Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Digitalna fotografija

Ukupno: 767, strana 20 od 39

Novi projekt - Na ulici - pas spava - stolica - klupa pesma

 

 

 

Dok jedan spava, ostali su budni Link. Ako želite da sednete - stolica Istanbul - klupa pesma Link.    
 
   

Novi projekt - Na ulici - učestvujte

 

 

 

Projekt: NA ULICI Fotografija može da bude crno bela ili u boji, kao ova sa ulica Sao Paola: Šta će da nastane od ovoga, to ćemo zajedno odlučiti do Sajma knjiga u oktobru. Svaka mora da bude autentična, a posetioci sajta će odlučiti koje su najbolje. Ova slika je sa ulica Meksiko sitija gde stotine volontera pozira za američkog fotografa Spencera Tunicka dok njihova odeća leži na ulici ulice Zocalo skvera: Prihvatamo predloge. Naravno da ovo nije zimska fotografija. Javite se.
 
   

Novi projekt - Na ulici sviraju i zabavljaju se

 

 

 

Na ulici sviraju i zabavljaju se   Ja sam zelen, a ti Link. Tokio svira na ulici Link. Sviraj muziku na VODENOJ ulici Link.
 
   

NXP Software-ova swGPS SnapSpot tehnologija za GPS foto obeležavanje

 

 

 

Sony je napravio dobar skok u industriji sa svojim GPS-CS1 uređajem za geo tagovanje Cybershot slika, ali NXP Software-ov SnapShot će ga izazvati na PMA ove nedelje, i izgleda da kompanija ima povoljnu ponudu. SnapShot smanjuje potrošnju energije prilikom GPS obeležavanja razdvajajući snimak i procesiranje GPS signala, omogućavajući čipu da bude uključen samo za kratko vreme dok registruje snimak, a zatim će ti podaci biti procesirani od strane računara i ugrađeni u fotografije dok se preuzimaju. Naravno, to znači da ćete morati da provučete fotografije kroy swGPS program, što može da bude problematično, ali ne toliko problematično kao kada GPS modul potroši pola baterije. Na žalost, ono što NXP nema to je proizvod: oni prikazuju modul veličine kreditne kartice, koji takođe može lako da se ugradi u fotoaparat, ali oni su prepustili drugim proizvođačima da preuzmu loptu.
 
   

Ogledala suočavanja, fotografija i Vukica Mikača

 

 

 

Na izložbi, koja traje do 17. oktobra, predstavljena je nova kolekcija radova, umetničkih fotografija Vukice Mikače nastalih u Berlinu na kojima se pozabavila ne samo dekorativnošću ogledala već i porukama koje ogledalo šalje. „Šta mislite o fenomenu suočavanja? Kad stanemo pred ogledalo, ne gledamo samo kako izgledamo već se pitamo i ko smo zapravo? Imamo razgovor sa sobom dalje se šire priče tipa čovek je čoveku ogledalo. . . Da nema ogledala i fotografije niko od nas ne bi znao ko je i kako izgleda“, kaže Vukica Mikača. Izložba je nastala u organizaciji ULUPUDS-a, uz podršku opštine Stari grad. Predgovor za katalog pisala dr Milanka Todić. Na večerašnjem otvaranju muziku Vivaldija izvode Smiljka Isaković i Milan Mladenović.  LINK.
 
   

Olympus E-510 osvojio EISA nagradu

 

 

 

Dobitnom kombinacijom najmodernije inovativne tehnologije, kvaliteta slike, ergonomskog oblika, Olympus E-510 osigurao je osvajanje nagrade Evropskog udruženja za sliku i zvuk u kategoriji "European Consumer Camera 2007-2008".  Inovativni D-SLR fotoaparat, zasnovan na Four Thirds standardu, poseduje Live View funkciju za optimalno kadriranje kompozicija, a takođe raspolaže i ugrađenim stabilizatorom slike za oštre snimke, nezavisno od upotrebljenog objektiva. Komentarišući svoju odluku žiri EISA udruženja kaže: "Olympus E-510 je digitalni SLR fotoaparat sa fantastičnim kvalitetom slike i nekim jasnim prednostima u odnosu na konkurentske modele na tržištu". Upravljanje fotoaparatom je takođe navedeno kao dobitna karakteristika: "Fotoaparat je kompaktan i lagan i zato istovremeno pogodan za držanje". Naravno, inovativne tehnologije ugrađene u E-510 nisu promakle pažljivosti EISA-e. "Sistem protiv prašine i sistem stabilizacije slike ovog fotoaparata velika su prednost za ambiciozne fotografe" tvrde iz EISA-e. EISA (Evropsko udruženje za sliku i zvuk) se sastoji od oko 50 prominentnih časopisa iz područja zvuka, video zapisa, kućnoga bioskopa, mobilne elektronike i fotografije iz 20 evropskih zemalja. Svake godine nagrađuje se najbolji novi proizvod priznavajući time njegove karakteristike, kvalitet i opšti utisak na korisnika.
 
