Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Statistika

Ukupno: 141, strana 6 od 8

Brojevi dana, 8. avgusta 2013. godine

 

 

 

114,0209Dinar je danas oslabio prema evru za 0,1 odsto i srednji kurs je 114,0209 dinara za jedan evro. Domaća valuta je ove godine bila najjača 30. aprila, kada je evro koštao 110,5426 dinara, a najslabija 24. juna, kada je evro koštao 114,5353 dinara. Zoin Mihailo: "Kada bi evro bio kao današnja najavljena temperatura, ne bi nam bilo toplo onoliko koliko će nam biti. "6Lozinka svakog šestog korisnika na Internetu je ime kućnog ljubimca. Zoin Mihailo: "Kako da kreirate jaku lozinku na Internetu, a imate kućne ljubimce? Neka lozinka budu imena svih ljubimaca koje imate. "
 
   

Brojevi dana, 8. marta 2013. godine, 1914. je odrana prva prosvala 8. marta u Srbiji

 

 

 

8ZVONKO ALEKSIĆ. 1914INSTAGRAM. "I ove godine podsećamo da su radna prava žena ugrožena, da imaju višak radnih sati a manjak primanja, da su prve na listama za otpuštanje, i poslednje prilikom zapošljavanja. Iako postoji zakonska regulativa protiv diskriminacije žena, sam zakon je - mrtvo slovo na papiru, a ja hoću da živim od svog rada", navodi se u saopštenju tih organizacija. U Beogradu će u petak biti organizovan marš, koji će krenuti sa Trga Republike do Centra za kulturnu dekontaminaciju, gde će posetioci moći da vide performans, izložbu fotografija i prisustvuju razgovoru na ovu temu. Prva proslava Dana žena u Srbiji održana je 1914. godine. Dan žena ustanovljen je na Drugoj medjunarodnoj konferenciji žena socijalista 8. marta 1910. godine u Kopenhagenu na inicijativu Klare Cetkin, tadašnje liderke medjunaordnog radničkog pokreta. ALGA - 4000 Grčka kompanija "Alge enerdži" namerava da u proizvodnju energije iz alternativnog izvora - spaljivanja algi, investira 75 miliona evra. Alge bi gajili u Leskovcu, a oko 4. 000 radnika će dobiti posao, kaže suvlasnik te firme Joanis Sporidis-Antoniadis. KAMATICA. 45BANJALUKA, 8. marta 2013. (Beta) - Kantautorka Jadranka Stojaković (63) promovisala je u petak u Banjaluci kompilacijski album "Boje zvuka", sastavljen od 45 pesama koje su presek njenog 40-godišnjeg stvaralaštva, prenosi Glas Srpske. "To je presek gotovo 40 godina mog stvaralaštva. Bilo mi je teško da izaberem samo 45 pesama, pa sam se odlučivala za pesme koje su i danas neizbežne na žurkama. Medju njima su 'Sve smo mogli mi', 'Što te nema', 'Ima neka tajna veza', 'Čekala sam', 'Vjerujem'", rekla je Jadranka Stojaković. Takozvani album uspomena sastoji se od tri CD-a i DVD koncerta Stojakovićeve u Banjaluci 2009. godine, a autorka je rekla da je u izbor uvrstila i neke pesme koje se nikada nisu slušale, kao i neke od numera iz vremena dok je živela u Japanu.
 
