Vesti – Web design

 

Ukupno 192 – Strana 5 od 10

 

81. Joomla - Kada koristiti, a kada ne

Joomla predstavlja online softver za izradu i održavanje veb sajtova, a svrha ovog teksta je da ukaže na osnovne postavke Joomle i situacije u kojima se koristi. Joomla je trenutno u verziji 1.5.9 I njen razvoj je konstantan.

 

82. Joomla - Kako da instalirate novi Template

Instaliranje novog Joomla template ili šablona koji menja izgled, funkcionalnost, je manje ili više komplikovan posao. Kada pogledate video na koji vas upućujemo, sve će vam biti mnogo razumljivije.

 

83. Joomla - knjiga Joomla Tempate Design Book - Knjiga Joomla Web Security

Joomla! - knjiga Joomla Template Design Book. Joomla! - knjiga Web Security .

 

84. Joomla - MilosBlog i tutorijal na 75 strana za Joomla 1.5

Joomla! - Miloš Petrović je objavio tutorijal za verziju 1.5, pa ga besplatno možete preuzeti.  

 

85. Joomla - novi šabloni - sajt meseca

Veero.net nudi nekoliko besplatnih Joomla! šablona. Neki su besplatni, a neki se naplaćuju. Joomla sajt meseca - Contemporary Jewish Museum.

 

86. Joomla - organizacija fotografija

Joomla sistem nema programiranu opciju da sam organizuje fotografije pri smeštanju na server, već administrator kod upload-a mora da definiše u koji folder smešta fotografiju. To dodatno komplikuje posao i jedno je od "uskih grla" Joomla sistema. Ipak, dobar plan i struktura mogu celu priču učiniti praktičnom i jednostavnom.

 

87. Joomla - samostalni projekti.

U potrazi za Joomla! ekspertom, ili kako da ako niste ekspert pronađete neki posao gd možete da pokažete ono što ste već naučili. Kada tragate za temama u Joomli! naiđete i na otvoren konkurs za dizajnere. Sigurno imate šta da kažete, i pokažete. Kako jedan crkveni sajt Crossroads prelazi sa WordPressa na Joomla! platformu. Sve se završava sa Robertom Džonsonom.

 

88. Joomla - Zašto je koriste Web dizajneri

Joomla! je, naravno, jedan od vodećih sistema za upravljanje podacima. CMS sistem je softver koji omogućava vlasniku sajta da sam upravlja, menja ne samo sadržaj nego i dizajn, bez prethodnog tehničkog obrazovanja.

 

89. Joomla sajtovi koje možda niste otkrili - kvizovi - surfovanje - muzika

Joomla - Quizilla zabava za svakoga. Joomla - Billabong - škola surfovanja. Joomla - Maya de Vasque - ako ste ljubitelj muzike.

 

90. Kako izgledaju poglavlja knjige Smashing knjiga broj 2

Danas vam prikazujemo kako izgledaju prve strane poglavlja knjige: Smashing #2 Sledeće nedelje ćemo objaviti poziv za pretplatu.

 

91. Kolekcija - 17 vektorskih sajtova koje možda niste posetili

Volite li lepo ilustrovane sajtove? Na kojima preovladava crtež. Koji koriste vektorske crteže. Nacrtana zemlja, polje, nebo. Sajt koji možda niste posetili - The CSS Awards.  

 

92. Kolekcija - Coming Soon ili uskoro ćemo proraditi a kada još se ne zna STRANICA

"Coming soon" se često javlja na internetu. Nekada sajt proradi brzo, a nekada nikada. I te stranice mogu da budu veoma kreativne. Web designer Depot je objavio veliku kolekciju iz koje izdvajamo nekoliko.

 

93. Kolekcija veb stranica na Internetu koje ne postoje, a postoje

404 file not found - poruka koja uvek može da se prikaže i na drugačiji način.

 

94. Limitirana izdanja ponovo u prodaji - Delphi 7 - CSS za 24 časa - Visual C#

Tri knjige smo ponovoobjavili kao limitirana izdanja: Delphi 7 CSS naučite za 24 časa Visual C# Molimo sve one koji su nam knjige tražili da se jave u narednih 7 dana kako bismo im zadržali rezervacije.

 

95. MADE IN SERBIA - Posetite virtuelni sajam eFair4u

Dorbo došli na sajam. Na virtuelni sajam. Sajam Turizma. Dobro došli na eFair4u. Karta se ne plaća. Parkirajte se u stolicu.

 

96. Microsoft je pokrenuo Popfly kreator web sajtova i mashup-ova

Microsoft je lansirao javnu betu alata za kreiranje web stranica namenjenog apsolutnim početnicima. Oni ga ne zovu kreatorom web stranica za apsolutne početnike, ali ovaj sajt jeste upravo to.

 

97. Mobilni veb broj 103

 

98. Mobilni veb broj 104

 

99. Najbolji sajtovi u 2011. godini po magazinu TAJM

Čuveni magazin „Tajm“ izabrao je 50 najboljih sajtova za ovu godinu. Podeljeni su u 10 kategorija i među njima se nalaze brojne poznate adrese, ali i one koje će vrlo verovatno postati popularne po objavi ove liste. Izdvojili smo najzanimljivije kategorije i sajtove koji su privukli najveću pažnju.

 

100. Nakon pojavljivanja Amazon veb servisa 2006. godine

 

Strane:
1 2 3 4 56 7 8 9 10