Vesti – Zaštita i sigurnost

 

Ukupno 95 – Strana 4 od 5

 

61. Naučite sve što ste hteli da znate o virusima

Ovaj članak smo namenili onima među vama koji vole sami da istražuju i sami uče. Naravno, biće vam neophodno poznavanje engleskog jezika i puno strpljenja. A za ostalo smo se mi postarali.

 

62. Neuspeh "najboljih" antivirusnih programa na VB100 testu!

Virus Bulletin je napravio još jedan test “u divljini” kako bi video koliko od postojećih antivirusnih rešenja može da uhvati sve poznate viruse koji su ih napali. U normalnoj situaciji, od više od trideset aplikacija 5 ili 6 bi bile neuspešne, ali ovog puta 50% programa za zaštitu od virusa je pokleklo pod napadima.

 

63. Nezadovoljna radnica je izbrisala fajlove vredne 2.5 miliona dolara

Kada je Marie Cooley naišla na oglas u kojem se traži radnik za posao čiji opis je bio identičan poslu koji ona obavlja, bila je sigurna da će uskoro dobiti otkaz. I zato je odlučila da se osveti.

 

64. Norton Ghost 10

Symantec je predstavio svoj novi softver za rezervnu podršku, Norton Ghost 10.0.

 

65. Norton Internet Security

Ključne osobine novog Norton programa za Internet zaštitu.

 

66. Nove Phishing e-mail taktike

Ovi e-mail-ovi su danas sasvim uobičajeni i samim tim više nemaju isti efekat kao pre. Drugim rečima, sve manje korisnika pada na ove phishing e-mail-ove koji će vas, ako kliknete na linkove u njima, odvesti direktno na stranice sa Trojancima ili lažne web sajtove, umesto do zakrpe za ažuriranje. Međutim, sada se pojavila nova vrsta phishing e-mail-ova.

 

67. Novo oružje u borbi protiv napadača - baterijska lampa?

U pobunama i haotičnim situacijama, policija često koristi tejzere, gumene metke i sprej sa paprikom za kontrolisanje situacije i rasterivanje izgrednika. Ali možda će se uskoro pojaviti novo oružje u policijskom arsenalu: "hi-tech" baterijska lampa koja ima razarajući efekat na napadača.

 

68. Opasan Trojan koji se isporučuje emailovima

Generalno gledano, email spem je ekstremno opasan zato što može da sadrži zlonamerne fajlove koji mogu da izvode napade preko ranjivih sistema. U prošlosti, postojali su izveštaji o brojnim problemima koje su izazvali spemovi, neželjene poruke koje su mogle da izazovu čak i «smrt» računara. Ove nedelje, Internet je otkrio još jednu pretnju za sve vlasnike emaila nakon što su brojne poruke pokušavale da inficiraju računare pomoću Trojan.Peacomma.

 

69. Pande su divna stvorenja! Šteta što su zaražene!

Pande su divna stvorenja! Šteta što su zaražene!

 

70. Potvrđeno je da Kaspersky Anti-Spam 3.0 stvarno pruža napredniju zaštitu

Anti-Spam 3.0 od Kaspersky Lab-a je skoro dobio anti-spam sertifikat od ICSA Labs-a koji naglašava da je ova aplikacija stvarno efikasna kada je reč o blokiranju neželjenih e-mail poruka.

 

71. RapidShare, poznati servis za deljenje fajlova ja zatvoren?

RapidShare, popularni web sajt za hostovanje koji su koristili i programeri i pirati podjednako je izgleda zatvoren, barem privremeno, u skladu sa sudskom odlukom. Heise Online izveštava da je GEMA, nemačka agencija, podnela tužbu protiv RapidShare-a, tvrdeći da ovaj servis hostuje materijale zaštićene autorskim pravima, a veliki broj korisnika po forumima potvrđuje ove navode.

 

72. Rat browser-a: Internet Explorer vs. Firefox. vs. Safari vs. Opera

Sudeći samo po broju ranjivih mesta Mozilla Firefox je najnesigurniji čitač Interneta u 2007. godini, prema Symantec-u. Firefox je imao ukupno 122 sigurnosne rupe, više od bilo kog rivalskog čitača.

 

73. Razvoj novih tehnologija olakšava krađu identiteta

Nove ID kartice mogu da dovedu do porasta krađe identiteta, umesto da reše taj problem.

 

74. Reddit Hacked – Emails, Passwords, Private Messages Stolen

 

75. Ruski pirati i dalje slobodno plove

Ruski pirati i dalje slobodno plove

 

76. Sačuvajte sigurnost vašeg laptop računara - Yoggie's Gatekeeper kartica

Yoggie Security Systems je prikazao inovativno sigurnosno rešenje koje pruža vašem laptop računaru zaštitu od pokušaja hakovanja i različitih upada. Novi uređaj se može prikačiti kao obična Express kartica, ali u stvari on ima ugrađen mini-kompjuter uz pomoć koga obavlja neprimetnu kontrolu sigurnosti prilikom povezivanja na neku mrežu.

 

77. Skype Defender krade vaše lozinke

Novi zlonamerni program pokušava da ukrade lozinke korisnika tako što se pretvara da je Skype Defender, program koji bi trebao da zaštiti vašeg VoIP klijenta.

 

78. Skype je zakrpio bezbednosne rupe u verziji za Windows

Skype je izbacio novu zakrpu za Windows verziju Skype-a koja rešava neke bezbednosne probleme i polira neke stvari koje su škripale, kao što je omogućavanje veće brzina konektovanja na Skype mrežu ako se nalazite na zaštićenoj konekciji.

 

79. SmugMug ne razume pojam privatnosti

Momci na Google Blogoscoped su otkrili  nešto što nama izgleda kao ogromna rupa u obezbeđivanju privatnosti korisnika na web sajtu za onlajn deljenje fotografija po imenu SmugMug.

 

80. Šta ćete uraditi ako greškom izbrišete 14,000 e-mail naloga?

Izgleda da je  Charter, kablovski provajder i provajder Internet usluga odlučio da uključi nešto više od samo neaktivnih naloga u svoju rutinsku proceduru brisanja neaktivnih e-mail naloga.

 

Strane:
1 2 3 45