od pet osto znači 20. 000 dolara manje. Obama nije prvi američki predsednik koji se odrekao dela svoje plate. SMEDIA. 32 i 1Ovako gospoda igraju tenis. U malenom Bojsiju u državi Ajdaho, danas počinje veliki derbi četvrtfinala Dejvis kupa: SAD – Srbija. Velika država sa velikom tradicijom i rekordne 32 titule, protiv male, sa malom i tek započetom, krunisanom peharom iz 2010. Duel teniskih reprezentacija Srbije i SAD u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa počeće mečom između Novaka Đokovića i Džona Iznera, odlučeno je žrebom u Bojsiju. POLITIKA. 29Ako nema puta, može i ovako. Širom Evrope, posebno u Danskoj, Nemačkoj, Švedskoj i Britaniji, gradi se sve više posebnih, "biciklističkih auto-puteva" jer masovno korišćenje bicikala ne samo da smanjuje gužvu na ulicama i zagađenje, već koristi i zdravlju ljudi. Projekat "biciklističkih auto-puteva" krenuo je iz predgrađa "svetske biciklističke prestonice" - Kopenhagena gde je aprila prošle godine otvoren prvi takav put i postao pravi hit među građanima i posetiocima tog grada. Ovog meseca u Kopenhagenu biće otvoren 29. "biciklistički auto-put". MONDO.
 
   

Brojevi dana, 5. avgusta 2013. godine 53. Sabor u Guči

 

 

 

53U narednih sedam dana nastupiće 1. 240 učesnika u raznim programima, među kojima su pet pionirskih trubačkih orkestara, 12 omladinskih i 24 seniorska iz Srbije, osam inostranih sastava, kao i 19 kulturno-umetničkih društava i 29 pevačkih grupa. Zoin Mihailo: "Na ovako paklenom danu šta bi moglo da prođe kod doktora: Pečenje, sarma, pivo i truba? Jedino truba, ali u Guču se ne slušaju doktori. "10 „Danas bismo sigurno imali drugačiju sliku o Muzeju da se na početku iskristalisalo opredeljenje za sukcesivno i fazno izvođenje radova na rekonstrukciji Narodnog muzeja“ B92. Zoin Mihailo: "10 godina ne radi Narodni muzej. Plašim se da će zaposleni u muzeju da uzmu 10 prolaznika za taoce, da bi obeležili jubilej. Mada bi mogli i nekoga iz vlade. "1Prvi tviter hotel otvoren je na Majorki. Zove se “Sol Wave House” i omogućava vam da se poslužite snagom društvenih mreža kako biste unapredili ukupni doživljaj na odmoru, prenosi portal Klix. ba. GDESTINACIJAPiće i hranu mogu poslati drugim gostima u sobu ili pored bazena tvitujući @SolWaveHouseZoin Mihailo: "Neko je otišao na odmor i tvituje sa odmora. Prijatelji će se radovati tome, a neprijatelji crći od zavisti. "
 
   

Brojevi dana, 5. maja 2014. godine Timoti Džon Bajford

 

 

 

73Britanski režiser, scenarista i glumac Timoti Džon Bajford preminuo je danas u 73. godini, saopštio je RTS. Bajford, koji je veći deo svog radnog veka proveo u Srbiji, ostaće upamćen po TV serijama za decu "Neven", "Poletarac", "Babino unuče". Rođen je 25. jula 1941. u Solsberiju. Karijeru je započeo na BBC-u a u Srbiji je živeo od 1971. godine. Timoti Džon Bajford ostaće upamćen kao Englez koji je napravio najbolje TV serije za decu na prostoru bivše Jugoslavije - "Neven", "Poletarac", "Babino unuče", "Metla bez drške", "Nedeljni zabavnik", "Tragom ptice Dodo", "Notna svaštara". Dvogodišnje pozorišne studije završio je u Londonu, sa zvanjem teatarkog inspicijenta, radio je u pozorištima Londona, na Vestendu. Televizijskim radom počeo je da se bavi na Bi-Bi-Siju. Režirao je priloge i samostalne radove u dečijoj redakciji, gde je s uspehom režirao filmske inserte za serijski program. Na Bi-Bi-Siju je ostao do 1971. godine kada je došao u TV Beograd, radeći koprodukciju s dramaturgom Milom Stanojević. Radio je serije za Dečju redakciju, Zabavni program i Školsku redakciju. Dobio je viže priznanja za svoj rad, a Međunarodni centar književnosti za decu "Zmajeve dečje igre" dodelio mu je povelju za sveukupno stvaralaštvo i bezgraničnu odanost detinjstvu. Početkom 2013. godine dobio je nacionalnu penziju Srbije. RTV3PINTERESTŠtefan File kaže da Srbija ima tri prioriteta na putu ka EU:1. ekonomski oporavak i reforme, 2. uvođenje vladavine prava i 3. normalizaciju odnosa sa Prištinom.
 