   

Olympus EVolt E410 i E510 DSLRovi sada sa 10MP, oba sa Live View

 

 

 

Olympus je obnovio svoju EVolt seriju DSLRova, predstavivši EVolt E-410 i EVolt E-510 digitalne SLR fotoaparate koji poseduju nekoliko poboljšanih mogućnosti. Broj megapiksela je povećan sa 8MP u starijim E-400 i E-500 fotoaparatima na 10MP. Tehnologija senzora je poboljšana, tako da Olympus tvrdi da njihov TruePic III Turbo ASIC u letu povećava broj detalja u tamnim tonovima, a takođe vam omogućuje da povećate ISO osetljivost bez povećanja količine šuma. Naša omiljena funkcija u ovoj novoj generaciji iz olzmpusa je mehanička stabilizacija slike u jačem E-510, a postoji mogućnost prikaza uživo u oba fotoaparata koje su preuzete od Olympusa E-330, što vam omogućuje da na 2. 5-inčnom ekranu vidite vidite ono što ćete dobiti kada pritisnete okidač. Plus, i dalje postoji optičko tražilo koje gleda kroz objektiv. Zajedno u paketu dolazi nekoliko novih kit objektiva, a oba su kompaktna. Imamo 14-42mm f/3. 5 - 5. 6 (to je ekvivalent 12 - 84mm u 35mm), a postoji i duži 40-150mm od f/4. 0 do 5. 6 što je ekvivalent 80 - 300mm u 35mm nomenklaturi. Ovaj drugi objektiv će svakako profitirati od stabilizacije slike. Takođe nam se sviđa kompaktni izgled galleryPost('olympus', 15, 'Olympus EVolt E410 and E510');  E-410, koji podseća na Olympus OM seriju kod starih filmskih fotoaparata koji su doneli profesionalne funkcije u kompaktnoj formi. E-410 je korak napred u odnosu na E-400 i trenutno je dostupan samo u Evropi. Šteta što ne postoji ekran od 3-inča umesto malog ekrana od 2. 5-inča na oba fotoaparata što bi maksimalno iskoristilo njihovu mogućnost prikaza uživo. Takođe, iako nam se sviđa što je E-410 kompaktne veličine, radije bismo žrtvovali kompaktnost u zamenu za mehaničku stabilizaciju koju ima veći i skuplji E-510. Izgleda da prikaz uživo polako postaje sve dominantniji u DSLR fotoaparatima svih raspona. Prošle nedelje smo čuli da vrhunski Canon EOS-1D Mark III fotoaparat ima živi prikaz, i evo ga sada u dva Olympusova modela, mada nijedan od njih nije ni blizu ceni od 4000 dolara koliko košta spomenuti Canonov fotoaparat. Što se tiče cene, Olympus nije dao nikakvu izjavu, ali prethodnik E510 košta oko 450 dolara samo telo i oko 640 dolara sa 40 - 150 mm objektivom, zato očekujte slične cene kada se prašina slegne. Očekuje se da će se E-410 pojaviti u prodaji u maju, dok ćemo za E-510 trebati da čekamo do juna.
 
   

Ona i ja, stopala napred na raznim lokacijama u svetu - Zabranjena žena

 

 

 

Stopala prvo, moja i njena Tulum, Meksiko Argentina. Brazil. Uživajte u slikama. LINK. Nudistička plaža na Bolu, Hrvatska. Zabranjena žena - da li se vide lakirani nokti na nogama Da li možete da zamislite kako izgledaju u pesku stopala jedne evropljanke i jednog šeika. Iz knjige: Iza zatamnjenih stakala moćne limuzine osećala sam se kao žena šeika. Ipak, ogromna unutrašnjost u kojoj su postojale i sigurnosne ploče protiv vatrenog oružja, gušila me je i pritiskala. Ovakva limuzina je više za nekakvog državnog gosta nego za mene Kalidovu dugogodišnju prijateljicu. Uskoro će se pokazati da sa ovim automobilom i njegovim sigurnosnim pregradama takvim pregradama češće sretati. Link ka knjizi.    
 
