Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Audio, Multimedia, Video

Ukupno: 390, strana 20 od 20

YouTube dobija redizaj, pazite svoje oči

 

 

 

YouTube tim sprema iznenađenje, tojest YouTube uskoro dobija redizajn. Ali držite spremne pored sebe naočare za sunce, pošto novi izgled nije baš blag prema očima. YouTube će inkorporirati u novi dizajn informacije, želje i komentare koje su dobili od korisnika. To je nešto što mnoge kompanije ne uzimaju u obzir kada prave velike izmene na web sajtu. Tokom sledećih nekoliko meseci novi dodaci će biti izbačeni, koji će uključivati poboljšane kategorije, padajuće menije koji će omogućiti da brže stignete tamo gde ste krenuli, i novi izgled i osećaj za kartice i pretraživanje stranica videa. Sva ta drečava crvena boja meni izgleda malo prejaka, a i padajući meniji ne ublažuju ovaj utisak, ali izgleda da je navigacija sada brža i efikasnija. Prikaz onoga što će YouTube da izbaci možete da vidite ovde.
 
   

YouTube Inbox je unapređen - Gmail bi mogao da se ugleda na njega

 

 

 

Ulogujte sa u vaš YouTube nalog i posetite Inbox - interfejs je skroz promenjen i sada je mnogo prijateljskiji prema korisnicima. Sada možete da čitate komentare vezane za vaše YouTube video fajlove kao i poruke od drugih YouTube članova - nešto kao auto-pPrikaz funkcija u Outlook-u. Vi čak možete da stupate u interakciju sa porukama (odgovorite na njih, izbrišete ih, označite kao spem i tako dalje) bez napuštanja aktuelnog prikaza. Veoma dobro. Bilo bi lepo kada bi se Gmail ugledao na YouTube.
 
   

YouTube je dobio video beleške

 

 

 

Dodajte interaktivne komentare vašim YouTube video snimcima pomoću funkcije za ubacivanje beleški. Da biste ubacili belešku u video koji ste aploudovali, samo idite na vašu stranicu sa aploudovanim video snimcima i kliknite na Edit annotations dugme. Nakon toga moći ćete da dodajete polja za komentare, balončiće sa ubačenim tekstom pa čak i linkove ka drugim sadržajima.
 
   

YouTube je dodao video kanal za novinare građane

 

 

 

Građansko novinarstvo je aktuelno. CNN, BBC, MSNBC, Reuters . . skoro svaka velika medijska kuća sada ohrabruje javnost da šalje fotografije i video zapise o događajima u njihovim zajednicama i gradovima. Sada se i YouTube ubacio u igru. Oni su pokrenuli CitizenNews channel na kojem će se prikazivati vesti i novosti koje su poslali novinari-građani. Olivia se uključla u YouTube kao menažder i njen će zadatak biti da YouTube postane centar ovog novog medijskog izvora informacija na Internetu. Za razliku od tradicionalnih medijskih sajtova gde su šanse da će priče građana biti prihvaćene veoma male, to nije slučaj sa YouTube-om. A ako oni promovišu vaše snimke, onda ćete sigurno dobiti i veliku posećenost. Ako sebe ubrajate u građane novinare/reportere, upotrebite funkciju za poruke na YouTube-u i kontakirajte Olivia-u, zato što e-mail adresa koju je dala (CitizenNews@youtube. com) ne postoji.
 
   

Youtube je ponovo zabranjen u Turskoj

 

 

 

Turska je ponovo zabranila video portal YouTube. Pristup ovom web sajtu je blokiran nakon sudske odluke koja je doneta pre nekoliko dana. Turski korisnici izgleda da dobijaju poruku koja objašnjava zašto je došlo do zabrane YouTube-a. Glavni (i jedini) razlog za treću zabranu je ponvo video snimak koji ismeva Mustafa Kemal Atatürk-a, osnivača i prvog predsednika Republike Turske. Prve dve zabrane su prilično brzo dignute nakon što su sporni video snimci uklonjeni sa Youtube-a, ali u ovom slučaju nije jasno koji video snimci su doveli do zabrane. Bilo bi dobro kada bismo mogli da nabavimo snimak ekrana koji se pojavljuje prilikom posete Youtube-u kada mu se pristupa iz Turske. Moj predlog korisnicima u Turskoj bi bio da probaju da pristupe Youtube-u preko IP adrese (http://208. 65. 153. 253/). Ako to ne uspe neka probaju radni proksi, to bi trebalo da radi kao i uvek.
 
