Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Digitalna fotografija

Ukupno: 767, strana 3 od 39

Da li je Evolucija eksponencijalna?

 

 

 

Kada je Čarls Darvin predložio da napiše svoju knjigu o prekretnicama u evoluciji, pod nazivom Postanak Vrsta (Origins of Species), njegov urednik je savetovao da napiše knjigu o golubovima jer, njegovim rečima: „Svakog interesuju golubovi. ” Srećom Darvin je izabrao da ignoriše ovaj savet. Podsećamo na ovo jer Darvinova teorija kaže da vrste doživljavaju skromne napretke tokom dugih vremenskih perioda. Tada – a u mnogim krugovima ja i danas – to je bila revolucionarna ideja. Šta se dešava ako ovaj napredak koji, teorija propagira, ustvari i nije tako skroman, već mogućnosti neke vrste eksponencijalno rastu? I to bi mogla biti revolucionarna ideja – pogotovo jer bi to moglo uticati na nas i za vreme naših života. Sada se približavamo vremenu kada će ova teorija eksponencijalne evolucije biti testirana. Ako prihvatate ideju evolucije, složićete se da je najraniji život pojavio na Zemlji pre oko 4 milijarde godina. Kompleksni ćelijski organizmi su se pojavili pre 2 milijarde godina, a prvi višećelijski organizmi pre oko milijardu godina. Prvi reptili i dinosaurusi živeli su pre 300 miliona godina; prvi primati pre oko 40 miliona godina; homo sapiens se pojavio pre 160 000 godina; Kromanjonac pre oko 40 000 godina; a moderna civilizacija kakvom je znamo; započela je pre oko 10 000 godina. Ceo tekst Pripremio: Marko Kusurović
 
   

Da li je Slide bolji od Flickr-a? Prosudite sami!

 

 

 

Slide. com dobija sve više zasluženog poštovanja u sektoru deljenja fotografija, potukavši Flickr sa svojom unikatnom ponudom fotografjia među Kiwi korisnicima. Slide je porastao za 228% od početak maja i kraja septembra ove godine, premašivši popularnost Flickr-a na Novom Zelandu. Slide omogućuje korisnicima da aplouduju slike sa socijalnih mreža, sajtova za deljenje fotografija i desktopa kako bi kreirali sopstvene slajdšouove sa zvukom, temama i efektima koje mogu da dele sa svojim prijateljima. Flickr je pao na treće mesto na novom Zelandu sa 13. 73% udela na tržištu, a PhotoBucket je zauzeo treće mesto sa 15%. Socijalne mreže se sve više interesuju za, sa 59. 18% korisnika koji dolaze sa Facebook App vidžeta, a 21% sa Bebo-a. Flickr i dalje interesuje korisnike, sa prosečnim korisnikom koji ostaje 9 minuta, 3 minuta duže nego Slide korisnici. Što se tiče korisnika na svetskom nivou, Flickr ima već 10 miliona registrovanih korisnika, i 27 miliona unikatnih posetilaca iz čitavog sveta. Sa druge strane, Slide vlada u svetu vidžeta i uspeo je da posluži preko 117 miliona vidžeta širom sveta od aprila 2007.
 
   

Da li volite usne, sa šećerom, sa jagodama, sa

 

 

 

Da li biste nam poslali komentar za usne sa šećerom? Na primer, kolekcija šećernih usana je nešto najslađe posle šećera. Ljubite li vi usne sa šećerom? Prihvatamo i ljute papričice, orase, sladoled. . . Link sa još usana, još šećera, još. . .
 
   

Dan kada je poleteo prvi avion

 

 

 

17. decembar 1903. godine je ostao upamćen kao dan kada je  čovečanstvo raširilo krila i vinulo se u nebo - prvo 12 sekundi a pri kraju  dana skoro za čitav jedan minut. Bio je to veliki događaj. Tako su Orvil i Vilbur Rajt, dva mehaničara za bicikle iz  Ohaja, postali pioniri avijacije, iako je u stvari Alberto Santos-Dumont prvi  čovek koji je poleteo. Bez obzira na činjenično stanje, ova fotografija je postala  mnogo poznatija i ušla je u anale istorije avijacije. Fotograf: John T. DanielsGodina: 1903Izvor: Saša Prudkov
 
   

Dan zaljubljenih - ko se sve lovi

 

 

 

Vole se medvedi Ako sneg nije beo, medvedi su beli. Ja volim ovog psa Ja ga volim, dok se ne pojavi neko kome ću da budem verna. Link. Kada smo različiti, onda imamo šanse Nismo lepi, ali plivamo preko reke. A, vi naučite prvo da plivate, pa se javite. Link.   Da li biste Dan zaljubljenih proveli u bazenu? Link. Naravno da ćemo ovaj dan slaviti i sledećih dana, jer smo ga slavili i pre 14. februara.
 
