Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Grafika, Dizajn, Štampa

Ukupno: 470, strana 9 od 24

Dva ukusa Photoshopa CS3

 

 

 

Kada se 27. marta pojavi kompletan Adobe Creative Suite 3 paket, Adobe će predstaviti ne jedan, već dva različita Photoshopa, tojest standardni Photoshop CS3 i novi Photoshop CS3 Extended. Photoshop CS3 Extended sadrži iste alate kao i Photoshop CS3, ali sadrži i potpuno novi set funkcija za integraciju 3D i pokretne grafike, kao i funkcije za merenje slika i analizu. Ovo označava prvi događaj (od Photoshopa 5. 0 Limited Edition) u kojem će biti dostupno više od jedne verzije Photoshopa, pri čemu će nova verzija biti namenjena pojedincima na poljima videa, arhitekture, inženjeringa, medicine i nauke. http://www. adobe. com/products/photoshop/ps_psext_info. html
 
   

E-uputstvo: Kako da u Illustratoru kreirate cvetnu pozadinu

 

 

 

Uputstvo na 10 strana vam omogućava da u Illustratoru kreirate desktop pozadinu. Pozadina se sastoji od 3 objekta popunjena gradijentom i od nekoliko stilizovanih cvetova. Pravi prolećni kolaž. Možda je i to način da se sneg istopi, jer, koliko nam je poznato, DOŠLO JE PROLEĆE. Link ka e-uputstvu.
 
   

Ekologija: Google-ova ekološka inicijativa - REC

 

 

 

Mi već duže vreme znamo da je Google ozbiljan u svojoj inicijativi za uštedu energije i upotrebu ekološki bezbednih energetskih izvora. To se lepo vidi po paktičnim delima sprovedenim u njihovom kampu u Mountain View-u, pre svega u obliku projekta solarne energije, ali sada znamo da oni imaju mnogo veći “zeleni” plan. Objava za štampu postavljena na Google. org-u (Google-ovoj filantropskoj ruci) objašnjava novu inicijativu koja se zove REC
 
   

Electrolux Design Lab - dizajn za sledećih 90 godina

 

 

 

Nagrada je 5000 Evra. “Working with young, talented designers provides inspiration for future products and solutions,” adds Otto. “It also helps Electrolux spot the hottest, new talent out there. ” Link za prijavljivanje.
 
   

Epson je prikazao E Ink ekran nenormalno velike rezolucije

 

 

 

Imali smo prilike da vidimo e-papir veličine A4 formata, ali Epsonov novi prototip ekrana poseduje abnormalno visoku rezoluciju za svoju veličinu: 3104 x 4128 piksela, koji su sabijeni u nekih 385ppi (tačaka po inču). Prema Fareastgizmos-u, E Ink obezbeđuje, hm, elektronsko mastilo, dok je Seiko Epson kreirao polikristalno SI-TFT staklo niske temperature za ekran. Izgleda da neće proći mnogo vremena do trenutka kada ćemo uz jutarnju kavu čitati elektonske novine koje ćemo dobijati bežičnim putem sa Interneta.
 
   

EXTREME - Promo Adobe Creative Cloud

 

 

 

Adobe Creative Cloud promotivni period - novosti! Pored Adobe Creative Cloud promo perioda koji je aktuelan do kraja avgusta, Extreme je, kao jedini Adobe Gold Reseller u Srbiji, u prilici da vam ponudi i garantovanu promo cenu u drugoj godini korišćenja, za sve one koji na Creative Cloud pređu do 28. juna. Posetite stranu: EXTREME. Svi korisnici Adobe Creative Suite alata počevši od verzije 3 i novije, do 31. avgusta mogu iskoristiti posebnu promo ponudu za Adobe® Creative Cloud™ for teams komercijalne i government licence. Prijavite se i uštedite više od 40% -----------------------------------> Mesečna cena: 70 € + PDV ------> 39,99 € + PDV Godišnja cena: 840 € + PDV -------> 479,88 € + PDV Akcijska cena se inače odnosi se na prvu godinu korišćenja Adobe® Creative Cloud™ komercijalnih i government licenci, ali je Extreme kao jedini Adobe Gold Reseller u Srbiji u prilici da vam ponudi i garantovanu promotivnu cenu i za drugu godinu korišćenja tj. obnovu, ukoliko Adobe® Creative Cloud™ licence nabavite do 28. juna. Ponuda ne važi za edukacijske licence. Godišnji najam (pretplatu na 12 meseci) Adobe® Creative Cloud™for teams licenci, potrebno je u celosti platiti unapred za svih 12 meseci. Redovna cena edukacijske Adobe® Creative Cloud™ licence je 40 € + PDVEXTREME. Evolucija palate alatki
 
   

Facebook šolje za kafu

 

 

 

Facebook šolja za kafu LINK. Pošaljite nam foografiju svoje šolje za kafu.    
 
   

Fluel Your Creativity i Dizajn Logoa ili evolucija na delu

 

 

 

Sajt koji možda niste posetiliFLUEL YOUR CREATIVITYŽivotinje kao inspiracija CoralPearls Jellyfish Media spader Ecosting Crabissors Shrimp Imago Dragonfly Gotcha ANTena Adorable Bees Baby Wear Bugs Club shellfish FunMedia Angry Squid octowise Starfish sharknife New York Fish Thunder Frog snakeye Turtle Island SVI PRIMERI.
 
