Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Ukupno: 174, strana 8 od 9

Sajt koji možda niste otkrili - knjige za arhitekte

 

 

 

Archidose Bookstore specijalizovana pridružena knjižara Amazona. Kategorije za pretraživanje su: Welcome ArchitectsBuildingsContemporaryHistory + TheoryLandscapeOut of PrintRegionalResidentialSustainabilityTechnicalUrbanismWeekly FavoritesAmazon. com Books Sajt održava John Hill vlasnik sajta Dnevna doza arhitekture. Iz današnje produkcije izdvajamo: The Infrastructural City: Networked Ecologies in Los Angeles Watercube: The Book   Annie Leibovitz at Work.
 
   

Sajt koji možda niste otkrili - Weburbanist - urbani dizajn, arhitektura...

 

 

 

Weburbanist. Putovanja, alternativna umetnost, urbani dizajn. . . Sajt koji ima preko 50000 pretplatnika na janovije vesti. Danas donosi članak o najlepšim svetskim gradovima noću: Parizu, Londonu, Pekingu, Tokiju, Moskvi, Atini. . . Bogata arhiva u kojoj su teme o: Kreativnoj fotografiji, Neobičnim ukrasima za jelku, O skulpturama od karata za igranje. . . Arhiva je dostupna od Juna 2007. godine. Kategorije članaka su od 7 Wonders do Web 2. 0. Na kraju, iz članka Umetnost od novca, donosimo jedno rešenje za pljačkaše banaka, pištolj od novca: Da li se kao municija koriste kovane novčanice?Sajt koji možda niste otkriliProfessional Interior Photographer Commercial photography company - specialists with interior photography, services include, Interior design Photography, Kitchen Phtoography, Hotel Photography and various Architectural related photography.
 
   

Sajt koji možda niste posetili Shoebox Dwelling i polica za knjige

 

 

 

Shoebox DwellingBlog je kraecija Natalije Ropolovski. Ona govori o jednostavnosti i. . . . . SHOEBOX DWELLINGPolica za knjigePOLICA ZA KNJIGE.
 
   

Samarost 2 - fenomenalna i duhovita logička avantura

 

 

 

Samarost je među svojim korisnicima doživeo neku vrstu kultnog statusa i srećom po nas sada je u ponudi i druga verzija. Ali hajde da odemo malo u prošlost - ako vam reč "Samarost" ne znači ništa, a trenutno vas interesuju igre zasnovane na Flash-u poslušajte šta imamo da kažemo. Samarost verovatno spada u najbolje logičke avanture zasnovane na Flash-u. Umetnički rad i dizajn zvukova su fenomenalni, a zagonetke su izazovne ali nisu imbecilno nemoguće. Samarost 2 nudi isti nivo kvalitetnog igranja i odličnih scena kao i prva verzija. Na žalost, onlajn je dostupan samo prvi nivo, ali je on dovoljno dug da vam omogući da dobro osetite atmosferu igre pre nego što odlučite da li ste spremni da ispljunete 6. 90 dolara za punu verziju. Dobra vest je da je prvi nivo taman toliko dug da vas okupira dobar deo vremena koje ste odvojili za ručak i omogući vam da se dobro zabavite u vašem web pretraživaču. Adresa: Samarost 2
 
   

Simulator Svemira

 

 

 

Preuzmite simulator Svemira, koji je lak za korišćenje. Igrajte se planetama, asteroidima, zvezdama. Napravite Svemir kakav želite. Preuzmite simulator Izvor: http://universesandbox. com/default. htm Pripremio: Milenko Kusurović
 
   

Solfins - inženjerska kompanija za primer

 

 

 