   

DANAS VAM POKLANJAMO KNJIGU - Pošaljite email

 

 

 

Nova knjiga iz “Lagune” ĆERKA MOJE NAJBOLJE PRIJATELJICE Doroti Kumson Link ka knjizi O knjizi Kamrin Matika živi bez obaveza – jedna rođendanska čestitka će to zauvek promeniti. Kamrin Matika i Adela Brenon su najbolje prijateljice koje su mislile da ništa neće moći da ih razdvoji – sve dok Adela nija učinila nezamislivo i spavala sa Kamrinim verenikom Najtom. Da sve bude gore, ona ostaje u drugom stanju i rađa njegovo dete. Kada Kamrin otkrije istinu o njihovoj izdaji, odlučuje da nijedno od njih više nikada ne vidi. Godinama kasnije, Kamrin će primiti pismo od Adele, koja je moli da je poseti u bolnici. Adela umire i preklinje Kamrin da usvoji njenu ćerku Tegan. Kamrin ima odličan posao i grozničav društveni život i poslednje što joj je potrebno jeste petogodišnjakinja koja će sve promeniti. Naročito ne ona koja će je podsećati na Nejta. Ali ne postoji niko drugi ko bi mogao da se brine o Tegan, a Adela brzo kopni – da li joj preostaje ikakav izbor? Tako počinje teško putovanje koje će voditi Kamrin prema opraštanjima, ljubavi, odgovornosti i, na kraju, boljem razumevanju sebe. „Pravo uživanje!“ New Woman „Raznoliki likovi i dosetljiv stil. “ Heds „Od prve sam se stranice smejala i plakala. Kumsonova govori o ozbiljnim temama: prijateljstvo, smrt, izdaja, opraštenje – veoma dirljiva priča. “ Adela Parks „Duhovit i vrcav roman. “ Company BESPLATNA KNJIGA – JEDAN EMAIL Pošaljite na email na kombib@gmail. com Knjiga može biti vaša.
 
   

Danas, 19. decembra srećna slava Sveti Nikola - sneg u Rijeci

 

 

 

Srećom na slavi nećete jesti picu Link. Posle slave - idite kući peške   Nađa Higl i Milorad Čavić plivaju, a dinar tone na 100 dinara Olimpijski komitet Srbije izabrao Nađu Higl i Milorada Čavića za najbolje sportiste u 2009. Beograd - Olimpijski komitet Srbije za najbolje u 2009. godini proglasio je svetske šampione Nađu Higl, Milorada Čavića i vaterpoliste Srbije. Dinar je počeo da gnjuri. Prvo su se privrednici uplašili. Onda su im se pridružili i finansijski stručnjaci. Slika dana - sneg u Rijeci Taman kada pomislimo da je na primorju toplije, razuveri nas slika snega. Na primer, u Rijeci. Da li ima veze otopljavanje sa snegom koji pada tamo gde nije padao? Pratite kretanje snežnog pokrivača na Twitteru. Bez granica svaki sneg nam postaje dostupan. Kao i ovaj: Negde u svetu. Link. Kako otpoti led u bravi ili napraviti spomenik Krenuli ste na slavu, ili bilo gde kolima. Možete da živite u Rijeci, Beogradu, Vranju. Led u bravi. Jutarnji, dnevni i večernji problem. Kako se rešava? Autoportal nudi rešenje.   LINK. Ako ne možete da odledite bravu, možete da napravite spomenik od automobila. Link.   Ako niste ukrasili jelku i nervirate se - evo novih ukrasa Ukrasi iz edicije: "Moji snovi postaju stvarnost. " Link. Vikipedija Srbija - desilo se nekada na današnji dan Rodila se 1875. - Милева Марић-Ајнштајн, српска математичарка. (†1948. ) Danas Ujedinjene nacije praznuju Dan zaštite ozonskog omotača. Preminio je 1996. - Марчело Мастројани, италијански филмски глумац i Knjiga posle ukidanja viza - Stranac u raju Link ka knjizi i kopri za naručivanje.  
 