   

YouTube Podcaster kreira video snimke iz pretraga

 

 

 

YouTube Podcaster uzima vaše YouTube pretrage i kreira RSS vesti od linkova ili video snimaka koje sa  njih možete da preuzmete. U standardnom RSS čitaču, rezultati pretrage se  vraćaju kao video naslovi i linkovi, ali ako kopirate link u iTunes vesti  dobićete strimovan video snimak formata MP4. S obzirom na  popularnost sajta za deljenje video snimaka, želećete da suzite pretragu da  biste izbegli pretrpavanje čitača ili iTunes plejera, ali servis obezbeđuje dve  jako korisne funkcije koje sam YouTube nema. Servis ne zahteva  prijavljivanje i besplatan je, mada se prihvataju donacije. Adresa: http://vixy. net/podcaster
 
   

YouTube sve više potiskuje klasičnu televiziju

 

 

 

Ipsos MediaCT je utvrdio da iako je TV i dalje dominantan metod komzumiranja video sadržaja među onima koji su postavljali video sadržaje na Internet, ta dominacija je sve manja i manja. Televizija je pala na 70% gledanja video sadržaja od prošle godine kada je njen udeo iznosio 75%, dok su lični računari skočili sa 11% u 2007. godini na 19% ove godine. To je još izraženije među tinejdžerima. U starosnoj grupi od 12-17 godina, gledanje videa na PC je osvojilo 24%, dok se televizija gleda u samo 55% slučajeva. "Danas, oko polovina svih Internet korisnika starih 12 godina je već postavljalo svoje video sadržaje onlajn u zadnjih 30 dana," rekao je Adam Wright, Direktor u Ipsos MediaCT. Na donjem grafikonu možete da vidite distribuciju.
 
   

Zahvaljujući Wii-ju Nintendo udvostručio zaradu

 

 

 

Nintendov profit za prvih devet meseci fiskalne godine gotovo se udvostručio u odnosu na prošlu godinu, pre svega zahvaljujući izvanrednoj prodaji igračke konzole Wii, objavili su izvori iz ove kompanije. Profit Nintenda u devetomesečnom periodu iznosi 2. 43 milijarde dolara, što predstavlja porast od 96. 3 posto u odnosu na isti period pre godinu dana. Glavni razlog za ovakav porast zarade nalazi se u igračkoj konzoli Wii koja je privukla veliki broj povremenih igrača, ali i veliki broj pripadnica ženskog pola. Neverovatno je ali istinito da se ova igračka konzola koristi i po staračkim domovima! U vreme izlaska Wii-ja na tržište, mnogi analitičari su predviđali neuspeh Nintendove konzole na tržištu konzola nove generacije, a da će glavni favoriti biti konzole Sonyja i Microsoftova. Međutim, zahvaljujući pre svega odličnom kontroleru , ali i velikom broju dobrih igara, Nintendo je do danas prodao više od 20 milijuna ovih igračkih konzola i tako ubedljivo osvojio prvo mesto po poularnosti među igračkim konzolama.
 
   

Zenum-ov Organum MP3/MP4 Player je uplovio u etar

 

 

 

Prvi put za Češki Zenum čuli smo u septembru kada su najavili svoj zgodan Opus Operis Pocket PC Phone Edition uređaj. Ovde ćemo vas upoznati sa njihovim novim Organum MP3/MP4 Playerom ali datum izlaska najavljen krajem 2007. godine treba da uzmete sa velikom rezervom. Novi DAP “u razvoju” ima podršku za MP3, ASF, WMA, WAV, JPG i BMP fajlove i ima 1. 8-inčni prikaz od 128 x 160 piksela, ugrađen mikrofon, i prostor za skladištenje od 2 GB. Nema sumnje, on jako dobro izgleda ali će Zenum trebati da ponudi tržištu koje je i ovako pretrpano tankim flash playerima nešto više od samo atraktivnog industrijskog dizajna. Možda je ta srebrna traka novi specijalni način navigacije? Nah, verovatno nije.
 
   

Zvuk nauke: 8 futurističkih muzičkih instrumenata

 

 

 

U budućnosti,  automobili će leteti, klonirani dinosaurusi će živeti srećni i zadovoljni u  zoološkim vrtovima a koncerti uživo će se izvoditi na muzičkim instrumentima  koji koriste tačskrinove, lasere i solarnu energiju. Loša vest je da dotle još nismo stigli. Naš automobil još  uvek klizi po putu, na gorivo - ne pluta. Naučnici tek treba da kloniraju  dinosauruse. Međutim, dobra vest je da muzički instrumenti koji koriste  kontrole osetljive na dodir, sadrže lasere i koriste sunčevu energiju već  postoje. Na prikazanoj fotografiji možete da vidite jedan od takvih uređaja,  koji kreiraju muziku. Tenori-on je jedan od tih neobičnih muzičkih instrumenata.   Tabla sadrži 256 svetlećih dugmadi sa jedinstveno programiranim instrumentom za  svaku lampicu. Da biste reprodukovali note, potrebno je da spajate tačke na  tačkastoj matrici kao da slikate. Tenori-on je veoma jednostavan za upotrebu  tako da čak i korisnici koji nemaju talenat za muziku mogu da savladaju  kreiranje muzike za svega nekoliko minuta.
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272