Ozbiljnih i velikih inženjerskih firmi u našoj zemlji je veoma malo. U ovom članku predstavićemo vam firmu koja posluje vodeći se svojim veoma visokim kriterijumima i poslovnom strategijom koje ja karakteristična za uspešne zapadne firme, ali ne i za naše. Ko su oni?Solfins je inženjerska kompanija, koja obezbedjuje inženjerske usluge na nivou Zapadnog projektnog menadžmenta i standarda kvaliteta, ali po konkurentnim cenama. Šta oni mogu da urade za vas?Solfins će vam pomoći da ostanete konkurentni. Naše usluge će vam omogućiti da cene držite na niskom nivou, dok paraleno zadržavate vaše osnovne inženjerske kapacitete. Samo prosledite posao, koji premašuje vaše mogućnosti, nama i naši inženjeri će uraditi ostalo. Mi smo bliži od Dalekog Istoka na mnogo načina: vremenska razlika je savladiva, govorimo vaš jezik i ne postoji kulturna barijera koja bi trebalo da se prevaziđe. Menadžment firme Solfins je obrazovan na Zapadu i ima široko iskustvo u radu sa kompanijama u SAD i Evropi. Ova činjenica kao i dobro obučena i iskusna radna snaga, obezbediće vam glatki tok i isporuku projekta, koji odgovara vašim specifikacijama u okviru dogovorenog vremena. Opširnije na engleskom >>> Firma Solfins je jedini ovlašćeni distributer za programske pakete Solidworks, CosmosWorks i SolidCAM u Srbiji. Aktivnost firme Solfins je bazirana na zastupništvu pomenutih programskih paketa, kao i pružanju inženjerskih usluga za potrebe američkog i zapadno-evropskog tržišta. Naše trenutno usmerenje je projektovanje specijalnih mašina i sistema za automatsku montažu. Korisnicima SolidWorks-a ujedno obezbedjujemo kvalitetnu tehničku podršku i obuku. Garancija za to je naš inženjerski kadar koji poseduje višegodišnje projektno iskustvo u SolidWorksu. Koristimo ga svakodnevno u projektovanju i zato ga nudimo, sa iskrenim uverenjem da je to najbolje rešenje za sve vrste projektantskih, dizajnerskih i proizvodnih firmi. Opširnije >>> http://www. solidworks. co. yu/
 
   

Solfins na Sajmu tehnike u Beogradu - predstavljanje softverskih 2D i 3D CAD/CAM/CAE rešenja za projektovanje

 

 

 

Kompanija"Solfins" će na predstojećem Sajmu tehnike u Beogradu prikazati kompletna softverska 2D i 3D CAD/CAM/CAE rešenja za projektovanje, koja u sebi sadrže module za proračune i simulacije, upravljanje projektnom dokumentacijom, umrežavanje, komunikaciju i programiranje CNC mašina. "Solfins" će, u Hali jedan, štand 1107 , predstaviti programe SolidWorks (3D CAD program za projektovanje, industrijski dizajn, proračune, simulacije), MultiSurf (specijalizovani softver za projektovanje i proračune u brodogradnji), DWGeditor (2D CAD softver, kompatibilan sa AutoCAD), SolidCAM (softver za programiranje CNC mašina i simulaciju procesa obrade) i Predator (softver za DNC komunikaciju, umrežavanje CNC mašina, prikupljanje i statističku obradu podataka iz proizvodnog pogona, menadžment nad reznim alatom i mernim priborom). Na istom štandu će "Strojotehnika" predstaviti obradne centre i CNC strugove (Hurco, Heller i Monforts). Posetioci će imati mogućnost da prisustvuju jedinstvenoj prezentaciji primene kompletnog softverskog rešenja u projektovanju i proizvodnji kroz sve etape u životnom ciklusu proizvoda: od inicijalne ideje, izrade tehničke dokumentacije, programiranja CNC mašina, njihovog povezivanja i same proizvodnje. Izvor: www. ekapija. com
 
   

SolidWorks - Sony Ericsson dizajn - Na nabu je avion, na putu auto Terrafugia

 

 

 

SolidWorks - Sony Ericsson saradnja Iako možda niste fan telefona ovog proizvođača, znajte da su Sony i SolidWorks partneri u dizajnu. Na primer, model G700: 3D štampanje je svakodnevna alatka u Sony Ericssonu. Godišnje se štampa preko 4000 3D modela. Ptrebno je samo dva ili tri sata u dizajniranju novog modela pre nego što se odštampa prototip. Link. Terrafugia - na nebu avion, na zemlji auto Terrafugia koristi SolidWorks 3D CAD softver za dizajniranje. Pogledajte kako isti proizvod može da bude avion i auto. Link.
 
   

SolidWorks - Štampanje izabranog okvira

 

 

 

Print Selection Box Returns to SolidWorks 2009 SP3 Prilikom štampe, moguće je izabrati ne samo trenutno prikazan ekran, nego i selekciju. Kompletan članak.  
 
   

SolidWorks 2009 - Danas je počela prodaja po pretplatnoj ceni

 

 

 

SolidWorks 2009 po pretplatnoj ceni Najobimnija knjiga na našem tržištu. Jedino detaljno uputstvo za korišćenje. NAPOMENA: Pretplatna cena važi do 04. 12. 2009. kada očekujemo izlazak knjige iz štampe.
 
   

SolidWorks 2013 beta prijavljivanje i fotografija iz galerije

 

 

 

SolidWorks 2013 betaSOLIDWORKS 2013Fotografija iz galerijeWelcome to the SolidWorks Beta Image Gallery.  This page is dedicated to sharing images and models from our PhotoView 360 Rendering and SolidWorks 2013 Modeling Contests.   We will post winning images and models after each round ends as well as images and models that don't win but are worthy of being shared with our beta community. SOLIDWORKS 2013 GALERIJA
 
   

Spike stolica u kojoj niste sedeli, dizajn Alexander Lervik

 

 

 

Spike ChairUvek sam voleo proizvode koji izgledaju neprepoznatiljivo iz nekog ugla. Ovo nije stolica za fakira, već za svakog ko je kupi. ALEXANDER LERVIK.
 