   

Brojevi dana, 5. septembra 2013. godine

 

 

 

1900Vučić je ove sedmice u parlamentu negirao spekulacije da bi Guzenbauer kao njegov savetnik u parlamentu trebalo da dobije mesečnu platu od 45. 000 evra, već da bi to bilo oko 1. 900 evra. Ima para za sendvič, čak dva. Zoin Mihailo: "Plašili smo se da Gusenbauer neće prihvatiti poziv da bude savetnik u vladi Srbije, zbog ugleda Srbije. Sada se plašimo jer je prihvatio. "7 Komitet američkog Senata za međunarodne odnose izglasao je nacrt rezolucije kojom se predsednik SAD Barak Obama ovlašćuje da pokrene "ograničenu i prilagođenu" vojnu akciju protiv Sirije kao odgovor na to što su tamošnje vlasti navodno koristile hemijsko oružje u predgrađu Damaska. Nacrt je usvojen sa 10 glasova za i sedam protiv. Zoin Mihailo: "Bombardovanje jedne zemlje treba da se odobri samo jednoglasno, kao u sudu kada se neko proglašava krivim ili ne. 7 protiv je previše da bombardovanje počne. "290. 395U Srbiji je blokirano 290. 395 računa, koliko, recimo, stanovnika ima Niš. Od početka godine povećan je broj takvih računa, i to za 37. 162. Ovi klijenti dugo ne mogu da računaju na nov kredit. Bankarska službenica pre davanja kredita. Zoin Mihailo: "Može li banka da vam da kredit? Može. Može li da vas blokira? To tek može. "
 
   

Brojevi dana, 6. aprila 2013. godine bombardovanje, J.J. 500

 

 

 

30PINTEREST. 30 godina stara solarna kuća. U doba prve energetske krize u Americi, tačnije 1984. godine, mladi naučnik Amori Lovins je na Stenovitim planinama u Koloradu sagradio kuću zasnovanu na tada radikalnim idejama. Ideja vodilja bila mu je da bi država mogla da uštedi puno energije i novca kombinovanjem zdravog razuma i nekonvencionalnih tehnologija. U pogledu energetske efikasnosti, Lovins je puno postigao i mnoge njegove inovacije su sada svakodnevna pojava u održivoj gradnji. EKO KUĆE. 300. 000PINTEREST. Jutarnji časovi 6. aprila 1941. ali i naredna dva dana, spadaju među najtragičnije stranice u istoriji prestonice: 8. 000 do 12. 000 ljudskih žrtava (brojka nikada nije pouzdano utvrđena) rušenje zdanja Narodne biblioteke, pri čemu je u prah i pepeo pretvoreno više od 300. 000 dokumenata, razaranje ili teško oštećenje više hiljada objekata. . . Bombe „Luftvafea” zbrisale su 627 zdanja, teško oštetile 1. 601 građevina, a trag razaranja ostavile na još 6. 829 zgrada i kuća. POLITIKA. 500500 puta poen za meč. Jelena Janković ostvarila je u petak jubilarnu 500. pobedu u karijeri i plasirala se u polufinale turnira u Čarlstonu. B92. 3279Nik Titanik (3. V. 1974), pseudonim hrvatskog karikaturista, ilustratora i dizajnera Nikole Plečka. Najpoznatiji je kao karikaturist hrvatskog dnevnog lista 24 sata. 2015PINTEREST. Autorska prava za politički pamflet Adolfa Hitlera „Majn kampf“ (Moja borba), koja su za sada u vlasništvu Bavarske, ističu 2015. Šta će se sa najozloglašenijim tekstom 20. veka dogoditi nakon tog roka? Za nemačkog socijaldemokratskog političara Burkharda Lišku stvar je više nego jasna: i nakon 31. decembra 2015, kada ističu autorska prava za Hitlerov politički pamflet „Majn kampf“ štampanje i distribucija tog teksta i dalje bi trebalo da ostane pod kontrolom države. DW.
 
