Vesti – Digitalna fotografija

 

Ukupno 741 – Strana 11 od 38

 

201. Fotoreportaža o Beogradu na sajtu Big Picture

O Beogradu kako nas vide. Na sajtu BIG PICTURE. U 49 fotografijaGrad kome poslednjih decenija nije bilo lako.

 

202. Fujifilm S5 Pro

S5 Pro je napokon stigao. Kao i prethodni Fuji DSLR-ovi, S5 Pro se nalazi u Nikon telu i koristi popularan Nikon F bajonet za objektiv. Zasnovan na D200, S5 je manji i lakši nego S3. Širok je 147mm, visine 113mm i dubine 74mm a težak je 830g, tačno istih dimenzija i mase kao i Nikonov konkurent. Kao i D200 ovaj fotoaparat ima čvrsto magnezijumsko telo sa zaptivačima protiv prašine i vlage oko kontrola i mesta na kojima se spajaju delovi.

 

203. Galerije fotografija za svačiji ukus - četvrti deo

Na Internetu ima na milione galerija fotografija vezanih za različite teme. U ovim člancima mi ćemo vam predstaviti jedan mali delić onoga što možete da nađete na Internetu. Nadamo se da ćete uživati u našem izboru.

 

204. Galerije fotografija za svačiji ukus - treći deo

Na Internetu ima na milione galerija fotografija vezanih za različite teme. U ovim člancima mi ćemo vam predstaviti jedan mali delić onoga što možete da nađete na Internetu. Nadamo se da ćete uživati u našem izboru.

 

205. Gde sam, a gde bih mogao da budem

Fotografije pokazuju gde smo bili.  Fotografije pokazuju da smo sada na nekom drugom mestu. Fotografije znaju da pokažu mesto koje nam nije poznato, predeo, ljudi, životinje, sve je nekako nestvarno.

 

206. Giacomo Costa - Hronika vremena - posle nuklearnih i prirodnih katastrofa

Svet izgleda kao da je preživeo nuklearnu katastrofu, rekli bi pesimisti. Kako bi svet izgledao kada bi do katastrofe došlo, razmišlja Giacomo Costa.

 

207. Gimnastika iz 30-godina prošlog veka SSSR-a kao inspiracija

Svet se menja. Nekada SSSR, danas Rusija.Nekada samo crno-bela fotografija, a danas crno-bela kada ona u boji ne može da prikaže ono što hoćemo.Gimnastika iz 30. godina prošlog veka u SSSR-u. Pogledajte.

 

208. Gledalac reporter na RTS-u i poruke, obaveštenja, upozorenja

Svakoga dana gledaoci reporteri šalju RTS-u fotografije. Svakoga dana RTS objavi po nekoliko interesantnih. Mi smo od tih interesantnih izabrali nekoliko. Sve fotografije posvećujemo ministrima obrazovanja, prethodnim i sadašnjem.

 

209. Grafiti nakon ledene noći, slike koje nestaju nakon ulaska u auto

Ledene noći su nas napustile, ali uvek na Zemlji postoji mesto, gde je hladno, jer ledena mečka šeta. Hladno se najbolje pokazuje nakon brze promene temperature.

 

210. Grafiti uvek treba da budu nacrtani na prvom mestu

Uvek se setim jedne kuće u ulici u kojoj sam nekada stanovao, kada razmišljam o grafitima. Kuća je bila na uglu dve ulice. Pored kuće su svakodnevno prolazili đaci jedne srednje i jedne osnovne škole. Mislim da kuća nikada nije bila bez grafita, imena, poruka. Gazda tamam sveže ofarba kuću, a već sledećeg dana makar jedno ime se nađe na njoj.

 

211. Hand in Hand - kompletna knjiga fotografija Freda Montagnea

Pregledajte onlajn kompletnu knjigu Freda Montagnea.Hand in Hand.

 

212. Harold Edgerton - metak proleće kroz jabuku

Ovo je čuvena fotografija Harolda Edgerton-a na kojoj vidimo eksplodirajuću jabuku, odmah nakon što je metak proleteo kroz nju.

 

213. Hrana koja se jede prvo očima - Sakurako Kitsa

Kako jelo može da se dizajnira. Tako da neobavešteni ne zna da TO može i da se pojede.

 

214. Ideje kako da prikažete porodične fotografije na zidu

Nekada su fotografije čuvane u kutijama za cipele.Nakon toga smo fotografije čuvali u albumima.Ipak, najbolje je čuvati porodične fotografije na zidu.

 

215. Igra je gotova - od Buša do ponora

Igra je gotova. Game Over. Ali naš život nije video igra. Resetujemo sistem i nastavljamo kao da se ništa nije desilo. Sve je počelo sa slikom namenjej Džordžu Bušu, pod nazivom Game Over.

 

216. Illume Image Quest 2013

Red Bull Illume Image Quest 2013 je je međunarodno takmičenje fotografa posvećeno fotografisanju akcionih i avanturističkih sportova. Jedinstveno obeležje ovog takmičenja je kategorija 'Sequence', koja podrazumeva celu priču u istom kadru.

 

217. Infografika - Evolucija fotografije

Reč fotografija nastala je od grčkih reči 'phos', što znači 'svetlo' i 'graphe', sa značenjem 'crtati, pisati', pa se bukvalno može prevesti kao 'crtanje svetlom'.

 

218. Infografika - Najpopularnije destinacije za fotografe

Naučnici su analizirali 35 miliona Flickr fotografija ne bi li odredili najpopularnije destinacije za fotograe. Takođe su identifikovali najslikanija obeležja svakog grada, kao i najčešći ugao korišćen na fotografijama.

 

219. Infografika da li je fotografija mrtva?

Došlo je do eksplozije fotografije na mobilnim uređajima.Rođena je 1826. godine.Kada ste poslednji put odštampali fotografiju sa odmora i ubacili je u foto album?

 

220. Infografika: Instagram Marketing

Instagram je pun pogodak. Vizuelno orjentisani korisnici su savršena meta za Instagram marketing, ali treba znati šta i kako.

 

Prethodnih 10 strana

1112 13 14 15 16 17 18 19 20

Sledećih 10 strana