   

Onako kako vam je na ulazu, tako vam je i unutra - London, Pariz, Beograd, vaš grad

 

 

 

Mala kolekcija na sajtu London Shop Fronts. Prednji izgled prodavnice u Parizu, iz 1900. godine:   Beograd, prodavnica kravata Neven, o kojima su pisali  Londonski "Times", Moskovska "Pravda":   Dok čekamo vaše priloge, iz vašeg grada, sela, ulice: Šaljite ih na mail.  
 
   

Optička iluzija - Adam, jedna krv, crteži iz mnogih nacija

 

 

 

Adam - Lewisa Laviea Link. Kako je nastao Uživajte. Link.
 
   

Organizacija panela na Pinterers nalogu DP School

 

 

 

DP School na PinterestuPINTERESTŠkola je podeljena na 80 panela, u kojima se nalazi 1070 pinova. Ukoliko vas interesuje Macro, u panelu ćete pronaći 28 pinova. Izaberite: Vodič za makro forografiju:Iz ovog pina, možete da:Odete na stranicu originala: THE COMPREHESIVE. . . Možete da ostavite komentar. Da označite da vam se sviđa (Like) ili da objavite na svom nalogu (Repin). Takođe ćete dobiti informaciju sa kog sajta je original i preko koga je objavljen na nalogu DP Scholl. Jedan Pinterest profil vas vodi do drugog i tako dalje, i tako bliže.
 
   

Osvojite besplatan broj ReFoto magazina - mart 2010.

 

 

 

Besplatan primerak ReFoto magazina mart 2010   U novom broju predstavljamo:  Fotografi: Miloš Gazdić - Na fotografijama prikazuje svoj svet iz mašte, nekad mračan i bizaran, a ponekad sasvim otkačen i pun iznenađenja World Press Photo 2010 - Najprestižniji svetski konkurs za novinsku fotografiju Moje iskustvo: Intervju sa fotografom Ričardom Fostersom iz Ženeve fasciniranim lepotom ženskog tela Praksa na delu - Kompozicija Organizovanje svih estetskih elemenata u fotografiji Foto-škola: Selekcije - Sve ono što je unutar granice selekcije podložno je delovanju, a sve što je van granica zaštićeno je od promena Photoshop. com - Saznajte šta nam nudi i u čemu se razlikuje od klasičnog fotošopaNeutralni filteri - Filteri čiji se efekti teško mogu postići digitalnim metodama Blic vest - Šta su i kako se rade blic vesti? Efektno bez fotošopa - Ima mnoga toga što možemo iskoristiti za efekne fotografije i bez "fotošopovanja" Foto-konkursi: Hasselblad masters 2009 - Saznajte zašto se na ovaj foto-konkurs prijavilo gotovo tri hiljade fotografa Pirelli kalendar 2010 - Ovogodišnje izdanje slavi 2010. kao godinu Brazila i fotografa Terija Ričardsona FotoFiniš - Svakodnevna registracija novih članova Refoto konkursi - "Praksa na delu - Belo" i "Igra svetlosti" Tehnika: Širokougaoni objektivi - Savršeni su za snimanje pejzaža i otvaraju potpuno novi pogled na svet Olympus E-P2 - Šta nam novo donosi drugi model popularnog "Pena" Nikon Coolpix S8000 - Savremen i elegantan fotoaparat iz porodice Coolpix Canon Legria HF20 - Kamkoder odličnih mogućnosti Naručite knjigu i osvojite besplatan primerak ReFoto, mart 2010 Naručite jednu od sledećih knjiga: 1. Digitalna fotografija - priručnik koji nedostaje. LINK. 2. Camera RAW - studijske tehnike. LINK. 3. Photoshop CS2 za digitalne fotografe. LINK. Uz knjigu će vam stići i časopis.  
 
   

Otvoren foto konkurs POKRET

 

 

 