   

Današnja inspiracija - Adam Andrearczyk

 

 

 

Postoji nekoliko galerija na internetu u kojima prikazuje svoje fotografije. Ako volite da idete na Internet knjižare, na raspolaganju vam je link.
 
   

Današnja inspiracija - Kako da budete realistični

 

 

 

Posle njega sve postaje moguće. Photoshop postaje suvišan. Pogledajte ove fotografije. Komentar: (Očekujemo ga od vas). Zar to nismo mogli da završimo na zemlji. Više nećeš da dolaziš kasno, zar ne? Link.
 
   

Današnja inspiracija - Mikro svet

 

 

 

Mikro svet. Svet vidljiv samo pod mikroskopom. Postaje fantastičan kao svet koji može da se vidi golim okom. Ovo su najbolji primeri fotomikrografije. Nikon je predstavio ovogodnišnje dobitnike takmičenja Small World Competition. Molimo za komentar. Da li su ovo potezi kičicom? Napad iz svemira? Ovo je UHVATIO Milan Kosanović iz Beograda. Nije zelena magla. Namerno nismo objaviljivali šta je na fotografijama. Pustite mašti na volju. Vaš komentar će biti objavljen i nagrađen džepnom knjigom. Sve fotografije su vlasništvo Nikon Small World.  
 
   

Današnja inspiracija - podvodna fotografija

 

 

 

Kada biste fotografije napravili dovoljne dužine, zatim ih postavili u krug, a vi stali u centar tog kruga, imali biste utisak da ste i vi zaronili. . 360 ° panoramske verzije svake fotografije možete da vidite na njihovom sajtu. Zaronite.
 
   

Današnja inspiracija - Voda

 

 

 

Današnja inspiracija su fotografije, grafike, montaže koje za osvovu imaju vodu. Link . Link. Link. Link.
 
   

DaVinci tehnologija

 

 

 

DaVinci tehnologija je prvi integrisani portfolio DSP procesora, softvera, alata i podrške za razvijanje širokog spektra optimizovane digitalne video opreme. Ova tehnologija omogućava proizvođačima originalne opreme da jednostavnije, brže i jeftinije razvijaju nove digitalne video proizvode. DaVinci tehnologija će ubrzati inovacije i proširiti tržište aplikacija digitalnog videa. Očekuje se će se komponente portfolia DaVinci tehnologije, uključujući procesore, softver i alate, pojaviti na tržištu pre kraja 2005. godine. DaVinci tehnologija odgovara na zahteve prenosa videa u realnom vremenu. DaVinci tehnologija se sastoji od sledećih komponenti, optimizovanih za nezavisan rad u digitalnim video proizvodima: DaVinci procesori Napravljeni su na DSP platformi najviših performansi. Sastoje se od prilagodljivih, DSP sistemskih čipova sa mogućnošću programiranja, koji su prilagođeni DSP i ARM jezgru, akceleratora i periferijskih komponenti optimizovanih da odgovaraju potrebama cene, performansi i karakteristika širokog spektra digitalne video opreme. Akceleratori i periferijske komponente Unutar arhitekture sistema se nalaze blisko povezane periferijske komponente i akceleratori za akceleraciju i implementaciju video i audio uređaja. DaVinci procesori će biti sačinjeni od kombinacija DSP i/ili ARM jezgara, konfiguracija memorije i akceleratora i periferijskih komponenti optimizovanih za određene aplikacije digitalnog videa. Akceleratori i periferijske komponente obuhvataju: naprednu video akceleraciju, napredni audio interfejs, interfejs eksterne memorije, video displej, konektivnost i interfejs spremnika podataka. DaVinci softver DaVinci softver će se izvršavati na DaVinci procesorima, u potpunosti će koristite resurse čipova, biće napravljen u konfigurabilnom razvojnom okruženju i predstavljaće se preko javnih API-a unutar popularnih operativnih sistema. Video, audio i govorni kodek TI je dizajniran za isporučivanje standardnog video, audio i govornog kodeka kao softverskih proizvoda koje će licencirati i podržavati TI i nezavisni proizvođači. Operativni sistemi Standardni operativni sistemi će njihovim dobrim poznavaocima omogućiti da iskoriste svoje praktično znanje u programiranju i da izvuku najviše performanse iz integracije DaVinci tehnologije, uključujući snažne DSP mašine i akceleratore. Portfolio DaVinci tehnologije će obuhvatiti i podršku za Linux, a kasnije se očekuje i podrška drugih popularnih operativnih sistema, kao što je WinCE. Programski interfejs za aplikacije (API) Portfolio DaVinci tehnologije nudi nekoliko klasa API-a koje su usklađene da ubrzaju inovacije na polju digitalne video opreme. API spaja ono najbolje i za DSP i za ARM programere. Razvojno okruženje Razvojno okruženje DaVinci softvera osigurava da će sve DSP SoC hardverske i softverske komponente međusobno funkcionisati bez greške. Nudeći potpuna softverska rešenja specifična za aplikaciju, koja su ranije donosili proizvođači originalne opreme, razvojno okruženje DaVinci tehnologije značajno smanjuje istraživačke i razvojne napore proizvođača, tako da mogu da se fokusiraju na što bolji kvalitet svojih proizvoda. DaVinci razvojni alati DaVinci tehnologija će ponuditi skup alata za različito dizajnirane aplikacije, uključujući početni skup alata po niskoj ceni, kao i potpune komplete razvojnih alata. ARM/DSP Integrated Development Environment (IDE), alati operativnog sistema i DSP alati omogućavaju programiranje u poznatom okruženju istovremeno koristeći sve prednosti DaVinci tehnologije.
 