   

Brojevi dana, 6. aprila 2015.

 

 

 

112FOTOGRAFIJASneg umerenog intenziteta jutros pada na Kopaoniku i u Dimitrovgradu, a slab sneg trenutno veje na Crnom Vrhu, Zlatiboru i u Sjenici, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Sneg je na Kopaoniku visok 112 centimetara, Zlatiboru 25, u Sjenici 11 i na Crnom Vrhu 10 centimetara. Zoin Mihailo: "Nisam video nijednog Sneška Belića sa naočarima. Znači da je sneg vrlo dobar za oči. "3Srpski teniser Novak Đoković izjavio je posle osvojene treće titule u godini da nije mogao da poželi bolji početak sezone i dodao da su uslovi za igru u finalu Mastersa u Majamiju bili "brutalni" zbog velike vrućine. Zoin Mihailo: "Čovek samo ponekad ume uživa u onome što mu se dešava. Obično više uživamo u nečemu kada prođe. "70http://richleighandco. com/U Vladi Srbije, zajedno sa svim ministarstvima, u službama za odnose sa medijima u ovom trenutku radi više od 70 osoba. Zoin Mihailo: " Ovo PR je skraćenica od Proizvodnja Realnosti. U objavama je proizvode najlepšu moguću. "6000Pre godinu dana počeli su sukobi ukrajinske vojske i proruskih separatista na istoku Ukrajine u kojima je poginulo više od 6000 ljudi. Zoin Mihailo: "Ukrajina, u središtu svojih I tuđih borbi. "
 
   

Brojevi dana, 6. avgusta 2013. godine Hirošima i Luka Beograd, a 2014. neki drugi

 

 

 

2014. 300Direktor Kancelarije za obnovu Marko Blagojević izjavio je večeras da je do sad stiglo samo oko 300 rešenja za isplatu novca građanima čije su kuće oštećene u poplavama, iz 13 opština, iako ima novca za obnovu. Zoin Mihailo: "Rešenja stižu polako, jer nisu obećanja. "25 danas ili 40 sutraUnija poslodavaca Srbije smatra da fond bruto plata u javnom sektoru mora biti manji za 25 odsto. Generalni sekretar te unije Dušan Korunoski kaže da je bolje to učiniti sada i izbeći bankrot nego posle toga smanjivati zarade za 40 odsto. 2013. brojevi dana su bili68 U Japanu se obeležava 68. godišnjica bombardovanja Hirošime, na koju su SAD 6. avgusta 1945. godine bacile atomsku bombu. Zoin Mihailo: "Grad je razoren, a 13 kvadratnih kilometara pretvoreno je u pustoš. Poginulo je oko 117. 000 ljudi, a od posledica bačene bombe stradalo je 217. 137. Odlična osnova za uvođenje demokratije. "Hirošima nakon 68 godina od a-bombe. 250. 000. 000Vlasnik Amazona kupio Vašington post za 250 miliona evra, a Privredni sud u Beogradu objavio je u utorak da je pokrenuo stečajni postupak Luke Beograd i za privremenog stečajnog upravnika imenovao Gordanu Despotović-Roža. Zoin Mihailo: "Lakše je u svetu postati vlasnik Amazona, nego u Beogradu vlasnik Luke Beograd na Dunavu. "24000 Oko 24. 000 zaposlenih u rudarstvu proslavlja Dan rudara, sećanjem na 6. avgust 1903. kada je u Senjskom rudniku počeo štrajk zbog loših uslova rada. Zoin Mihailo: "1903. godine rudari su štrajkovali zbog uslova rada, izlaskom na ulice. Danas su se stvari promenile, mogu da koriste sve društvene mreže, Tviter, Fejsbuk. . . . "
 