   

Brojevi dana, 9. avgusta 2013. godine Mali je Stros Kanu rekao

 

 

 

15Siniša Mali, savetnik za ekonomiju vicepremijera Vučića, sastao se u Parizu sa bivšim prvim čovekom MMF-a Dominikom Stros Kanom. Stros-Kan dolazi u Srbiju sa još 15 stručnjaka. Zoin Mihailo: "Ili će Mali postati Veliki nakon dovođenja u Srbiju Stros Kana, ili ćemo Stros Kana optužiti za seksualno zlostvaljanje Srbije. "383Dogovoreno je da Kosovo dobije međunarodni pozivni broj 383, za taj broj bi u odgovorajućoj agenciji već na jesen aplicirala neka treća država, zemlja-članica EU, o kojoj bi se saglasile Srbija i Kosovo – to bi mogla biti Švedska, Italija ili Austrija. - See more at: http://www. nadlanu. com/pocetna/info/aktuelno/Pozivni-broj-za-Kosovo-383. a-194036. 860. html#sthash. g7tQ3T6k. dpuf Dogovoreno je da Kosovo dobije međunarodni pozivni broj 383, za taj broj bi u odgovorajućoj agenciji već na jesen aplicirala neka treća država, zemlja-članica EU, o kojoj bi se saglasile Srbija i Kosovo – to bi mogla biti Švedska, Italija ili Austrija. Zoin Mihailo: "Kosovo je Srbija, samo sa drugim pozivnim brojem, 383. "140140 je sinonim za Tviter. Ali, nekada se pojavi broj 140 u sastvim drugom značenju. Pratite Ivanu koja može da vas inspiriše, ako ste dovoljno otvoreni da slušate nekog drugog sem sebe. @ivanadjerdjov
 
   

Brojevi dana, 9. januara 2014. godine

 

 

 

922Republika Srpska svečano je danas obeležila 22 godine od svog osnivanja i krsnu slavu sveti Stefan. 6. 048. 000. 000Poreska uprava Srbije objavila je spisak najvećih poreskih dužnika, koji predvodi Zastava oružje iz Kragujevca sa 6,48 milijardi dinara duga. 92Somalija, Kongo, Sudan, Južni Sudan i Čad zauzimaju prvih pet mesta na novoj godišnjoj "Listi propalih zemalja" koju je objavio američki Fond za mir. Od zemalja jugoistične Evrope, u prvih sto na listi propalih zemalja našle su se samo Bosna i Hercegovina, na 83. mestu i Srbija, na 92. mestu, obe u kategoriji "upozorenja". U istoj kategoriji nalazi se i Makedonija, na 112. mestu. BETA. 6Zebra po zebra, 6 na broju. 3. 000. 000Album "21" britanske pop zvezde Adel prvi je prešao prag od tri miliona prodatih digitalnih kopija u Sjedinjenim Američkim Državama, saopštila je kompanija Nilsen koja prati prodaju digitalne muzike. 0Digitalna izdanja "Majn kampfa", nacističkog traktata Adolfa Hitlera, dostigla su status bestselera u onlajn prodaji. Zbog nejasno definisanog pitanja autorskih prava, "Majn kampf" je objavljen u SAD, kao i u mnogim drugim zemljama poput Turske i Izraela i to od strane izdavača različitih političkih opredeljenja. Prošlih godina knjiga se naročito dobro prodavala i u Hrvatskoj, Rusiji (posle ukidanja zabrane 1992. godine) i Indiji. 2727 slavnih ličnosti, nekad i sad:9GAG.
 
   

Brojevi dana, 9. marta 2013. godine

 

 

 