   

Dejan Danailov Instagram u poslovnoj primeni

 

 

 

Instagram u poslovnoj primeni #KiWebBiz / #instagram u poslovnoj primeni / @DejanDanailov from Dejan Danailov Zovem se Dejan Danailov, živim u Beogradu, radim kao grafički dizajner, fotografišem za svoju dušu, kad je lepo vreme vozim bicikl, noću kad ne mogu da zaspim pravim papirne aviončiće …
 
   

Deset godina kasnije - Rat u Iraku

 

 

 

IZVOR
 
   

Dete i svinja - šta volimo, čemu se smejemo i šta nas čeka

 

 

 

Dobio sam od kume email sa ovom fotografijom. Zoe je rekla: Strašno. Jedna radnica je rekla da je to već videla i da je se lepo nasmejala. Fotograf je posle snimanja rekao detetu: A, sad poljubi svoju mamu. Da li je ovo mogla da snimi jedna majka? Pitanje za vas. Knjiga posle posla - Hrava, krv, tlo Jedemo li svinjetinu? Neki, da. Jedemo li decu? To smo prestali, davno, sem u slučajevima kada od dece hoćemo da napravimo ono što mi nismo bili. Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Devojka daje cvet vojniku, ako on sme da ga primi

 

 

 

Slika nosi naziv: Devojčica daje cvet vojniku na tenku: Da li ste gledali film iz 1995. godine Tank Girl, kada je 2033. godine asteroid pogodio Zemlju, a Tank Girl, koja je član grupe. . . Ako vaša ćerka traži da joj napravite tenk za dvorište, evo vam i planova: Za sve devojke koje su vernice, predlažemo sledeći rad ruskog umetnika Krisa Kuksija:   One manje militantne devojke koje vole ručni rad, mogu da se posluže idejom sa avganistanskog tepiha punog tenkova. Devojke, devojke.
 
   

Digital photography - Light Stalking - 1 - 15.9.2015

 

 

 