Učesnici mogu biti svi zainteresovani građani. Maksimalan broj fotografija koje jedan učesnik može poslati na konkurs je 5 (pet) - Tema: POKRET - Fotografije slati u elektronskoj formi, putem e-maila – pokret. artifact@gmail. com - Dozvoljeno je koristiti programe za obradu fotografija, ali vas molimo da ih koristite u što manjoj meri - U mailu navesti ime i prezime autora, naziv fotografije i mesto gde je fotografija urađena, a fotografije imenujte u formatu ime_prezime_naziv fotografije (petar_petrovic_imefotke) - Konkurs je otvoren do 01. 03. 2011. godine - Odabrane fotografije biće izložene na kolektivnoj izložbi u Studiju 21, 05. 03. 2011. - Napomena: fotografije koje ne budu ispunjavale uslove neće biti uzete u razmatranje. - Fotografije nakon izložbe neće biti korišćene za dalju komercijalnu distribuciju. LINK. ARTifACT „ARTifACT“ je multimedijalni društveno angažovan umetnički projekat !Teme određene projektom treba da, kroz umetnički rad, probude svest društva o socijalnom aktivizmu danas, kao i da podsete na slične aktivnosti iz proteklih godina 20. veka. Glavni cilj je stvaranje mreže među svim aktivistima projekta radi cilja koji podrazumeva transparentniju, organizovaniju i bolju implementaciju stvaralaštva mladih neafirmisanih umetnika i njihovo predstavljanje na raznim javnim manifestacijama. Mašta otvara sva vrata, ulaz je slobodan.
 
   

Otvoren konkurs za najbolje medijske fotografije

 

 

 

14. konkurs je otvorenAutoru najbolje medijske fotografije biće dodeljena glavna nagrada u iznosu od 1. 000 evra. Na ovogodišnjem konkursu „Press Photo Srbija“, koji je otvoren do 1. marta, biće izabrane najbolje fotografije ili fotoreportaže u kategorijama: blic vest, vest, ličnosti u vestima, portret, sport, svakodnevni život, nauka, umetnost, priroda ili ilustracija. Proglašenje pobednika, uručivanje nagrada, kao i prva izložba, tradicionalno se održavaju u galeriji „Artget“ Kulturnog centra Beograda. Sve informacije mogu se naći na www. crf. rsSajt koji možda niste posetiliCentar za razvoj fotografije je nevladina neprofitna organizacija osnovana sa misijom da radi na ostvarivanju uslova za pun i nesmetan razvoj fotografije kao i podizanje nivoa vizuelne kulture. Centar za razvoj fotografije radi kao informacioni i komunikacioni servis koji  koordiniše  aktivnosti u oblasti fotografije radi ostvarenja njenog punog potencijala. CENTAR ZA RAZVOJ FOTOGRAFIJE. Knjiga koju možda nemateNaručite II izdanje knjige.
 
   

Ovu su delovi fantastičnih fotografija - NASA's Space Shuttle Atlantis

 

 

 

Šta je gore, a šta dole? Sunce je bilo na početku, a onda su došli ljudi. Zemlja nas toliko privlači da se teško od nje odvajamo. Oblaci su lepi kada smo ispod njih, ali i kada smo iznad. Ruke koje miluju zvezde. POGLEDAJTE SVE FOTOGRAFIJE NA BOSTON. COM.
 
   

Panasonic HD televizor TH-50PZ750U

 

 

 

Djagonala plazma ekrana je 130 centimetara i pruža čistoću slike kao malo koji drugi model. čiste i svetle boje, naglašene nijanse tamnih, jasni prelazi između njih, ni malo zamućivanja kod brze izmene scena, sve je to ono što se očekuje kod pravoga HD televizora. Kada se uzme u obzir to da je reč o Panasonicovoj desetoj generaciji plazma ekrana sa kontrastom od 5000:1 i mogućnošću prikaza 68,7 milijardi boja, teško da bi i očekivali nešto manje od savršene slike. Zvučnici su postavljeni na donjoj strani ekrana i dobro su prikriveni. Jačina im je 30W, a u kombinaciji sa ugrađenim subwooferom proizvode dobar zvuk. Za spajanje spoljnih uređaja tu su 3 HDMI-a, 3 kompozitna, 2 komponentna i 3 S-video ulaza. Zanimljiv i svakako koristan dodatak je SD utor, jer iako većina uređaja ima mogućnost direktnog spajanja na TV, ipak je puno jednostavnije sadržaje sa njihove memorijske kartice direktno pregledati na TV-u nego uvek imati spremne kablove. TH-50PZ750U predstavlja model koji bi svakako trebali imati na umu ako se odlučujete za HD televizor, jer sa ovim modelom nikako ne možete pogrešiti. Cenu je „skromna” – samo 3500 dolara. Pripremio: Milenko Kusurović
 
   

Panasonic je razvio novu generaciju foto senzora

 

 

 