POLITIČKI BROJ: 20INSTAGRAM. Prema prognozi Republičkog hidrometeorloškog zavoda, duvaće slab uglavnom južni vetar. Jutarnja temperatura biće od šest do 11, a najviša dnevna temperatura od 15 do 20 stepeni. I u Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno i toplo, a tokom dana moguća je kratkotrajna slaba kiša. ,Zoin Mihailo: "Vremenska prognoza nije potrebna onima koji vedre i oblače. "Ekonomski broj: 405INSTAGRAM. Na farmama je, tvrde u Ministarstvu poljoprivrede, pojačana kontrola. Kao posledica toga raste broj farmi s kojih je zabranjen otkup mleka, pa je trenutno van prometa 405 farmi i porodičnih gazdinstava na kojima je oko 6. 000 goveda, saznaje “Blic”. Vlada Srbije bi u ponedeljak trebalo da vrati na snagu pravilnik o dozvoljenim količinama aflatoksina u mleku na 0,05 mikrograma po kilogramu. Zoin Mihailo: "Da bi se izbegli problemi, nivo alfatoksina u mleku bi valjalo da odgovara količini mozga koju imaju oni koji upravljaju poljoprivredom. "SVETSKI BROJ: 83INSTAGRAM. Kineski parlament je najbogatiji na svetu, sa čak 83 milijardera, prema procenama kineskog časopisa Harun, koji kao pandan američkom Forbsu svake godine objavljuje listu najbogatijih Kineza. Zoin Mihailo: "Srpska skupština nije bogata milijarderima, sada na početku mandarata. Ali, moramo da sačekamo kraj mandata. Slika će sigurno da bude drugačija. "KULTURNI BROJ: 12INSTAGRAM. Međunarodni pozorišni festival "Slavija" počinje u subotu uveče 12. put na sceni privatnog teatra "Slavija", a otvoriće ga dramska umetnica Ružica Sokić. Do 16. marta biće izvedeno osam predstava iz osam zemalja, sa četiri kontinenta. Zoin Mihailo: "Srbija bi morala da ima više privatnih pozorišta. Ako je država privatna, morala bi da se privatizuju i pozorišta. "
 
   

Horoskop za 2013, ako volite horoskope i infografike

 

 

 

2013. HOROSKOP.
 
   

Infografika - Sablasna istina: Obama vs. Romney

 

 

 

Današnja infografika zadire dublje u plaćene, zarađene i pripadajuće medije korišćene tokom "izborne trke" u Sjedinjenim Državama. Njihov uticaj može, ali i ne mora, da dopre do birača. Reklamiranje političara je isto što i reklamiranje proizvoda, tako da ljudi koji vode predsedničke kampanje plaćaju istraživanje tržišta glasova za svoju robu. IZVOR
 
   

Infografika - Večito pitanje: muškarci ili žene?

 

 

 

Borba polova koja će odlučiti ko je bolji investitor! Šta vi mislite, ko pobeđuje?IZVOR
 
   

Infografika - Zašto su mačke bolje od ljudi

 

 

 

IZVOR
 
   

INFOGRAFIKA DANA - 12 dobitaka ukoliko vežbate

 

 

 

Vežbati, vežbatiIZVOR.
 
   

INFOGRAFIKA DANA - 2016. trendovi veb dizajn i UX

 

 

 

Infografika dana IZVOR.
 
   

Infografika dana - Ceo svet 100 ljudi

 

 

 

Ceo svet - 100 ljudiKVS STUDIO.
 
   

Infografika dana - Evolucija IT profesionalca

 

 

 

Evolucija IT profesionalcaDa li je oblak samo profesionalna evolucija jednog IT profesionalca?INFOGRAFIKA.
 
   

Infografika dana - Novak Đoković u brojkama

 

 

 

Novak Đoković u 2012. INFOGRAFIKA.
 
   

Infografika dana - Obrazovna dimenzija novih tehnologija

 

 

 

IZVOR
 
   

Infografika dana - Rat polova na društvenim mrežama

 

 

 

Rat polova, ili šta više vole žene, a šta muškarciINFOGRAFIKA.
 
   

Infografika dana - Šta donosi 2014. na polju poznatih tehnologija

 

 

 

Infografika danaCITRIX
 
   

Infografika dana ili kako objasniti društvene mreže koristeći kafu

 

 

 

Infografika danaPINTEREST.
 
   

Infografika dana Tvitomanije 2013. u brojkama

 

 

 

Infografika dana - Tvitomanija 2013. BLOG IGORA MANJENČIĆA. Pratite Igora na Twitteru: @igormanjencic
 
   

Infografika dana za fotografe - brzina snimanja

 

 

 

Brzina snimanjaPtica u letu ili potok koji žubori. INFOGRAFIKA.
 
   
Strane: 1 2 3 4 5 67 8

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272