   

Brojevi dana, 6. marta 2013. Čavez, politički rizici, blokada računa DSa i GAF

 

 

 

58Ugo Rafael Čavez Frijas (šp. Hugo Rafael Chávez Frías; ponekad nepravilno Hugo Čavez; rođen 28. jula 1954 preminuo 5. marta 2013. godine. u gradu Sabaneta, u pokrajini Barina, u Venecueli) bio je predsednik Venecuele. Kao vođa bolivarijanske revolucije, Čavez je promovisao svoje viđenje demokratskog socijalizma[1], latinoameričkih integracija, i antiimperijalizma. Takođe je bio i vatreni kritičar neoliberalne globalizacije i spoljašnje politike SAD[2]. Oficir po profesiji (padobranac), 4. februara 1992. godine predvodio je pokušaj preuzimanja vlasti u Venecueli vojnim udarom. Nekoliko stotina ljudi je poginulo, puč je propao, a Čavez je zatvoren. Posle 2 godine zatvora pomilovao ga je tadašnji predsednik Venecuele Rafael Kaldera. 87Afrika i arapske zemlje politički su najnestabilniji regioni na svetu, pa samim tim predstavljaju i najrizičnije destinacije za ulaganje, a Srbija se sa koeficijentom 6,19 našla na 87. mestu od ukupno 197 zemalja, navodi se u najnovijem izveštaju konsultantske kompanije specijalizovane za analizu političkih rizika. LINK. 335. 000. 000Svi računi Demokratske stranke (DS) u svim bankama u Srbiji su blokirani zbog neizmirenog kredita kod Razvojne banke Vojvodine (RBV), koja je pokrenula postupak prinudne naplate 335,4 miliona dinara, saznaje list "Danas" u izdanju od srede. 45Beograd je, zajedno sa još 45 gradova sveta, u ponudi sajta “Spotted by locals“, koji preporučuje najbolja mesta za provod, noćne izlaske, kupovinu i hranu, a koja biraju stanovnici samih gradova. Cela aplikacija košta četiri evra, a demo verzija je besplatna. Aplikaciju, dostupnu i na androidu i Ajfonu, napravio je bračni par iz Amsterdama, Sane i Bart van Pol, koji obožavaju da putuju. Kažu da je aplikacija namenjena svima koji su umorni od zvaničnih turističkih vodiča i koji žele da pronađu pravi provod. A on je, ističu, tamo gde izlazi lokalno stanovništvo. LINK. 14Međunarodni festival posvećen gitari, 14. Gitar Art festival, održaće se u Beogradu od 12. do 17. marta, a na njemu će učestvovati 180 gitarista iz 13 zemalja. Na ovogodišnjem Gitar Artu brojnim programima biće obeleženo pola veka od izlaska prvog albuma Bitlsa "Please, Please me" 1963. godine. Pored koncerta na otvaranju Gitar Arta 12. marta u Domu sindikata na kome će najveće hitove Bitlsa izvesti srpski bend The Bestbeat Tribute, brojni gosti iz regiona i domaći izvođači, u okviru pratećeg festivalskog programa Gitar vizual art biće otvorena izložba, održana projekcija dokumentarnih filmova, od kojih će neki biti premijerno prikazani u Sava centru i Kinoteci. LINK. 1000Fudbaler Mančester Junajteda i reprezentativac Velsa, Rajan Gigs, odigrao je na večeras protiv Reala 1. 000 meč u profesionalnoj karijeri. LINK.
 