Osaka, Japan - Panasonic, vodeći brend po kojem je Matsushita Electric Industrial Co. , Ltd. poznat, danas je objavila da je razvila robustni i veoma brzi senzor sledeće generacije. Panasonicov tehnološki proboj omogućuje da se robustni MOS senzor koristi na jakom suncu u trajanju od dvadeset godina. Za razliku od tradicionalnih foto senzora sa polimerskim mirkosočivima na čipu i obojenim kolornim filterima, revolucionarni MOS foto senzor ima digitalna mikro sočiva i fotonske kolorne filtere napravljene od neorganskih materijala koji su prirodno otporni na izbleđivanje i veoma su robustni. "Mi značajno možemo da doprinesemo našim kupcima tako što ćemo kreirati nove aplikacije sa ovim novim senzorom. Takođe možemo da predložimo različita tržišna rešenja kao što je upotreba u automobilima i na otvorenom čime će se iskoristiti njihova izuzetna robustnost," rekao je Taku Gobara, direktor Corporate Application Specific Standard Products Division, Semiconductor Company, Matsushita Electric Industrial Co. , Ltd. Konvencionalni MOS foto senzori zahtevaju polimerska mikrosočiva na čipu i obojene kolor filtere, koji su krhki i izuzetno osetljivi na izlaganje suncu i promenu temperature. To za rezultat ima da će kolorne slike snimljene pod direktnim sunčevim zracima, uključujući ultra-ljubičasti (UV) deo, i na većoj temepraturi, veoma brzo izbledeti. Vrhunska tehnolgija popuprovodnika može da prepozna šare na području digitalnih mirkosočiva napravljenih od neorganskih materijala u podtalasnim dimenzijama. Digitalno mikrosočivo može da se kreira postavljanjem neorganskih materijala u koncentrične krugove, koje radi kao konvencionalno mikrosočivo na čipu kako bi sakupilo više svetla na područje foto diode. Putanja svetla svakog digitalnog mikrosočiva može da se dizajnira u skladu sa njegovom relativnom pozicijom na području slike. Kao rezultat, uniformna osetljivost može da se postigne preko celog područja slike u bilo kom fotoaparatu u upotrebi. Pored toga, fotonski kolorni filteri napravljeni od neorganskih materijala su prvi put implementirani u tehnologiji  fotonskog kristala, koja omogućuje fotonskim kolornim filterima da selektuju bilo koje boje, od ultraljubičastog do infracrvenog spektra. Fotonski filteri takođe mogu da obezbede širokom rasponu fotografskih uređaja rad pri ogromnim brzinama, što je od suštinske važnosti za primenu u uređajima za specijalne namene, kao što su bezbednosne kamere i kamere u automobilskoj industriji.
 
   

Pariz na 26 gigapiksela i sajt Dizajn i arhitektura

 

 

 

Pariz na 26 gigapiksela Fotografija je nastala saradnjom tima kojeg čine fotografi Arnaud Friš, Martin Lojer i kompanija “Kolor”. Ova dva fotografa su poznata po specijalizaciji u panoramskim fotografijama i kreiranju virtuelnih tura za mnogobrojne svetske gradove. Kompanija “Kolor” je mlada inovativna kompanija čije je sedište u francuskim Alpima i koja proizvodi aplikaciju koja je automatski uvezala 2,346 fotografija. Fotografiju možete pogledati na zvaničnom sajtu ovog projekta. Sajt koji možda niste posetili LINK.
 
   

Parovi od Adama i Eve do Serža i Džejn, Boba Dilana i ....

 

 

 

Adam i Eva Dva para - Antoio i Kleopatra i Barton i Tejlor Barbi i Ken Céline Dion & René Angelil Woody Allen & Soon-Yi Previn Džon Lenon i Joko Ono Danas pokrećemo projekt: PAROVI. Pošaljite sliku na kojoj ste prikazani vi i vaša bolja polovina. Objavljenu sliku ćemo nagraditi bilo kojom džepnom knjigom.    
 
   

Pentax-ov novi K10D digitalni SLR fotoaparat

 

 

 

Tražite novi SLR da biste ga nosili na omiljenu konvenciju Zvezdanih staza? Pentax K10D digitalni SLR fotoaparat ima sve što biste poželeli od fotoaparata: promenljivi objektivi, rezoluciju od 10. 7 megapiksela, puno dugmadi za manuelna podešavanja na telu fotoaparata, tako da ne treba da se provlačite kroz menije na ekranu. K10D ima solidnu težinu od 25 unca i ima 72 gumena vodootporna pečata koji pomažu u zaštiti od prašine i drugih elemenata. Slike koje pravi ovaj fotoaparat su odlične. Sigurni smo da će zbog svoje pristupačne cene i kvaliteta imati veliki uspeh.
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272