   

Šta nas čeka u 2009. godini ili nekoj sledećoj - predviđanja, slike i prilike

 

 

 

Kriza samo pogađa one koji joj se ne nadaju.  Istražite koji su trendovi u rastu i pored recesije. Napišite 2009. Nacrtajte 2009. Ne sme da bude narazumno, naškrabano, nečitljivo. Koliko znate o lošem? Evo primere šaha i članka o velikim i mega bazama podataka. Ako želite da uspete, morate da znate da neke stare ideje, ako se danas primene, neće dati dobre rezultate. Šah ili život, u čemu je razlika. Dobija se ili gubi. Baza podataka mora da se osveži sa novim podacima: Kada kažete da će biti gore, koju to boju ima. Okružite se bojama koje vas neće ubiti. Terapija bojama. Loše i gore od nečega što je bilo, koje je to boje. Ako birate posao nemojte da držite metu na strelištu:   Ovo je jedini slučaj kada nas neće pogoditi ako nas promaše. Ako ste sa nekog od gradskih pultova pukupili Singidunum Weekly na 46. strani možete iz prve ruke da pročitate  "Budućnost za sve od 2009. do 2099. " Šta nas očekuje 2009. ili 2099. godine. Kako će izgledati Beogradm Srbija, Evropa, Svet, Mlečni put. . . Sve je priredio Pavle Zelić. Dobro je da posle toga posetite i Društvo ljubitelja fantastike Lazar Komarčić. Posebno su nas zaiteresovala višenja Uroša Petrovića, predstavnika srpske Mense: Godina 2083. Zabranjeno reklamiranje Godina 2098. Shvatamo ko smo. Godina 2099. Sve nam je svejedno.
 
   

Šta se nalazi ispod stola, dizajn nameštaja Maxa Ptka

 

 

 

RaumaAko volite iluziju u svojoj trpezariji. Od kaljenog stakla i drveta. Kako će reagovati kućni ljubimci kada naiđu na prepreku?YANKO DESIGN.
 
   

Swing ili zašto ova pasta za zube ima rupu?

 

 

 

Zubna pasta sa rupomZubna pasta se u tubi ponaša kao da voli da se sakrije. Ali, sa rupom, kada ubacite prst i zavrtite pastu, moraće da se pokrene ka izlazu. Naravno tu je i zabavni momenat, koji možete da upotrebite da dete privolite da pastu koristi, ali i da se igra. Dizajneri: Sungmin Hong, Yubin Choi, Yun Kim, Mi Jang i Seokgyu Hwang Dankook univerziteta.
 
   

TableConnect ili nakon iPhone 5s/5c predstavljamo vam iPhone za divove

 

 

 

TableConnect ili iPhone za divoveOsetljiv na dodir, omogućava pristupit svim svojim programima, fotografija, videa, filmova s povlačenjem prsta (ili čak puna ruka). Hit, koga možete videti u akciji!Dezajn: TableConnectYANKO.
 
   

Tapet, koji uvek može da se doradi

 

 

 

Normalno, da crtež mora da ima nekog smisla, ali nekad i besmisao zna dobro da izgleda, ali zna i da zabrine zbunjene roditelje. Dizajner Jon Burgerman je dizajnirao tapet koji svako može da oboji po sopstvenoj želji. Sve počinje od blanko tapeta, na kom su iscrtani oblici. Onda na scenu stupaju vaša deca, ili vi, zašto da ne. Link.
 
   

Tastatura na kojoj birate tastere i raspored koji su vam potrebni - Wan Fu Chun

 

 

 

Tastatura slagalicaPuzzle Keyboard je pobednik 2012. red dot award: design concept. Tastaturu možete da redizajnirate shodno vašim potrebama. Dezajner: Wan Fu ChunYANKO DESIGN.
 
   

Tick Tock je prvi iPhone časovnik

 

 

 

Tick TockBissol za the iPhone 5. Designer: PTB Design Corp. Jer, jedno se mobilna aplikacija na telefonu, a sasvim drugo, mobilni sat. YANKO DESIGN.
 
   

U ljubavi sa Sonneman Quatro dizajnera Roberta Sonnemana

 

 

 

Sonneman QuatroLampa koja se uključuje dobirom. Kad god je dodirnete, promeni se nivo osvetljenja. Robert Sonneman se već 40 godina bavi "dizajniranjem svetla". Vek lampe je procenjen na 50. 000 sati. Dovoljno. YANKO DESIGN.
 
   
Strane: 1 2 3 4 5 6 7 89

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272