   

Font kada naslažete kamenčiće jedan na drugi

 

 

 

Dizajneri iz firme HandMadeFont su sjajnu ideju realizovali na još bolji način. Da li znate da su moci iz Estonije. Vladimir Loginov i Maksim Loginov. Izgleda da su braća. Ili vam je vipe po volji: Na kraju, ali ne i poslednji njihov font, onako kako izgleda na posteru: Link. Momci veruju da se dobre idej mogu implementirati u bilo šta.
 
   

Font od zubne paste, kečapa i gela za kosu

 

 

 

FuzzIT je objavio fotografije kreacija fontova koji mogu da se opipaju. Posle zubne paste, na red je došao kečap. I kako izgleda kada se pisac i kreator raspišu: Imate li ideju za nove fontove nastale od . . .
 
   

Fontovi koji vam možda trebaju - Roberto Fuenzalida

 

 

 

Kreator fontova Font: Tructura Font: Cubo Font: Nedo Kolekcija je veća i obuhvata još interesantnih fontova. LINK. Ko je rf? Link.
 
   

Gde prestaje fizički predmet i nastaje crtež

 

 

 

Naravno da je Escher inspiracija, i njegove optičke iluzije. Ja sam okovima vezan za crtanje, i ja uvek nacrtam svoje okove, i ne mogu od njih da pobegnem, i uvek kada nepto nacrtam to su okovi. Prvo ću da nacrtam nove, onda čarape, onda cipele. Kada krenem nacrtaću pokret. Hvala.
 
   

Grafikon - Da li će danas biti ili ne seksa - Posle seksa knjiga

 

 

 

Ako nema seksa makar ima mogućnosti Ako ne znate engleski ne znači da seksa neće biti. Link. Knjiga posle seksa - Muškarci koji mrze žene Kao i svake godine, i ovog prvog novembra bivšem industrijskom magnatu Henriku Vangeru za rođendan je stigao neobičan poklon – još jedan podsetnik na tajanstveni događaj iz prošlosti koji predstavlja neizdrživo breme za starca. Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Grafiti koje morate da primetite - Bomba pada sa neba

 

 

 

Deputy-dog - grafiti koje moramo da primetimo Belin. Ma'claim. Neve. Tasso. Kompletna lista sa linkovima ka autorima. LINK.
 
   

Graničnik za knjige - kreativna rešenja

 

 

 

Graničnik koji osvetljava stranu Čitao sam, dan je polako postajao noć, ali sam i dalje video slova. Oko mene je bio mrak. Iz knjige je izbijala svetlost. Reči su sijale. Link koji ne svetli. Teku strane, ali ni graničnik ne miruje Na stranicama knjige teku reči, teku strane. Sve sam bliži kraju.  Graničnik teče.   Link. Toxel je mesto na koje se često vraćamo.
 
   

Haljina za jelku, naopaka jelka, jelka pak-man samo ne posečena

 

 

 

Na Flickr se pojavila Dalekova jelka. Ekstravagantna verzija. Ispod jelke, ma kakva bila, za dete ostavite neku igru, ako se nije previše igralo. Sem ako jelka nije Pac-Man jelka: Pošto će sledeća 2009. godina biti teža, kako kažu, možda je pravo rešenje obrnuta jelka: Mada gorivo pojeftinjuje, ali tako ne može dugo, ovakvu NAPUNJENU jelku bi svako želeo da dobije. Burići, burići, sa dizelom ili benzinom: Izgleda da će sledeća godina biti teška kao crni humor.    
 
   

Hrana koja se jede prvo očima - Sakurako Kitsa

 

 

 

Dizajner Sakurako Kitsa. Dekorativna jela. Kolekcija jela. Svako jelo je urađeno sa pažnjom i detaljno. Njen portret. Šta mislite da li je njeno ime umetničko ili je, zaista, Japanka?
 
   

Icono telefon: pozovi me

 

 

 

Zinc Chan,  dizajner iz Londona, se proslavio telefonom koji možete da vidite na slici.   Dizajn je inspirisan opšte poznatim gestom ruke "pozovi me". Mikrofon i zvučnik su podeljeni tako da se jedan stavlja na  palac, a drugi na mali prst. Onaj koji poziva može da iscrta neku šaru na  touchscreen-u koja je unapred definisana za kontakt koji poziva. Ovaj koncept  je veoma privlačan a tehnologija koja puni mrežu za prenos zvuka preko ljudske  kože, okrugli LCD i druga bežična rešenja će ga uskoro pretvoriti u realnost.
 
   

Ilustracija koja vas napada

 

 

 

Dizajn na ovoj slici izgleda kao da se širi i kreće prema vama. Ne preterujte, da vas ne zaboli glava.
 
   

Ilustrator - Craig Phillips - Lav sa vaše tetovaže će vas uskoro posetiti

 

 

 

Lav na vašim vratima Lav će se pojaviti kad tad. Priroda se oslikava na tetovaži. Link ka autoru. Blog autora.
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272