Light Stalking informator Recently on Light Stalking  How to Create A Realistic HDR PanoramaHDR stands for “High Dynamic Range,” meaning that the method is supposed to increase the dynamic range that one image can have as if the sensor had the same amount of dynamic range. I’d been looking for HDR processors that did a realistic job, and for a while the search didn’t yield a processor that. . .  Read more here  Are Your Emotions Affecting Your Photography?Our emotions are the crucial part of our personality. Obviously, our emotions affect everything we do, from regular daily activities to our jobs in specific fields of expertise. But how are they reflected in photography? They can’t really change the light or the subject we are photographing, can they? Think again. . .  Read more here Photography Tutorials & Resources    Flash Synchronisation Demystified   4 Photography Tips that Will Last a Lifetime   How Many of These Seven Iconic Cameras Do You Know About?    This is How Lens Parameters Affect Your Photographs      Get 50+ free downloadable photography ebooks   Master Lightroom in Under 24 Hours Lightroom Made Easy - Master the Lightroom skills and secret pro tricks that will transform your photos today!You'll get to watch work on a wide variety of photos in the course lessons, ranging from portraits, to landscapes, architecture, events, fashion, sports, and more!Read about Phil Steele's Courses The Light Stalking Community Our forums (With over 53,460 members!) are a great place to post your photos, get feedback, and make new friends who are as passionate about photography as you are.  Click here to join now!Post your photos in The Shark Tank for an in-depth review and to receive constructive criticism. Don't worry they won't bite! But if you are not ready for that yet, you can join our weekly challenges where you get to submit your photographs on a different theme each week.   Weekend Photography Challenge   Every week on Light Stalking, there's a challenge waiting for you. Photographing on a particular theme, you get to put your thinking hats on and produce photographs to share with others. It's a great place to get inspired and grow as a photographer. Get those cameras out and join us with this week's challenge - "Remembering".     Missed last week's photos of "Hot Hot Hot"? Check out the submissions by our membershere!   Popular Photos and Discussions  Under the Bridge – colour or B&W ? Hot Hot Hot     Throwdown – My Pet Is…     Don't forget that if you are part of the community and would like to get your work in front of a huge audience that includes some industry heavy hitters, then you should considerapplying for our contributor program.   Light Stalking on the Web We're big on the web!   Join over 123,100 fans on the Light Stalking Facebook group and check out some of the great photographs that our members are adding to the Facebook page!     Light Stalking Flickr Group - Check out some of the new photographs submitted by members this week and join the photo competitions there!   Light Stalking on Twitter - Join 401,660 Light Stalking followers on Twitter. Stay updated with regular links to articles on Light Stalking and occasional useful links from other photography sites.   Interview – Jeff Clow Confessions of a Validation Junkie How does a neophyte photographer with less than 10 years of experience gather an online crowd of almost 100,000 individuals- worldwide- that follow him religiously?And, how does that same individual, who just a few years ago had never heard of Flickr, now boast over 4. 5 MILLION hits to his Flickr account?Those are some pretty amazing statistics, and this week we will get you into the head of the man who did it. Grab it for free on Photzy. com, our sister website:  http://photzy. com/interview-jeff-clow-confessions-validation-junkie/ Photo of the Week Image of the Week by Simon Parks   Light Stalkers Around the Web Light Stalking's writers and contributors are active online with their photography in other places too!Dzvonko Petrovski is a photographer who loves challenging and experimental photography. You can follow him on his blog.   Jason Row is a British born travel photographer now living in Ukraine. You can follow him on The Odessa Files.     Toad Hollow Photography a fine arts photographer that specializes in HDR techniques. Check out his limited edition prints, online gallery and his photoblog. Kent DuFault is a professional photographer and author. You can connect with him onLinkedIn.  Jason D. Little is a photographer and a part time writer. Check out his photo collection on Flickr!   Ritesh Saini has been photographing for more than four years now and his photographic interests have varied from nature and landscapes to street photography. Catch him on Flickr. Sheen Watkins is a bird, nature and wildlife photographer. A long time birder and nature enthusiast, you can follow her photography on Facebook and her website. She also has a travel and photography blog. Don't Let Us Suck! If you think we could improve this newsletter, then let us know how!Click here and don't be shy!   Free Photography Tutorials For a limited time we're offering a free library of photography tutorials, on our sister website, Photzy. com Covering - Portraits, Landscape, Post-Processing, HDR, Composition, Black & White, and more.  Includes more than 100 free downloadable guides, presets, videos, and textures. All designed to help you improve your photography, fast! And best of all, it's free (for a limited time!)Go here now get started: http://www. photzy. com
 
   

Digital Photography Scholl - saveti br. 1

 

 

 

Dva fotografa koji sa istog mesta fotografišu, napraviće potpuno dve različite fotografije.  Tried and Tested Tips for Photographing Kids  Tips for Using Speedlights to Create the Right Lighting for Outdoor Portraits  Photography Tips for Beginners (Updated)  5 Simple Ways to Create Expressive Photos in Black and White  A Street Photographer’s Guide to New York City  Photography Etiquette – What’s the Right Approach?  How to Create a Spectacular Background Using an El Bokeh Wall  28 Fun Images of Feet
 
   

Digital Photography Scholl - saveti br. 2

 

 

 

 7 Tips for Black and White Portrait Photography  DIY: How to Transfer a Photo to Wood – Video Tutorial  Photographing in Black and White for a Day  7 Incredible Tips for Beginner Photographers  5 Ways to Avoid Problems and Conquer Summer Photography  How to Create Great Black and White Wildlife Photography  Color or Black and White for Street Photography?  How to Take Creative Landscape Shots using Intentional Camera Movement  28 Images with Strong Black and White Compositions
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272