   

Brojevi dana, 7. avgusta 2013. godine polovni automobili i novi Tviter

 

 

 

800. 000 Branislava Gajic S. ‏@BranislavaGajic 2m Odem na odmor i vratim se, kad ono Android app http://Polovniautomobili. com  prešla 800. 000 poseta mesečno :D Čekam milionče ove godine :)Zoin Mihailo: "Privredna aktivnost u Srbiji je u zamahu, naročito sa sajtovima polovnih stvari. "140Zoin Mihailo:Možda je malo 140 karakteraJer svako je na više svik'o. Ali da se kaže DOBRU JUTRO svimaNa Tviteru ne treba ni toliko. 170"Isto tako mogu da kažem da je tokom jučerašnjeg dana bilo 170 požara, što je veliki broj, koje je gasilo 660 vatrogasaca i spasilaca sa 250 vozila", dodao je Dončevski. Zoin Mihailo: "Kad je ovako toplo samo nam kiša treba. Kada budemo dobili kišu, onda će nam trebati i kofa da je skupljamo. Stalno na  nešto treba. "
 
   

Brojevi dana, 7. marta 2013. godine, danas će biti 16 iznad nule

 

 

 

16INSTAGRAM. U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i toplo, sa temperaturom do 16 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZS). Zoin Mihailo: "Da li možete da razumete nekoga kome je hladno, kada je vama toplo? Malo je teško, ali nije nemoguće. "10INSTAGRAM. Sve stranke bivšeg DOS odazvale su se pozivu LDP da 12. marta učestvuju u “Šetnji za Zorana” povodom obeležavanja 10-godišnjice ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, izjavio je za “Blic” Ivan Andrić, potpredsednik liberala. On je dodao da od lidera DOS poziv jedino nije upućen Vojislavu Koštunici i Nebojši Čoviću. Zoin Mihailo: "Đinđić se zahvaljuje i onima koji su došli i onima koji više neće dolaziti. "500INSTAGRAM. Iznajmljivanje stanova na dan, posao koji je u svetu aktuelan već godinama, sve brže osvaja i Beograd. Umesto da podstanarima izdaju stan za, na primer, 250 evra mesečno, vlasnici ga pretvore u „mini hostel” i izdaju turistima na dan. U ponudi su najviše dvosobni i trosobni stanovi po ceni od 30 evra po danu.  Zoin Mihailo: "Život je postao komplikovan, jer bismo mnogo bolje živeli kada bismo napustili stan u kom živimo i otišli na ulicu, a stan izdali nekome. Živeli bismo lepo kada bismo pristali da živimo loše. "12INSTAGRAM. Vašington -- Republikanski senator Rend Pol sprečio je američki Senat da glasa o izboru novog direktora CIA Džona Brenana, pošto je za govornicom proveo više od 12 sati. Zoin Mihailo: "Kada bi poslanička govornica bila telefonska, i svaki govor se plaćao po utrošenom impulsu. . . "40 Beograd - Koncertom pijaniste Bojana Zulfikarpašića preksinoć u Sava centru i sinoć u Sinagogi u Novom Sadu počeo je program Frankofonije. Ovogodišnju manifestaciju, koja se u celom svetu tradicionalno obeležava u martu, činiće raznovrstan program: više od 40 filmskih projekcija, pet koncerata, tri izložbe, osam takmičenja i četiri predavanja. DANAS. Zoin Mihailo: "Da li više volite film, koncert, izložbu, takmičenje ili predavanje? Nije važno, važno je da volite. Za ljubav nije bitno šta i koga volite, već da volite. "
 
   

Brojevi dana, 8. aprila 2013. godine Cigani-Romi, politička partija

 

 

 

147. 000Gypsy Caravan. Svetski dan Roma, 8. april, obeležava se u Srbiji sa ciljem da se unapredi položaj i da se vlast podstakne da rešava probleme te manjine. Prema zvaničnom popisu iz 2011. godine u Srbiji živi više od 147. 000 Roma, prosečne starosti oko 28 godina. POLITIKA. 500Da li više volite da se upoznate sa nepoznatim organizmima ili političkim partijama?Osnivačka skupština političke partije - Nove stranke održana je u nedelju u beogradskom Domu omladine, a jedini kandidat za predsednika je bivši premijer Srbije Zoran Živković. BETA.
 
   
Strane: 1 2 3 4 56 7 8

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272